Reprezentantii municipalitatii au explicat ce a dus la producerea pagubelor semnalate, au precizat cand si cum vor fi remediate si au amintit ca “investitia facuta in amenajarea Pietei Universitatii se afla in perioada de garantie şi a fost suportata de catre investitorul parcarii subterane”, durata lucrarilor efective de construire a parcajului, inclusiv amenajarea Pietei Universitatii, fiind de aproximativ 1 an şi 5 luni, “durata pe care noi [n.r. Primaria Capitalei] o consideram o realizare notabila”.
HotNews.ro a publicat luni un articol si o fotogalerie in care a aratat ca “dupa ce a gazduit un Targ de Craciun, a fost transformata intr-o parcare publica timp de o luna si a trecut printr-o iarna blanda, Piata Universitatii a inceput sa arate semne de deteriorare”.
Astfel, potrivit constatarilor HotNews.ro din teren pavajul din piatra cubica prezinta portiuni sparte sau deteriorate in urma unor lucrari edilitare, betonul alb are zone denivelate unde se aduna apa atunci cand ploua, iar mai bine de jumatate din corpurile de iluminat din jurul celor patru statui din Piata au fost deteriorate si nu mai functioneaza.
In plus, placa informativa amplasata in piata a ruginit, scrisul ne mai fiind vizibil, iar transformatorul electric de la iesirea din parcare spre rondul de la Universitate inca nu a fost mutat, desi administratia anunta in noiembrie anul trecut ca acesta va fi dezafectat.
Primaria Capitalei a raspuns, marti, solicitarii HotNews.ro de a detalia cine si in ce mod va repara pagubele produse.
Redam mai jos raspunsul Primariei Generale:
- "Investitia facuta in amenajarea Pietei Universitatii se afla in perioada de garantie şi a fost suportata de catre investitorul parcarii subterane;
- Pavajul deteriorat in urma lucrarilor de interventie la retelele edilitare va fi remediat de catre societatile care au executat respectivele lucrari in cel mai scurt timp posibil şi in masura in care conditiile meteorologice o vor permite;
- Corpurile de iluminat vor fi remediate/schimbate, ele fiind deteriorate in urma accesului ilegal cu autoturismele pe spatiul pietonal din incinta pietei;
- Placa informativa va fi reconditionata, rugina aparand urmare a conditiilor in care a fost amplasata la momentul inaugurarii (umiditate ridicata);
- Transformatorul va fi dezafectat in momentul in care investitorul parcarii va obtine avizele pentru racordarea parcajului la postul de transformare subteran din apropiere. Mentionam ca intarzierea a fost mai mare decat s-a anticipat, deoarece parte din documentele necesare completarii dosarului nu puteau fi generate decat dupa ce era efectuata receptia la terminarea lucrarilor (noiembrie 2012)”.
Pe langa detaliile despre deteriorarile din Piata Universitatii, reprezentantii Primariei Generale au dorit sa faca si o clarificare legata de durata lucrarilor la parcare si Piata.
“Lucrarile la parcajul subteran Piata Universitatii au fost demarate in luna septembrie 2010 prin mutarea celor patru statui in parcul Izvor, fiind urmate pana in luna mai 2011 de lucrarile arheologice. In aceste conditii consideram ca durata totala a lucrarilor aferente construirii “Parcajului subteran Piata Universitatii” a fost de aproximativ 2 ani şi 2 luni şi nu mai bine de 3 ani asa cum mentionati in articol. Mai mult, durata lucrarilor efective de construire a parcajului, inclusiv amenajarea Pietei Universitatii, a fost de aproximativ 1 an şi 5 luni, durata pe care noi o consideram o realizare notabila”, se arata in raspunsul Primariei Capitalei transmis HotNews.ro.
La cateva zile piata a devenit parcare si baietii au gasit, probabil petrol, si au inceput sapaturile. Ca tot fusese finalizata de curand.
Acum aflam ca de fapt lucrurile au fost facute de mantuiala: pavajul este spart sau in valuri, corpurile de iliminat sunt in parte sparte, din rondul din piata se vede un transformator. In plus mai aflam ca fierul rugineste din cauza umiditatii ridicate de la inaugurare: " rugina aparand urmare a conditiilor in care a fost amplasata la momentul inaugurarii (umiditate ridicata)". Al naibii fierul asta, unde s-a mai pomenit sa rugineasca din cauza umiditatii!
In acest timp strada Ion Ghica geme de masini parcate si zona pietonala din centrul vechi la fel. Parca trebuiau sa dispara masinile de acolo! Parca de asta se facuse parcare, ca sa scapam de masini din acea zona!
Bataia de joc a primarului Oprescu!
Strazile gem de masini pentru ca autoritatile se fac ca ploua si nu le aplica niste sanctiuni de sa nu poata plati decat vanzandu-si masina!
Cu toate ca ar putea si lumea sa aiba o atitudine mai civica si sa mai dea o linie lunga cu cate o cheie pe cate o portiera, asa... ;)
Inca ceva, daca tot ne bazam pe cei 7 ani de-acasa hai sa desfiintam politia ca ei dimpotriva se ocupa cu oamenii care nu au "7 ani de-acasa".
Primaria acorda autorizatii de executie lucrari. La incheierea lucrarilor, cineva, un inspector, trebuie sa verifice daca s-au respectat prevederile din autorizatie. Daca nu s-au respectat, atentioneaza sau sanctioneaza executantul.
Nu permit conditiile meteorologice ? Nu te apuci de lucrari...
Cine trebuia sa verifice ?
Si-a facut treaba, sau merita demis ?
Cine raspunde ? Primarul, evident... Dar lui nici ca-i pasa, ca mai are 3 ani de mandat si pana atunci face ce vrea.
Publicati mai desteptilor numele celor vinovati sa-i stie lumea pe aia de-i doare-n cur de banii tai ,ai mei ,ai vostri.
Cine a facut lucrarea?,cine a receptionat-o ?,cine a dispus plata ???.
De cind reparatiile nu tin cont de proiectul original ???,de cind se folosesc la lucrari noi materiale recuperate -vezi piatra cubica !!!
Daca se retineau garantiile de buna executie azi nu se ruga nimeni sa se remedieze situatia.
In primaria lui Papura -Oprescu se poate orce !!!
Pavajul este distrus inspre cheiul Dambovitei si scos de luni bune de-a lungul magazinului. Zici ca esti intr-un oras in constructie dupa razboi, nu in centrul Bucurestiului.
In dreptul Magazinului Berska strada este contruita prost si la cea mai mica ploaie se formeaza o balta de-a lungul troturarului prin care trebuie sa calci ca sa traversezi strada spre mag. Cocor. Canalul de scurgere pluviala e pe o mica ridicatura.
Magazinul Cocor este nou renovat si nu are prevazut acces pentru persoanele cu handicap sau carucioare pentru copii. Acestia trebuie sa urce treptele...
Voi chiar credeti ca primarul dr. Sorin Oprescu circula prin fata magazinului Unirea ? sau la iesirea de metrou Piata Unirii 1 unde este aceeasi situatie ? cu dale sparte si masini parcate la intrarea in metrou ?
Voi chiar credeti ca primarii dr. Sorin Oprescu sau Rares Manescu locuiesc intr-un bloc comunist inconjurat de 10-15 maidanezi ?
Aceste probleme vor fi rezolvate cand Bucurestiul va avea un primar de al nostru nu un prefacut, un mistocar cum este Oprescu.