Primaria sectorului 4 verifica daca locuitorii de pe raza sectorului, in special cei care locuiesc la case, au contracte pentru ridicarea gunoiului menajer. Reprezentantii institutiei sustin ca, din verificarile facute ei, doar jumatate din populatie ar avea astfel de contracte si, in absenta lor, gunoiul ajunge pe domeniul public.

Persoanele prinse ca nu au astfel de contracte risca amenzi cuprinse intre 500 si 2.500 lei. "Intr-o prima faza, cu sprijinul Directiei de Evidenta a persoanelor Sector 4, a fost realizata o analiza, numarul contractelor inregistrate de catre prestatorul autorizat care opereaza pe raza Sectorului 4 fiind raportat la numarul de locuitori.

Rezultatul? Contractele de salubrizare incheiate reprezinta numai 52%! Astfel, este mai mult decat evident faptul ca restul, de aproximativ 48%, depoziteaza necontrolat deseuri menajere pe domeniul public, ceea ce a condus catre acumularea care induc discomfort, un aspect inestetic strazilor si pun in pericol chiar sanatatea cetatenilor¬, se arata intr-un comunicat al Primariei sector 4.