Soferii bucuresteni ar putea scapa de gurile de canal care nu sunt la nivelul drumului, administratorii retelelor respective fiind obligati sa remedieze aceste probleme - proiect

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 20 martie 2013, 18:44 Actualitate | Administratie Locala

Soferii bucuresteni ar putea scapa de gurile de canal care nu sunt la nivelul drumului, administratorii retelelor respective fiind obligati sa remedieze aceste probleme, potrivit unui proiect de hotarare de Consiliu General aflat in dezbatere publica. In cazul in care nu respecta aceste reguli, administratorii retelelor - Apa Nova, RADET, Distrigaz - risca amenzi cuprinse intre 2.500 lei si 5.000 lei. In plus, la nivelul Primariei Capitalei se va infiinta o Comisie care va coordona toate lucrarile edilitare care se desfasoara intr-o zona astfel incat sa nu se mai intample ca, imediat dupa asfaltarea unei strazi, pavajul sa fie spart pentru inlocuirea unei tevi.  Pe strazile proaspat asfaltate, lucrarile se vor putea executa doar cu avizul primarului general al Capitalei.


Ce prevad noile norme de avizare a lucrarilor edilitare aflate in dezbatere publica:

 • Primaria Municipiului Bucuresti prin directia de specialitate va emite autorizatiile de construire, avizele si acordurile legale pentru executia lucrarilor de infrastructura (tehnico-edilitare si stradale) de pe teritoriul municipiului Bucuresti.

Primarul General are urmatoarele competente:
 • aproba avizul "Acord Primar General" pentru executia de lucrari de constructie in carosabilul si trotuarul strazilor modernizate aflate in perioada de garantie/postgarantie (intretinere);
 • aproba ",avizul de traseu";
 • aproba "Programul Coordonator Anual";
 • aproba avizul ",Acord Primar General pentru executia lucrarilor tehnico-edilitare in perioada 15 noiembrie - 15 martie"

- Programul Coordonator Anual - cuprinde programarea executiei si stabilirea duratei tuturor lucrarilor tehnico - edilitare si a lucrarilor de modernizare/reabilitare strazi pe teritoriul municipiului Bucuresti.

- Proiectul aflat in faza de autorizare va fi corelat cu toate celelalte proiecte si lucrari de infrastructura din zona prin Comisia de Coordonare a Proiectarii lucrarilor de infrastructura din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.

- Autorizatia de construire pentru lucrarile de racorduri si bransamente cu lungimi mai mici de 30 ml se emite de primariile de sector.

-  Autorizatia de construire pentru lucrarile complexe care cuprind extinderi si bransamente se emite de Primaria Capitalei indiferent de lungimea acestora.

- Autorizatia de construire pentru lucrari ce se executa pe strazi modernizate/reabilitate aflate in perioada de garantie/intretinere se va emite numai dupa obtinerea avizului ",Acord Primar General" eliberat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin directia de specialitate.

- Lucrarile de intretinere curenta si remediere a avariilor la retelele de infrastructura (tehnico-edilitare si stradale) se vor executa pe baza Avizelor de Interventie in domeniul public eliberate de catre Primaria Municipiului Bucuresti prin directia de specialitate administratorilor de retele tehnico-edilitare si stradale. Durata acestor lucrari nu poate depasi 48 ore.

- In cazuri exceptionale, atunci cand avariile prezinta un pericol deosebit, lucrarile pot incepe imediat cu anuntarea telefonica a directiei de specialitate, in zilele de luni pana vineri, in intervalul orar 08.00-16.00 si la Dispeceratul Primariei Municipiului Bucuresti in intervalul orar 16.00 - 8.00.

- Administratorii retelelor si constructorii lucrarilor edilitare raspund de calitatea acestora si sunt obligati sa mentina la cota drumului capacele de vizitare dupa terminarea lucrarilor din subteran.

- In cazul producerii de tasari pe traseele retelelor edilitare cauzate de defectiuni la acestea sau de executia necorespunzatoare a umpluturilor si pavajelor, sarcina refacerii revine constructorilor si administratorilor de retele.

- In cazul in care nu se respecta aceste prevederi, amenzile sunt cuprinse intre 2500 si 5000 lei.


Aceste reguli se vor aplica doar dupa ce proiectul de hotarare va primi unda verde de la Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

336 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Haha (Miercuri, 20 martie 2013, 21:20)

  Orpheus [utilizator]

  Ei fac milioane si voi ii amendati 2500 lei? Aproape ca e amuzant... Aproape.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version