Corpul de control al primului - ministru: RATB a inregistrat pierderi de 3,6 milioane la cantina si bufetele din incinta. 300.000 de lei - mancarea, bautura si cafeaua pentru conducerea RATB

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Duminică, 14 aprilie 2013, 19:30 Actualitate | Administratie Locala


In perioada 2010-2012, RATB a inregistrat pierderi de 4,7 milioane lei dintre care 3,6 milioane la cantina si bufetele Regiei, 751.000 lei la Casa de odihna din Predeal si circa 390.000 lei la Asociatia Sportiva, potrivit raportului Corpului de Control al primului-ministru dat publicitatii duminica. RATB a mai cumparat 6 stilouri in valoare de circa 10.500 lei pe care le-a facut cadou membrilor din Consiliul de Administratie si a cheltuit bani din subventia alocata pentru diferenta de tarif pentru a acoperi pierderile inregistrate de cantina si bufetele din Cadrul Regiei, Asociatiei Sportive, Casei de odihna Predeal si Centrului de Sanatate. Controlul a fost solicitat de primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Potrivit raportului Corpului de Control al primului-ministru, in perioada 2010-2012 la RATB s-au inregistrat urmatoarele nereguli:

- in 2010-2012 s-au inregistrat pierderi de 4,7 milioane lei dintre care 3,6 milioane la cantina si bufetele din incinta Regiei, 751.000 lei pentru Casa de odihna din Predeal si circa 390.000 lei pe Asociatia Sportiva;

- in perioada 2010-2012 in evidentele contabile ale RATB s-au inregistrat cheltuieli de protocol de circa 450.000 lei, dintre care circa 300.000 lei reprezinta cheltuieli cu produse de cantina, produse de patiserie, bauturi si cafea pentru conducerea Regiei;

- in 2010 RATB a dat circa 10.500 lei pe 6 stilouri cu penita de aur si platina - 1 stilou Mont Blanc de 1,718 lei si alte 5 stilouri de la aceeasi firma - 1,354 lei fara TVA. Stilourile au ajuns la membrii din Consiliul de Administratie al RATB.

- in perioada 2006 -2009, RATB a constituit provizioane de 51 milioane lei pentru compensarea creantelor fata de Municipiul Bucuresti, inregistrare ca urmare a neachitarii in totalitate a subventiilor reprezentand diferenta de tarif pentru protectie sociala, iar in 2010 - 5,8 milioane lei. Prin constituirea provizioanelor s-a diminuat profitul Regiei si a fost pagubit bugetul local cu 30,7 milioane lei;

- RATB a cheltuit bani din subventia de 1 miliard de lei pe perioada 2010-2011 si pentru subventionarea curselor preorasenesti desi trebuia sa dea bani doar pentru masinile care circula in Bucuresti;

- RATB a acoperit din banii de subventie pierderile inregistrate de cantina si bufetele din Cadrul Regiei, Asociatiei Sportive, Casei de odihna Predeal si Centrului de Sanatate, in total 12 milioane de lei;

- Regia Autonoma de Transport Bucuresti a incheiat, in data de 25.01.2011, un contract de asociere cu Astra Vagoane Calatori S.A., prin care partile s-au obligat sa retehnologizeze si sa amenajeze un flux tehnologic pentru productia de tramvaie moderne cu podea 100% coborata, la punctul de lucru Uzina de Reparatii "Atelierele Centrale" din cadrul Regiei, la un cost de productie estimat la 1.600.000 EUR. La nivelul Regiei nu se cunoaste cum a fost stabilita oportunitatea asocierii, intrucat nu a fost identificat niciun document din continutul caruia sa reiasa efectuarea unui studiu de fezabilitate in acest sens. Pana la momentul incheierii contractului de asociere, RATB proiectase si fabricase un tramvai modern cu podea partial coborata 60%, denumit "Bucur", care a raspuns cerintelor de trafic si de exploatare din Bucuresti, la un cost de productie de aproximativ 800.000 euro. Contractul de asociere a fost semnat, in calitate de director al Uzinei de Reparatii "Atelierele Centrale" din cadrul Regiei si de catre Scarlat Mihai care, in perioada 01.09.2011 - 11.10.2011, a detinut, in acelasi timp, calitatea de salariat al Regiei Autonome de Transport Bucuresti si al S.C. Astra Vagoane Calatori SA. Potrivit Raportului Corpului de Control, contractul de asociere  s-a incheiat in urma derularii unei proceduri netransparente de alegere a asociatului. In etapa premergatoare incheierii contractului de asociere, Regia a realizat un studiu de piata formal, limitandu-se la trimiterea, in data de 14.12.2010, a unei scrisori de intentie catre mai multi producatori de tramvaie, prin care a propus incheierea unui acord de cooperare in scopul producerii unor tramvaie adaptate la conditiile de trafic si de exploatare din Bucuresti.

