Consiliul Local Municipal (CLM) Constanta a aprobat marti un proiect de hotarare initiat de primarul Radu Mazare prin care cluburile din statiunea Mamaia sunt obligate sa aiba cate un car alegoric cu minimum sase animatoare, riscand in caz contrar sa ramana fara autorizatie de functionare, scrie Agerpres.

Foto:

Respectivul proiect votat de consilierii locali, referitor la stabilirea unor masuri de stimulare a turismului in statiunea Mamaia, mai prevede obligativitatea ca meniurile unitatilor de alimentatie publica sa fie scrise in cel putin o limba de circulatie internationala, tinand cont de tipul clientilor care frecventeaza unitatile respective, dar si obligativitatea agentilor economici, altii decat cei care au unitati de cazare, ca in semisezon (1 mai - 15 ianuarie, 15 - 30 septembrie) sa fie deschise timp de patru - sase ore pe zi.

"Ce dracu, ca ne tot dam mari europeni, mari plimbareti si daca iei sa citesti acolo numai ciorba in romaneste, nu intelege nimeni nimic. Si atunci, vor fi obligati. (...) Hotelurile sunt obligate prin lege in perioada de semisezon, cum am definit-o noi, iar pentru celelalte, cafenele, magazine, restaurante, le-am obligat noi sa tina deschis si am specificat si cat timp. La fel si pentru cluburi, dar in plus, cluburile au obligativitatea de a participa la defilarea saptamanala a carelor alegorice la carnavalul propriu zis, care dureaza doua luni de zile. Si sunt obligate sa isi faca un car alegoric, dupa cum ati vazut ca se dau dimensiunile si numarul de animatori sau animatoare, ca sa nu mai vad doua speriate, doua lesinate pe carul alegoric", a afirmat Mazare, la finalul unei sedinte a CLM Constanta.

Potrivit hotararii aprobate de consilierii municipali constanteni, nerespectarea actului normativ va fi sanctionata cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 1.500 de lei pentru persoanele fizice autorizate, cu 1.500 - 2.500 de lei pentru societatile comerciale sau alte persoane juridice constituite conform legii si, dupa caz, si cu anularea autorizatiei de functionare.