Primaria din Timisoara vrea sa dea 31,5 milioane lei pentru intretinerea spatiilor verzi din oras, Primaria din Bistrita ofera 33,7 milioane pentru refacerea si modernizarea centrului orasului, iar Bucurestiul 15 milioane lei pentru cadastrul si intabularea imobilelor pe care le are in proprietate. Blajul vrea sa dea 800.000 lei pe borduri si pavele, iar Clujul 3,7 milioane lei pentru panselute si alte floricele. Contractele vor fi atribuite prin licitatie, potrivit site-ului public de licitatii.

BorduriFoto: USER UPLOADED

Bucuresti

Primaria Capitalei vrea sa faca cadastrul si sa intabuleze imobilele pe care le are in proprietate."În acest sens, Primaria doreste sa perfecteze un acord cadru cu un operator economic, prestator autorizat de servicii de cadastru si topografie, prin care sa se asigure realizarea documentatiilor cadastrale cerute de normativele în vigoare pentru imobilele pe care le detine în patrimoniu, precum si intabularea acestor imobile pe baza respectivelor documentatii cadastrale. Municipalitatea detine în patrimoniu mai multe imobile (terenuri si cladiri). Lucrarile necesare în vederea întretinerii, reabilitarii, dezvoltarii si valorificarii acestor imobile presupun certificarea situatiei lor juridice prin înscrierea în Cartea Funciara", se arata pe site-ul public de licitatii. Pentru realizarea cadastrului si intabularea cladirilor municipalitatea este dispusa sa plateasca 15,1 milioane lei fara TVA. Castigatorul va fi desemnat in baza unei licitatii publice, termenul limita pentru primirea ofertelor fiind 19 martie 2013. Tot atunci se vor deschide si ofertele primite.

Directia Generala de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti din subordinea Primariei Capitalei vrea sa incheie un nou contract pentru patrularea cu cai prin parcurile aflate in administrarea Primariei Capitalei. Pentru acest serviciu, institutia este dispusa sa dea 1,1 milioane lei fata TVA. Castigatorul va fi desemnat in urma unei licitatii publice, data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare fiind 1 aprilie 2013.

Cluj

Primaria din Cluj vrea sa achizitioneze flori si alte tipuri de plante pentru decorarea domeniului public in valoare de 3,7 milioane lei fata TVA. Firma care va furniza plantele va fi aleasa prin licitatie publica, data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare fiind 15 februarie 2013.

Bistrita

Primaria din Bistrita cauta constructor pentru realizarea lucrarilor de reamenajare a centrului orasului. Valoarea estimata a proiectului este de 33,7 milioane de lei fata TVA, banii provenind din fonduri europene si bugetul local.Termenul de finalizare al lucrarii este de 24 de luni, iar contractul este atribuit in urma unei licitatii publice. Termenul limita pentru primirea ofertelor este 26 martie.

Lucrarile care trebuie executate in centrul Bistritei sunt:

1. Desfacerea imbracamintei existente pe traseele celor trei axe si montare pavaj din piatra cubica cu rigole de colectare ape;

2. Inlocuire capace canalizare cu capace noi ce vor contine emblema orasului medieval;

3. Construire ziduri de caramida si piatra naturala acoperite cu tigla solzi;

4. Reabilitarea iluminatului public existent prin crearea unui nou iluminat ambiental;

5. Punerea in valoare a gangurilor boltite lasand zidaria pe alocuri aparenta si cu iluminat din pavaj;

6. Insertii in pavaj si ziduri nou propuse a unor elemente de stilistica plastica din piatra cioplita sau bronz;

7. Integrarea elementele de mobilier urban impreuna cu obiecte sculpturale si fantani arteziene/ambientale;

8. Mobilarea spatiului public cu banci, cosuri de gunoi, jardiniere, rastel pentru biciclete, stalpi cu steaguri bresle, flori, stalpi cu indicator strazi si cismele;

9. Relocarea instalatiilor de alimentare cu apa;

10. Relocarea retelelor de canalizare menajera si apa pluviala;

11. Relocarea retelelor electrice aeriene in subteran;

12. Pentru retelele de telefonie se prevad trasee subterane cu camine de tragere si distributie realizate cu cabluri telefonice cu un numar corespunzator de perechi, protejate în tuburi de protectie gofrate;

13. Retelele stradale de gaze se vor monta ingropat in sol iar firidele si contoarele de gaz se vor monta ingropat in grosimea peretilor in nise special realizate.

Blaj

Primaria din Blaj vrea sa achizitioneze dale si pavele de 800.000 lei fara TVA. Castigatorul va fi desemnat in urma unei licitatii publice. Termenul limita pentru primirea ofertelor este 29 martie 2013. Contractul se va desfasura pe o perioada de 12 luni de la data atribuirii.

Timisoara

Primaria Timisoara vrea sa incheie un nou contract pentru intretinerea parcurilor, scuaruri, spatii verzi si sisteme de irigare situate pe domeniul public al Municipiului Timisoara. Suma pe care este dispusa sa o dea pentru acest serviciu este de 31,5 milioane lei fata TVA. Firma care va presta aceste servicii va fi desemnata prin licitatie, termenul limita pentru primirea ofertelor fiind de 16 aprilie 2013. Contractul se va desfasura pe o perioada de 12 luni de la data atribuirii.