- directorul general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti, Popescu Viorel, a dispus infiintarea functiei de presedinte al Asociatiei Sportive si l-a numit in aceasta functie pe Ionescu Mircea, presedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucuresti. Infiintarea acestei functii s-a realizat fara a se tine seama de avizul de legalitate negativ emis de Serviciul juridic contencios din cadrul Regiei Autonome de Transport Bucuresti.

Guvernul va sesiza Directia Nationala Anticoruptie (DNA) asupra neregulilor identificate in activitatea Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) in perioada 2010-2012.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


2658 vizualizari

 • +10 (18 voturi)    
  ===================== (Duminică, 14 aprilie 2013, 19:40)

  Zede [utilizator]

  Stiu ca sunt oarecum off-topic, dar dupa ce se rezolva toate astea poate le luam dreptul pensionarilor de a se plimba toata ziua pe banii nostri cu RATB.

  La orice ora, RATB este supra-aglomerat de pensionari. S-ar putea ca, per total, din 10 oameni transportati, doar unul sa fie platitor de bilete, in rest paraziti.
  • -3 (7 voturi)    
   cu o conditie (Duminică, 14 aprilie 2013, 20:46)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Zede

   sa spui ce facem mai departe. ofera solutii.poate-i inchizi in custi. intr-o tara ca a noaastra, un fel de congo, un om batran nu are bani nici macar sa se incalzeasca, dar sa mai circule. si daca un om nu are bani nici sa mearga de la a la b, ma intreb in ce tara traim.
   inainte sa dai drumu la sfaturi puierile, de pustan, ar trebui sa oferi si niste solutii.
   PS. pentru tine credca ar fi mai bine sa aliniezi batranii la un perete si sa tragi in ei. incepe cu bunicii tai, daca tot este atat de catranit
   • +5 (9 voturi)    
    ===================== (Duminică, 14 aprilie 2013, 22:44)

    Zede [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    Omul batran sare sa sfasie o mama cu copilul mic bolnav in brate intr-o policlinica, daca aceasta cumva cere voie sa intre peste rand.

    Omul batran pe care il cainezi tu voteaza USL si ingroapa viitorul acestei tari, pentru ca nu are minte sa aleaga in mod responsabil.

    Omul batran regreta timpurile in care putea sa traiasca fara responsabilitati , far riscuri, cu serviciul si casa asigurate, cu singura conditie: sa fie sclavul comunistilor.

    Omul batran si "bolnav" este bolnav pentru ca nu a tinut o zi de regim in viata lui, a crapat in el mititei cu cartofi prajiti si cu bere de cate ori a putut.

    Si acest monstru egoist circula acum non-stop pe banii mei si de el nu am loc sa iau o masina sau un tramvai in Bucuresti. Dimineata, pranz sau seara.

    Ma acuzi de "sfaturi puerile, de pustan". Nu am dat sfaturi. Am spus ca nu este normal ca RATB-ul sa fie supra-aglomerat permanent de batrani care circula pe banii mei.

    Solutii nu am pentru ei. Si nici nu ma intereseaza.

    Au contribuit prin lasitate si turnatorie la cea mai crunta forma de comunism din Europa.

