​STUDIU DE CAZ De ce la Viena se circula civilizat cu taxiul

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 30 ianuarie 2013, 16:19 Actualitate | Administratie Locala


Taxiuri Vienna
Foto: Hotnews
Viena are 1,7 milioane locuitori si circa 4.600 de taxiuri. Bucurestiu are circa 1,6 milioane de locuitori si circa 10.000 de taxiuri. Desi atat regulamentul de functionare al taxiurilor din Viena, cat si cel din Bucuresti prevad aproape aceleasi lucruri, la noi inca exista masini fara aer conditionat, imputite, soferi nepoliticosi, care nu dau bon fiscal si refuza clientii care doresc curse mai scurte sau cer bani in plus. De ce la ei se poate si la noi nu? Acolo, taximetristii care incalca regulile primesc amenzi de pana la 3.000 de euro. La noi, amenzile sunt cuprinse intre 100 si 5.000 lei.

 • Vezi ce reguli trebuie sa respecte taximetristii din Viena si tarifele aprobate.

 
Viena
Potrivit informatiilor furnizate de Primaria din Viena la solicitarea HotNews.ro, activitatea de taxi este reglementata de Guvernatorul Landului Viena (Viena fiind oras si land, primarul Vienei este in acelasi timp si guvernatorul landului) prin Legea transportului ocazional de persoane (care se aplica la nivel federal), prin Regulamentul de funtionare al Landului Viena pentru taximetrie, masini de inchiriat si servicii transfer persoane (Wiener Landesbetriebsordnung) si prin Tariful Taximetrelor Vieneze (ultimele tarife sunt valabile din 10 februarie 2011).


In acest moment in Viena circula 4607 taxiuri. Pentru acestea, municipalitatea a amenajat 270 de statii de taxi care insumeaza 1700 de locuri de taxi. Tariful/ km este reglementat de Guvernatorul Landului Viena. Aproximativ 18 milioane de persoane calatoresc anual cu taxiul in Viena.
 
 • Care este tariful/km

Exista doua tarife: unul de zi si unul de noapte.

Tariful de zi valabil intre orele 6:00 si 23:00. Exista o taxa de baza/ taxa de pornire de 3,80 euro. La o distanta de pana la 4 km tariful este de 1,42 euro/km. Daca distanta este intre 4 si 9 km se taxeaza 1,08 euro/km, iar la distante de la 9 km in sus tariful este de 1,05 euro/km.

Tariful de noapte este valabil intre orele 23:00 si 6:00, precum si duminica si in zilele de sarbatoare de la ora 0:00 la 24:00: taxa de baza/ taxa de pornire este de 4,30 euro. La o distanta de pana la 4 km tariful este de 1,62 euro/km. La distante cuprinse intre 4 si 9 km se taxeaza 1,28 euro/km, iar la distante de la 9 km in sus tariful este de 1,18 euro/km.

In cazul in care taxiurile sunt comandate prin centrala clientii platesc o taxa suplimentara de 2,80 EUR. In cazul in care comanda se face de la telefoanele pentru taxiuri amplasate pe strada taxa suplimentara platita de clienti este de 1,40 EUR.

