Locuitorii din Timisoara care isi scutura paturile sau covoarele la ferestre sau la balcoanele locuintelor vor fi amendati de Politia Locala cu sume cuprinse intre 500 si 1.000 de lei, prevede un proiect de Consiliu Local care urmeaza sa fie luat in discutie, transmite Mediafax.

Conform unui proiect de hotarare al Consiliului Local Timisoara, care ar urma sa completeze o alta decizie din anul 2007, timisorenii care isi vor scutura paturile sau covoarele la ferestre sau la balcoane vor fi sanctionati.

Potrivit proiectului, timisorenii nu au voie sa scuture "covoare, carpete, presuri sau alte asemenea articole de la ferestrele sau de pe terasele ori balcoanele imobilelor".

Amenda este de la 500 pana la 1.000 de lei pentru persoanele fizice si de la 1.000 pana la 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Hotararea cea veche, din anul 2007, interzicea locuitorilor municipiului Timisoara uscarea hainelor pe echipamente amplasate in spatiile de joaca, precum si sa intinda rufele spalate la uscat in balcoane deschise, pe suport in afara balcoanelor sau in jurul imobilelor de locuit. Aceasta prevedere ramane valabila si in noua hotarare.