    Acum 23 de ani niste tineri minunati si-au dat viata pentru ei. Si aceste reject-uri ale istoriei nu au vrut schimbare reala in tara asta.

    Iar acum isi iau rasplata.
   • +4 (4 voturi)    
    Situatia e la fel si in alte orase (Luni, 15 aprilie 2013, 0:16)

    linarel [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    nu ca as avea ceva cu batrinii dar pur si simplu toate autobuzele sint pline ochi de ei , ar trebui totusi un dram de decenta .

    Pt unul din ei a auzit ca in orasul LL , la piata x din cartierul y morcovii sint mai ieftini cu 0,5 lei imediat buluc pe masina RALL si merg sa cumpere 1/2 kg morcovi . Practic paguba e mai mare decit ce cistiga .
   • +1 (1 vot)    
    hai ca-ti zic (Luni, 15 aprilie 2013, 8:27)

    hatru [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    Ar trebui sa li se dea un abonament cu numar LIMITAT de calatorii, valabil numai la anumite ore. Nu mi se pare normal ca la prima ora sa fie autobuzele si tramvaiele pline ochi de pensionari care vor sa fie primii la coada la ceapa in Obor. Si noi sa ajungem la serviciu gata obositi.
  • +1 (1 vot)    
   Pai de unde bani (Luni, 15 aprilie 2013, 12:17)

   kiki_best [utilizator] i-a raspuns lui Zede

   pentru campaniile portocalii din 2012, daca nu de la bugetul local? Acum se intelege de ce sarea pedelimea la gatul lui Sorin Oprescu cand acesta se opunea maririi subventiilor.
 • +11 (17 voturi)    
  Asistati (Duminică, 14 aprilie 2013, 20:00)

  sorin.sava [utilizator]

  In fiecare an, primaria mun. bucuresti acopera gaurile negre din bugetul RATB si RADET insa acorda subventii pensionarilor, asistatilor sociali si minoritatilor cu 5 copii, 2 mertane la scara.

  Daca s-ar dori eficientizarea RATB-ului ar trebui sa se introduca banda unica pentru RATB si Ambulante, mai multe sensuri unice, amenzi usturatoare pentru cei care parcheaza ilegal, amenzi care cresc in functie de valoarea masinii, cei care circula cu RATB-ul sa urce prin usa din fata si asta dupa ce s-a prezentat un abonament sau bilet valabil.

  Daca in Franta, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie se poate de ce suntem noi mai cu moţ ?
  • +5 (5 voturi)    
   Pentru ca ... (Duminică, 14 aprilie 2013, 21:10)

   JG [utilizator] i-a raspuns lui sorin.sava

   pentru ca tocmai decidentii incalca toate regulile de circulatie sau de bun-simt.
   ei si rudele lor.
   ei si prietenii lor.
   ei si acolitii lor.
   din pacate, nu sint putini.
  • +3 (3 voturi)    
   ===================== (Duminică, 14 aprilie 2013, 21:15)

   Zede [utilizator] i-a raspuns lui sorin.sava

   Au inceput pensionarii sa ne dea voturi negative :)))))
  • +3 (3 voturi)    
   Motiv (Duminică, 14 aprilie 2013, 21:49)

   HP [utilizator] i-a raspuns lui sorin.sava

   La ei se poate pentru ca nu sunt toti hoti si daca ar fi sunt prinsi rapid. La noi sunt hoti cu totii, rude, prieteni si smecheri.

   Romania e o cumetrie generalizata.
 • +14 (18 voturi)    
  Ponta devine din ce in ce mai penibil (Duminică, 14 aprilie 2013, 20:18)

  Cataleya [utilizator]