 • Care sunt obligatiile taximetristilor

Meseria de taximetrist poate fi practicata de orice posesor de permis de conducere categoria B care a luat examenul de sofer de taxi si detine o autorizatie de taximetrist. Obligatiile taximetristilor sunt cuprinse in Regulamentul de funcionare al Landului Viena pentru taximetrie, masini de inchiriat si servicii transfer persoane (Wiener Landesbetriebsordnung):
- permisul de taximetrist trebuie sa fie la vedere, fotografia trebuie sa fie vizibila, in schimb partea in care sunt mentionate data nasterii si adresa au voie sa fie acoperite;
- soferul de taxi trebuie sa aleaga drumul cel mai scurt spre destinatie, cu exceptia cazurilor in care clientul solicita o alta ruta;
- soferul de taxi are obligatia sa-l informeze pe client la cerere asupra duratei si costului aproximativ al cursei, asupra rutei sau a tarifului;
- in timpul cursei soferii de taxi trebuie sa fie amabili si atenti cu clientii;
- soferii au obligatia sa ajute clientii la incarcarea/descarcarea bagajelor. De asemenea, in cazul in care li se cere, trebuie sa ajute clientii sa urce/sa coboare din taxi;
- soferii de taxi trebuie sa aiba un aspect exterior decent: la barbatii cerinta minima este de a fi imbracati in pantaloni lungi si camasa, iar la femei cerinta minima este de a purta fusta sau pantaloni lungi si bluza sau rochie. Imbracamintea tip sport (de ex. treningurile) este interzisa;
- fiecare sofer de taxi trebuie sa aiba suficient marunt pentru a putea da rest la o bancnota de 50 EUR;
- soferul de taxi trebuie sa poata emite o chitanta la cererea clientului;
- in timpul calatoriei clientul trebuie sa poata comunica cu soferul de taxi;
- fumatul in taxi este interzis atat soferului cat si clientului;
- dupa terminarea programului soferul are obligatia de a verifica daca au fost uitate obiecte in masina. In cazul in care proprietarul obiectelor uitate nu poate fi identificat, acestea trebuie predate la Serviciul pentru obiecte pierdute si gasite al Municipalitatii Vienei;
- soferilor de taxi nu le este permis sa efectueze ture pentru a atrage clienti si nu le este permis sa racoleze clienti in statii de tramvaie sau autobuze. Soferii de taxi pot lua clienti atunci cand sunt opriti de acestia in drumul lor spre statiile de taxi;

 • Care sunt conditiile de calitate care trebuie indeplinite de masinile de taxi
Conform Regulamentului de functionare al Landului Viena pentru taximetrie, masini de inchiriat si servicii transfer persoane (Wiener Landesbetriebsordnung) masina de taxi trebuie fie atat tehnic cat si optic in perfecta stare de functionare. In plus de la 1 aprilie 2012 nu mai pot fi autorizate decat masini de taxi care indeplinesc normele de emisie Euro 5. Iar in ceea priveste confortul clientului, incepand de la 1 ianuarie 2013 toate masinile de taxi trebuie sa aiba instalatie de climatizare care sa functioneze. De asemena o masina de taxi trebuie sa aiba minimum 4 usi si trebuie sa permita ca urcarea si coborarea din masina sa se poata efectua comod. Lungimea unei masini de taxi trebuie sa fie de minimum 4.200 mm, latimea minimum 1.560, iar inaltimea minimum 1.300 mm.

Taximetristii care nu respecta normele de conduita si standardele de calitate privind masina cu care isi desfasoara activitatea risca amenzi administrative de pana la 3.000 de euro. Institutiile care verifica respectarea regulilor sunt: Grupul de lucru pentru servicii de transport cu autoturismul si Oficiul de supraveghere a circulatiei (Verkehrsamt) din cadrul Directiei Politiei Federale Viena.

Bucuresti
Activitatea de taxi de pe teritoriul municipiului Bucuresti este reglementata de Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere si de Hotararea de Consiliu General nr. 259/ 2008. Pentru a acumula cat mai multe puncte si a obtine autorizatie de functionare, taxiurile trebuie sa nu fie mai vechi de cinci ani si sa aiba airbag-uri si aer conditionat, sa asigure efectuarea platii prin card si sa polueze cat mai putin. De asemenea, toti operatorii au obligatia sa se inscrie la un dispecerat si sa faca cel putin 10 curse pe zi. In plus, regulamentul obliga ca numarul minim de taxiuri in trafic, pe timp de zi, sa fie 70 la suta din numarul total, iar pe timp de noapte 30 la suta.
In Bucuresti sunt circa 10.000 de autorizatii de taxi, iar tariful maxim aprobat este de 3,5 lei/km.Majoritatea tarifelor practicate de transportatorii autorizati sunt de: 1,39 ¬ 1, 40 lei/km. Tariful de distanta este egal cu tariful de pornire. Potrivit Primarie Capitalei la nivelul Municipiului Bucuresti nu exista transportatori autorizati sau dispecerate taxi autorizate care folosesc tarife diferentiate pentru zi si noapte si tarife extraurbane.

