Incepand cu luna aprilie, clientii Orange si Vodafone vor putea plati cartelele de acces la metrou printr-un sms la numarul 1700, potrivit METROREX.Confirmarea platii se va face imediat, tot prin sms. Se poate opta pentru cumpararea a doua sau 10 calatorii, trimitand textul 2C sau 10C la numarul 1700.

Pretul unei calatorii este de 0,50 euro, pentru 2 calatorii este de 0,90 euro, iar 10 calatorii costa 3,25 euro, tarifele fiind exprimate fara TVA.

Accesul in statie se va face prin apelarea gratuita a numarului 1700 si apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate in statiile de metrou, in zona de acces peron. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind in timp real daca in contul clientului exista calatorii valide si permitand accesul catre peron.

Mai multe detalii sunt disponibile prin apel la 1826, tarif normal in retelele Orange si Vodafone.

"Acest nou sistem de acces in statiile de metrou a fost testat anul trecut si a fost considerat fiabil dupa procesarea a peste 10.000 de validari in cele 7 statii pilot. Astfel, Metrorex a decis sa vina in sprijinul calatorilor si sa extinda experimentul la nivelul intregii retele de transport. Serviciul de achizitionare a titlurilor de calatorie folosind telefonul mobil se bazeaza pe tehnologia Data-Over-Voice, serviciu unic in lume, iar Metrorex este singurul beneficiar al acestei tehnologii. Utilizand canalul de voce al telefonului mobil al clientului, Data-Over-Voice, asigura transferul mesajelor de tranzactie online, extrem de sigur, eficient, wireless intre punctul de vanzare (Terminal 2pay) si Centrul de Procesare 2pay pentru aprobari de plata sau alte tranzactii.", se arata in comunicatul METROREX.