  Cu toate controalele facute de "corpul sau personal" controale care se opresc automat la data in care USL a preluat puterea.
  Cu toate ca de cand e USL la putere absolut totul s-a inrautatit, cheltuielile au crescut, coruptia e in floare (normal, o data cu marirea numarului de ministere, de posturi, de parlamentari, ca sa nu mai spunem ce infractori au pus mana pe fonduri de miliarde)
  O sa le vina si lor vremea, cand urmatorul guvern va avea propriul Corp de Control.
  Rusine Ponta
  Rusine USL!
  • -6 (8 voturi)    
   nostalgic... (Duminică, 14 aprilie 2013, 20:49)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   ...imi aduc aminte de perioada pdl, in care coruptie nu era (:D ), salariile scadeau, banii se imprumutau de fmi ca sa se plateasca pensiile. ce vremuri de e(in)volutie economica era....:)))
   • +4 (6 voturi)    
    ===================== (Duminică, 14 aprilie 2013, 22:47)

    Zede [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    Habar nu ai despre ce vorbesti.
   • 0 (0 voturi)    
    RATB NU este Bucuresti? (Luni, 15 aprilie 2013, 12:26)

    foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    C.A. al RATB nu este desemnat de Primaria Bucuresti? ce are guvernul cu RATB? Cand BUBUI nu te ustura? Iar C.A. voteaza sa dea icre negre la sindicat, tot ce poti face LEGAL (nu doar zbierete pe sticla sau pe blog) este sa revoci C.A. DIn contra managerul ce NU respecta deciziile C.A. este demis.
  • +4 (4 voturi)    
   E bine s-asa ! (Duminică, 14 aprilie 2013, 21:35)

   catalin72 [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   E ok asa ,astia sa-i bage-n puscarie pe aia dinainte ,iar cind se schimba "regimul" sa-i bage pe cei de acum ! ...dar,tar mi-e teama ca vorbim de-o gasca transpartinica iar ce face Ponta acum nu-i decit circ ieftin (sau ,poate ,un santaj ca sa imparta aia banii si cu ei )
   • 0 (2 voturi)    
    excelent scris (Duminică, 14 aprilie 2013, 23:33)

    jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui catalin72

    subscriu
  • +1 (5 voturi)    
   Chiar nu inteleg de ce te oftici ... (Duminică, 14 aprilie 2013, 21:50)

   it_s__not_news [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   ... lasa-i sa-si dea la cap ...

   Toti sint o apa si un pamint, chiar daca perceptia d-voastra este alta ... si orice Guvern are un corp de control, da .

   Ca te fura unul din PDL sau unul din PSD mi-e egal ...
 • +2 (2 voturi)    
  fiti ingaduitori (Luni, 15 aprilie 2013, 4:28)

  nash pandelica [utilizator]

  e criza, oamenii nu'si permit o supa sau o cafea din pozanaru' propriu ! :))
 • -2 (2 voturi)    
  Atata tam tam pentru 2000 de euro (Luni, 15 aprilie 2013, 9:51)

  vladf [utilizator]

  Ce penibili suntem, toate radiourile si ziarele vb. despre stilourile cu penita de aur.
  Parca suntem imediat dupa revolutie, cand Iliescu(salvatorul poporului) ne arata si vb. la televizor despre robinetii de aur din casa lui Ceausescu.
  Noi ne uitam la robineti si el ii golea contruile de milioane de euro de prin strainatate.
  Hai ca suntem penibili.
  2000 de euro atat au costat cele 6-7 stilouri pt. membrii CA, pai daca stau bine sa ma gandesc din CA au facut parte si bravii USL-isti.
  2000 de euro nu reprezinta nici macat un set de anvelope pentru un autobuz.
  Hai ca sunteti penibili, astea sunt nereguli?
  Cat despre pierderi ce sa zic? in consecinta se cheltuie mai mult decat se produce, mai pe scurt hai sa privatizam si RATB si aia e.
  • +2 (2 voturi)    
   2000E (Luni, 15 aprilie 2013, 10:28)

   vlad.pe [utilizator] i-a raspuns lui vladf

   Mi-e teama ca risipa de 2000E e doar o mica parte din furtul sefilor RATB, multe nereguli se fac pe sub mana si sun greu de dovedit.

   Ar trebui sa se publice lista sefilor RATB din ultimii 10 ani, ce avere au, cate vile la Sinaia, cate sute de mii de euro au in conturile din Elvetia ...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by