Taximetristii au urmatoarele obligatii:
- sa aiba un aspect decent;
- sa afiseze ecusonul cuprinzand numele si fotografia;
- taxiul trebuie sa aiba afisat in interior, la loc vizibil, lista de tarife care sa poata fi consultata de catre client,
- aparatul de taxat  trebuie sa fie la vedere, cu cadranul indreptat spre client, fara a fi obturat de alte elemente.


Cum este reglementata activitatea de taxi pe Aeroportul din Viena
Activitatea de taxi pe perimetrul aeroportului din Viena este regelmentata prin decret emis de Guvernatorul Landului Austria Inferioara (Niederosterreich). Astfel in statiile de taxi din aeroport au voie sa stationeze doar taxiuri din Schwechat (municipalitate de care tine aeroportul). Tariful este de asemenea reglementat prin decretul Guvernatorului Landului Austria Inferioara. Taxiurile din Viena pot aduce clienti la aeroport, insa preluarea unui pasager de la aeroport de catre un taxi vienez nu se poate face decat prin comada. Numarul de taximetre care vin zilnic la aeroportul din Viena nu este cunoscut.

Exista totodata firme care efectueaza trasferuri de la aeroport in Viena si invers la tarife fix, iar comanda se poate face pe internet (de ex. Airport Driver, C&K etc.) Tarifele acestor firme sunt cuprinse intre 25 si 36 EUR pentru un drum.  

In cazul in care o persoana neautorizata vine sa isi ofere serviciile unui client se pot face sesizari si reclamatii la Autoritatea pentru activitatea de taximetrie si la Politie. Politia si Grupul de lucru din Austria Inferioara pentru servicii de transport cu autoturismul monitorizeaza ca persoane neautorizate sa nu acosteze clientii.

Cum este reglementata activitatea de taxi pe Aeroportul din Otopeni
Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a prezentat, marti, un nou regulament privind activitatea de taximetrie pe Aeroportul Henri Coanda. Potrivit documentului, taxiurile la comanda vor putea prelua pasagerii de pe espalanda de la etajul 1 a Terminalului Sosiri, in timp ce taxiurile aflate in asteptare vor prelua clientii de pe esplanada de la parter a Terminalului Sosiri, masura urmand sa fie pusa in aplicare in cel mult 20 de zile. In plus, Fenechiu a declarat ca numarul taxiurilor in asteptare la aeroport va fi limitat la trei autovehicule, iar taxiurile venite la comanda vor avea acces pe esplanada de la etajul 1 a terminalului sosiri doar dupa ce clientul va comunica numarul de identificare al taxiului catre un operator ce va ridica bariera.

Taxiurile la comanda vor putea stationa cel mult 15 minute intr-o parcare gratuita pusa la dispozitie de Aeroportul Otopeni, o eventuala prelungire sau diminuare a acestui interval urmand sa fie decisa in functie de feed-back-urile primite de la prestatorii activitatii de taximetrie. In incinta aeroportului vor fi infiintate mai multe posturi telefonice, de unde pasagerii vor putea apela gratuit doar numerele companiilor de taximetrie.

Taximetristii isi vor pierde permisele de acces in zona de asteptare clienti  dupa numai doua abateri, in prezent fiind necesare patru abateri pentru ca taximetristii sa-si piarda acest drept.
La ora actuala, in raza Aeroportului Henri Coanda isi desfasoara legal activitatea 700 de taximetre.

