Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni ca nu va face pistele de biciclete pe carosabil deoarece bucurestenii nu sunt suficient de civilizati in trafic si "nu vreau sa stau sa numar mortii". Edilul a declarat ca le va reface pe cele de pe trotuar si le va da in folosinta. Oprescu contrazice astfel ceea ce anuntase cu trei zile in urma Administratia Strazilor si seful Directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei, Ion Dedu.

Pista de biciclete cu stop in fata stalpuluiFoto: USER UPLOADED

Oprescu a declarat ca nu ar fi o problema daca ar merge numai adultii pe pistele de biciclete de pe carosabil, dar ce se intampla daca ele vor fi folosite si de copii, iar acestia vor fi accidentati.

Primaria Capitalei va trasa in aceasta primavara alte piste pentu biciclete, de aceasta data pe carosabil, declarase cu trei zile in urma Carmen Dinca, purtatoarea de cuvant a Administratiei Strazilor, in cadrul unei intalniri online cu cititorii HotNews.ro.

Reamintim ca vechile piste (122 km), desenate pe trotuar si pentru care s-a platit 11 milioane de euro nu vor mai fi folosite, ele fiind inchise anul trecut de Politia Rutiera. Curtea de Conturi va stabili cine plateste prejudiciul de 11 milioane de euro, banii aruncati pe fereastra in acest caz.