Piata Progresul din Sectorul 4, Soseaua Giurgiului, cea mai mare piata agroalimentara din Bucuresti, dupa cum sustine administratia locala, a fost deschisa joi publicului dupa ce a fost modernizata, lucrarile fiind incepute in luna ianuarie a anului trecut. Piata, a carui modernizare a costat aproximativ 36,8 de milioane de lei, are 4 hale pentru comercializarea de carne, lactate si branzeturi, peste si oua, precum si o zona cu 380 de tarabe pentru fructe si legume. Noua Piata Progresul are si o parcare de 250 de locuri pe acoperis, dar care va fi deschisa publicului abia in martie.

Foto:

"Aceasta piata va fi o piata moderna in care se vor putea organiza si alte activitati. Vom inchiria o zona din parcarea supraterana pentru diverse targuri, lansari de carte sau produse, pentru ca orice spatiu sa poata aduce bani la buget. Ineditul acestei piete este sistemul audio video: avem 17 plasme instalate pe cele doua etaje in care se vor difuza materiale informative legate de deciziile Consiliului local, orice sedinta se va difuza in timp real, astfel incat cetatenii sa vada ce au votat, pe cine au votat si cine le reprezinta interesele. Consideram ca aceste piete administrate de consiliul local vor fi o oglinda a ceea ce se intampla in activitatea Primariei", a spus primarul Piedone, cu ocazia inaugurarii spatiului agroalimentar, citat de Agerpres.

Cele 380 de tarabe din noua Piata Progresul vor fi inchiriate comerciantilor. Producatorii vor achita 100 lei/luna, iar societatile comerciale 450 lei /luna, cu mentiunea ca acestea sa plateasca si un avans pentru trei luni ca garantie care va fi executata in cazul in care nu isi platesc la timp chiria si cheltuielile cu utilitatile.

Piedone: "In piata, ca la mall"

"Este mai mult un mall-piata pentru ca sunt conditii bune pe care le au comerciantii. Exista un cantar al cetateanului, care va putea determina chiar pierderea locului la taraba de catre vanzator daca el insala la cantar", a mai spus Piedone.

Valoarea investitiei pentru noua piata Progresul se ridica la 36,8 milioane lei, fiind suportata de Administratia Pietei si nu implica bani de la bugetul local, aceste fonduri fiind obtinute dintr-un imprumut ce va fi rambursat pe 20 de ani din taxele de inchiriere a spatiilor comerciale, a tinut sa precizeze primarul sectorului 4.

Parcare de 250 de locuri pe acoperis

In suprafata de aproximativ 11.000 metri patrati, complexul are parter, doua etaje si o parcare supraterana. Pe acoperisul cladirii sunt amenajate 250 de locuri de parcare, care pe timpul zilei vor deservi piata. De asemenea, exista 100 de locuri destinate cetatenilor rezidenti ai zonei care vor inchiria locurile in conditiile legii pe domeniul public.

Potrivit primarului Piedone, parcarea va fi gratuita in limita a doua ore.