Masurile legate de activitatea taximestristilor de la Aeroportul Otopeni vin dupa numeroase reclamatii facute de pasageri si clienti, precum si dupa scandalul uciderii unei studente japoneze. Pe 15 august 2012, Yurika Masuno, in varsta de 20 de ani, a fost ucisa de catre un asa zis "combinator" care a acostat-o pe aeroportul Otopeni pentru a-i oferi un taxi. Potrivit regulamentului aeroportului este interzisa orice practica de abordare si/sau preluare a clientilor in perimetrul aeroportuar de catre taximetristi sau interpusi.  Taximetristii trebuie sa-si astepte clientii in ordine, in masina, in spatiul special amenajat din fata terminalului sosiri. De respectarea acestui regulament ar trebui sa se ocupe Aeroportul Otopeni prin firma de paza angajata in acest scop si Politia Transporturi Aeriene. In realitate insa, firma de paza nu poate sa-i legitimeze pe acostatori si sa-i retina, neavand competente. De fiecare data cand observa un astfel de personaj, agentii de paza sesiseaza Politia. Politia are doar un singur om detasat permanent in sala de sosiri, acest numar putand fi suplimentat la nevoie. Nici oamenii legii nu pot face mare lucru singura prevedere legala fiind amendarea faptasilor. Acestia nu platesc amenzile si se intorc a doua zi la treaba. Citeste aici mai mult despre subiect.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10175 vizualizari

 • +11 (19 voturi)    
  de-aia!! (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 16:23)

  0m [utilizator]

  ..fiindcă au fost imperiu.. noi am fost iobagi!
 • -3 (13 voturi)    
  platesti de 10 ori mai putin? (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 16:48)

  merlin3 [utilizator]

  stai ca diferenta de pret nu i-a ajuns, a facut ea un studiu de caz, a scris ea un eseu de jde pagini, stai.
  • -1 (1 vot)    
   perfect de acord (Joi, 31 ianuarie 2013, 15:19)

   asdasdasdasd [utilizator] i-a raspuns lui merlin3

   Eu nici nu am putut citit tot articolul; cata vreme diferenta de pret este ATAT DE MARE, ce rost are sa mai scrii un milion de cuvinte?
   Pentru 1.4 euro/km + pornirea si taxa de telefon, credeti-ma ca orice taximetrist din romania se imbraca frumos, se parfumeaza, isi arunca loganul de 500.000 de km si isi ia in leasing Mercedes E-Klasse si iti spune si sarut-mana la despartire.
 • +5 (11 voturi)    
  Pretul face diferenta (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 17:02)

  vax [utilizator]

  Practic, in Bucuresti pretul este de 4 ori mai mic decat in Viena. Asta fara a pune taxa de pornire (de 10 ori mai mare) sau comanda prin telefon.

  Asta explica dotarile mai proaste dar in nici un caz nu si lipsa bunului simt la unii taximetristi (majoritatea cazurilor sunt ok).

  In alte orase, in special cele din Transilvania, lucrurile stau mult mai bine.
  • +4 (6 voturi)    
   :) (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 17:24)

   Arlecchino [utilizator] i-a raspuns lui vax

   Complet de acord. Pot sa spun si eu de ce se circula la Londra mai civilizat cu taxiul. Ca exemplu, pentru o deplasare de sub 1 km, intr-o zona putin aglomerata am platit 12 GBP. Adica peste 60 de RON. Cu banii astia te duci in Romania pana la aeroport! Din anumite zone poti sa te si intorci de la aeroport si sa nu depasesti aceasta suma. In general, transportul in Romania este absolut gratis - a se vedea metroul. Asta fara a mai mentiona RATB-ul unde trei sferturi din calatori nu platesc. In concluzie, ai ceea ce platesti.
 • +4 (10 voturi)    
  :) (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 17:03)

  Xorciser [utilizator]

  La 3.80 EUR pornirea cred ca ai nostri taximetristi o sa poarte si papion :)
  • +17 (17 voturi)    
   N-are legătură (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 17:24)

   war4peace [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

   E absurd ce zici. Tu calculezi diferenţa absolută. Calculează diferenţa procentuală; procent din salariul mediu lunar.
   În România, salariul mediu lunar este undeva la 1200-1300 RON/lună, deci preţul de pornire (ca procent din salariu) este similar celui din Viena (unde salariul mediu este undeva la 2800-3000 EUR/lună). Lucrurile devin şi mai avantajoase pentru Viena la calculul preţului per kilometru, unde în Viena este 0.04% din salariul mediu, pe când în Bucureşti este 0.1% din salariul mediu (adică de două ori şi jumătate mai mare, procentual).

