Primaria sectorului 4 blocheaza rotile masinilor cu masa mai mare de 3,5 tone, parcate in parcarile de resedinta si cele publice in intervalul orar 20.00 - 06.00, de luni pana duminica si duminica intre orele 16.00 - 06.00. Decizia a fost luata de Consiliul Local sector 4 la sfarsitul anului trecut si se aplica doar in sectorul 4. Blocarea rotilor va fi efectuata de angajatii Administratiei Domeniului Public (ADP), impreuna cu Politia Locala Sector 4 si reprezentanti ai Brigazii de Politie Rutiera.

Potrivit hotararii adoptate de Consiliul Local, masura de blocare a rotilor se aplica "tuturor autovehiculelor cu masa autorizata egala sau mai mare de 3,5 tone a remorcilor si a rulotelor stationate in parcarile de resedinta, de utilitate publica, pe drumurile publice sau pe terenurile apartinand domeniului public sau privat al municipiului Bucuresti de pe raza teritoriala a Sectorului 4". Masura blocarii rotilor este valabila si pentru masinile de mari dimensiuni lasate pe trotuare, in zonele verzi din scuaruri, in parcuri si pe aleile pietonale.

Autoritatile sustin ca au luat masura blocarii rotilor din cauza ca mai multe locuri de parcare din fata blocurilor si la strazile principale sunt ocupate de remorci si rulote care ocupa abuziv spatiul public. "Multe se afla intr-o avansata stare de uzura, iar, pe langa aspectul inestetic indus, ocupa inutil locuri in parcarile de resedinta sau blocheaza trotuarele, ingreunand traficul pietonal", a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.