Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a anuntat luni ca intentioneaza reabilitarea Cazinoului cu fonduri europene pentru ca nu are certitudinea ca va gasi un investitor care sa faca acest lucru, iar apoi urmeaza sa fie gasita o firma care sa-l foloseasca pentru jocurile de noroc, transmite Mediafax.

"Cazinoul il bagam pe finantare europeana. Nu am certitudinea ca vom gasi un partener cu care sa ne asociem si care sa investeasca cele sase - sapte milioane de euro necesare reabilitarii si atunci Nicusor Constantinescu mi-a propus sa-l bagam pe o linie de finantare pe fonduri europene. El este in momentul asta pe procedura de finantare pe fonduri europene. E adevarat ca daca va merge asa si nu gasim pana atunci un partener sa bage bani sa-l facem mai repede, dupa ce va fi reabilitat, tot trebuie sa ne asociem, ca nu putem sa-l operam noi, primarul sau sefii de servicii sa fie sefi de sala", a declarat Radu Mazare, luni, la finalul sedintei Consiliului Local.

Primarul a anuntat in anul 2011 ca intentioneaza sa vanda Cazinoul din Constanta dupa ce firma care il concesionase pe o perioada de 49 de ani si care anuntase investitii de aproximativ 15 milioane de euro pentru reabilitarea si modernizarea monumentului a renuntat la acest proiect din cauza crizei economice.

Dupa cateva luni, Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului din acea perioada, a anuntat ca doreste sa preia Cazinoul pentru a-l reabilita, iar acest lucru s-a intamplat.

In luna septembrie a anului trecut, Radu Mazare a spus ca doreste organizarea unei licitatii internationale pentru a vinde Cazinoul, iar dupa doua luni a anuntat ca intentioneaza realizarea unui parteneriat public - privat cu o firma interesata de reabilitatea acestui monument si de folosirea acestuia pentru jocurile de noroc.

Cazinoul, aflat pe faleza, pe bulevardul Regina Elisabeta din Constanta, reprezinta una dintre cladirile emblema ale orasului.

Constructia acestuia a inceput in jurul anului 1904, planurile initiale fiind intocmite de catre arhitectul Petre Antonescu, care a proiectat o cladire al carei stil arhitectonic se inspira din traditiile artei romanesti. Dupa terminarea fundatiilor insa, planurile au fost schimbate, Primaria incredintand modificarea acestora unui arhitect elvetian, Daniel Renard.

Obiectivul, construit in stil Art Nouveau, a fost terminat in 1910, fiind inaugurat in 1911.