   Acesta e calculul corect, care se referă direct la puterea de cumpărare (cost of living). În Viena, preţul pe kilometru la taxi este de două ori şi jumătate mai MIC decât în Bucureşti, considerând cât îţi permiţi să plăteşti.
   • +8 (8 voturi)    
    Felicitari (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 18:26)

    AndreeaK [utilizator] i-a raspuns lui war4peace

    Mi-as dori sa fie cam 50% din populatia urbana care sa fie capabila sa gandeasca ca tine.
    • -1 (1 vot)    
     :) (Joi, 31 ianuarie 2013, 15:05)

     Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui AndreeaK

     Da. Sa fie km la taxi 1 leu. Si sa dea toti faliment sa mergem (urban) cu bicicleta sau pe jos. Sau cu metroul.

     Si mie imi place gandirea asta. E ecologista.
   • 0 (2 voturi)    
    hai mah (Joi, 31 ianuarie 2013, 1:04)

    pfff [utilizator] i-a raspuns lui war4peace

    in primu rand "cost of living" nu e putera de cumparare, e oarecum opusu :)
    2 . nu iau apararea taximetristilor ( doamne fere) cu toate ca am intalnit si destui foarte ok, dar in afara de asigurare care intr-adevar e mult mai mare acolo restu costurilor ptr. un taxi in romania sunt cam aceleasi (benzina piese schimb revizii) si am vazut si destule loganuri pe taxi acolo deci comparatia nu mi se pare corecta ptr ca atunci cand faci cam 2000e pe luna iti vine sa fii amabil
    ps cu 2000 de euro acolo traiesti bine
   • 0 (0 voturi)    
    Salariul mediu NET (Joi, 31 ianuarie 2013, 2:03)

    mflorin [utilizator] i-a raspuns lui war4peace

    Nici chiar asa, ala de care zici tu este brut, salariul net e undeva la 60% din el. Cauta mai bine pe net si refa calculele
   • +2 (2 voturi)    
    da (Joi, 31 ianuarie 2013, 2:19)

    colacel [utilizator] i-a raspuns lui war4peace

    Si sa nu uitam ca si pretul mercedesului E class in romania e 30.000 de lei nu 30.000 de euro!
   • 0 (0 voturi)    
    si cum ramane (Joi, 31 ianuarie 2013, 15:20)

    asdasdasdasd [utilizator] i-a raspuns lui war4peace

    si cum ramane cu pretul (FIX) al masinii si cel foarte asemanator al combustibililor? Alea cum le mai calculezi procentual?
   • 0 (0 voturi)    
    FARA LOGICA (Luni, 11 februarie 2013, 2:36)

    mutu01 [utilizator] i-a raspuns lui war4peace

    DAR ATUNCI DE CE PRETURILE LA: MANCARE, HAINE, TELEFOANE, ELECTRICE, ECT SUNT CEL PUTIN LAFEL DE MARI SAU CHIAR MAI MARI IN ROMANIA......NU ITI DAU DREPTATE IN CE AI CALCULAT ....
  • +3 (3 voturi)    
   Daca (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 17:41)

   izolatu [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

   crezi ca respectul trebuie sa se alinieze la "valoarea in bani", gresesti.
   Atat este pretul stabilit, atata platesc, dar am pretentia sa fiu respectat, masinile sa nu le cloncane pivotii, in masina sa nu puta a stiu eu ce, sau sa fie ultra-parfumate cu miros de vanilie, soferii sa injure ca la usa cortului, sa nu urle manelele, iar atunci cand vara sa vrei aer conditionat, acesta sa functioneze.
   Dar.........cred ca mai avem de asteptat ceva vreme, sau sa ne mutam la Vienna.
 • -1 (1 vot)    
  Comment sters de user (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 17:36)

  NL [anonim]

 • -1 (3 voturi)    
  ..comparatie nereusita... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 18:06)

  dusan [utilizator]

  ...mi se pare o comparatie complet nereusita:Viena este o capitala care a fost pe primul loc in LUME la nivelul de trai in 2012 cu locuitori ai caror nivel de trai se cunoaste fie si numai dupa smartphonurile aproape exclusiv Apple pe care le folosesc,noi trebuie sa ne comparam cu "suratele" noastre FOSTE!
  • +5 (5 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 21:17)

