Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca nu este de acord cu hotararea adoptata, marti, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti prin care alesii locali vor primi acces gratuit la evenimentele de pe National Arena. Edilul a explicat ca nu le poate cere organizatorilor meciurilor sa dea aceste bilete.

National ArenaFoto: Constantin Barbu / HotNews

"Eu nu stiu cati bani au consilierii, ca rolul meu nu este sa stau sa numar banii. Eu nu pot sa impun organizatorilor de meciuri sa dea aceste bilete. Aceasta hotarare de Consiliu este pentru satisfacerea unor orgolii si vanitati", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Edilul a declarat ca alesii locali nu au avut curajul sa puna acest proiect de hotarare pe ordinea de zi atunci cand sedinta era convocata de primarul general ci l-au pus cand au convocat ei sedinta.

Viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu, a declarat miercuri, la RTV, ca alesii locali nu vor primi bilete gratuite ci doar li se va rezerva un numar de bilete pentru care vor plati.

La sfarsitul sedintei de Consiliu General de ieri, Nicolaescu declara insa ca biletele vor fi gratuite: "In urma acestei Hotarari a Consiliului General fiecare dintre consilierii generali vor avea dreptul la un bilet care sa le asigure accesul pe Arena Nationala pentru diferite activitati. Pot sa fie activitati sportive, culturale si de alta natura. Va fi probabil un protocol pentru fiecare dintre situatiile respective. Un bilet este pentru fiecare consilier general. Daca vor sa-si ia mai multe, le iau contra cost".

Descarca fisierul audio in format MP3

Intrebat daca alesii locali nu au bani sa plateasca biletele, Nicolaescu explica: "Probabil ca au bani dar in niciuna din situatii, cand sunt meciuri de importanta foarte mare, este foarte greu de rezolvat un bilet. Si atunci sa aiba si ei acces, sa se poate bucura de aceste evenimente sporotive care sunt majore in Capitala Romaniei. Nu o sa se bata nimeni pentru a obtine un bilet la meciul Gaz Metan".