   [anonim] i-a raspuns lui dusan

   • 0 (0 voturi)    
    sa nu exageram.. (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 22:25)

    dusan [utilizator] i-a raspuns lui

    ....sa fim totusi optimisti,mai avem putin "la un colt" si i-am ajuns si pe nemti si pe austrieci,poate ii si depasim !
 • +1 (1 vot)    
  De asemenea, in Viena (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 18:14)

  DenisaC [utilizator]

  In general contorul este fixat deasupra oglizii retrovizoare. Iar in multe taxiuri de poate plati cu cardul.
  • +1 (1 vot)    
   In toate platesti cu cardul (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 18:48)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui DenisaC

   Toti au tonomatul cu ei, probabil ca unii scot aparatul doar daca sari tu cu cardul....e un procent pe care visa, mastercard, american express ii taxeaza pe comercianti, de aia cash-ul e binevenit.
 • +6 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 21:14)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   frumos (Joi, 31 ianuarie 2013, 6:46)

   gicuuu [utilizator] i-a raspuns lui

   ai pus punctul pe 'i'.
   bravo
 • -2 (2 voturi)    
  analiza mea obiectiva (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 23:06)

  un clujean in bucuresti [utilizator]

  faptul ca taximetristii negociaza pretul, ori nu pun ceasul ori refuza anumite curse pe motiv ca sunt prea scurte se datoreaza influentelor turcesti.
  tot datorita acestor influente, bucurestenilor li se mai spune 'mitici'
 • -1 (1 vot)    
  Diferente (Joi, 31 ianuarie 2013, 8:25)

  webro [utilizator]

  (null)
 • +3 (3 voturi)    
  Ha (Joi, 31 ianuarie 2013, 10:29)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  De ani de zile de cand folosesc taxiurile din Buc, pot sa va zic ca ii numar pe degete pe cei ce nu au setat aparatul de taxat la 800m....te fura si iti dau si bon cu stampila...daca te costa 13 lei si le dai 15 lei, vezi doamne nu au marunt, le mai lasi 2 lei...daca esti strain...chiar saptamana trecuta vorbisem cu un australian si britanic care ajunsesera in Otopeni si vroiau sa ia taxiul pana la Unirea, ghiciti cat le-a cerut soferul? 500 lei... "a bargain" cica le-ar fi spus
  Si da, sunt nespalati, tupeisti, pusi pe ștouri, daca nu stii bucurestiul, te iau pe rute ocolitoare, daca esti baut te fura si mai mult.....oameni mai nesimtiti ca taximetristii bucuresteni nu exista

  Sunt mana in mana cu institutiile care le verifica, altfel nu se explica cum toti au setat la 800m porcaria aia de aparat.

  Vorba unui amic, "daca vad un taximetrist care ar vrea sa intre pe banda mea, sau trebuie sa ii dau prioritate, nu ii dau, incalc eu legea, dar nu suport nesimtitii aia"
 • 0 (0 voturi)    
  INCA CEVA... (Luni, 11 februarie 2013, 2:45)

  mutu01 [utilizator]

  ACUM SPRE EXEMPLU DACA TE DUCI LA O COMANDA LA OTOPENI SI PLECI LA ACEEA COMANDA DIN BANEASA SPRE EXEPLU DAI 10 MINUTE , AJUNGI LA AEROPORT, SE URCA CLIENTUL , ITI SPUNE ADRESA EROU IANCU NICOLAE X NR. CURSA FACE APROX. 14-15 RON...... TU C-A SI TAXIM. CONSUMI 1L DE CARBURANT PANA LA OTOPENI + INCA UN LITRU PANA LA ADRESA= 2 LITRI IN MEDIE 12 RON DOAR PE CARBURANT....ITI MAI RAMAN 3 RON PENTRU: AMORTIZAREA INVESTITIEI, INTRETINEREA MASINII, SPALATORIE, ITP, TAXE SI IMPOZITE, ECT, SI UN MINIM DE PROFIT PE CARE SA IL DUCI ACASA LA FAMILIE .......DECI????? CARE ESTE DIFERENTA DINTRE VIENA SI BUCURESTI??????


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by