O sala de sport dintr-o comuna din Suceava realizata din fonduri europene, in care s-au investit aprope 750.000 de euro, a ajuns la doi ani de la inaugurare intr-o stare deplorabila: Scaune rupte, cateva geamuri sparte, mizerie, saci menjeri, suprafata de joc murdara si degradata, grupuri sanitare ruginite si rupte. Administratia locala nu a reusit in doi ani sa asigure partea sa de treaba din proiect - utilitatile, iar acum sala de sport a ajuns subiect de disputa intre primar si consilierii locali, care il acuza pe edil ca a permis intrarea persoanelor straine in sala.

Foto:
  • Click pe poza alaturata pentru a accesa FOTOGALERIA

"Cum centrala pe gaz a salii de sport nu a functionat, iar apa potabila nu a curs la robinete, sala a fost mai mult inchisa", scrie Monitorul de Suceava. In plus, atunci cand a fost folosita sala a cazut prada distrugerilor.

Oficial, in sala de sport au facut ore periodic in sezonul cald doar elevi din localitate si s-au organizat cateva competitii de sport intre scoli.

Consilierii locali sustin insa ca nu elevii au provoct distrugerile. Gheorghe Carlan, un consilier local, a declarat ca "sala nu se inchiriza legal, au acces la ea doar apropiatii domnului primar care vin si joaca fotbal pe timp de noapte. Cred ca ei au distrus-o".

Niculai Miron, si el consilier local, a explicat ca accesul in interior a fost permis doar de un reprezentant la primariei, cu acceptul direct al edilului-sef.

"Sala a ajuns in aceasta stare deorece nu a fost administrata corespunzator. De la primarie s-au dat cheile si au venit care cum ua vrut. Au jucat, au distrus....", sustine un alt consilier local.

Consilier local: "Am gasit aici aproape o cocina si un cotet cu bani europeni"

Monitorul de Suceavascrie despre cum o parte din consilierii locali din comuna suceveana Bosanci, opozanti ai actulului primar, Anton Curic, de la PDL, au intrt in sala de sport inaugurata in decembrie 2010 dupa ce, sustin ei, au obtinut cu mare greutate cheia de acces.

"Astazi (n.r. ieri) in sedinta de Consiliu Local l-am somat pe primar sa ne de cheile, sa vedem cum arata sala de sport. Dupa mari insistente am primit chei si am venit aici cu o parte a consilierilor. Am auzit si noi ca arata prost si nu ca o sala de sport. Am gasit aici aproape o cocina si un cotet cu bani europeni", povesteste Ion Dragoi, consilier loacl din Bosanci.

Primarul din localitate: "Intr-o luna de zile totul va fi pus la punct"

De partea cealalta, primarul din Bosanci explica din ce cauza administratia locala nu a putut asigura utilitatile si promite ca lucrurile vor fi remediate intr-o luna de zile.

"Intrucat nu au fost asigurate conditii, gaz metan si apa, nu am permis efectuarea de activitati sportive de catre cetateni din exterior. Imediat dupa inuagurare am facut demersuri pentru a asigura utilitatile. In prezent avem asigurata apa si canalul, avem trasa si conducta de gz, chiar saptamana trecuta am luat cota de gaz. Urmeza ca in cel mult o luna de zile sa racordam central la gaz si apoi sa desfasuram o activitate normala", explica primarul Anton Curic.

Intrebat de ce nu au fost asigurate utilitatile din timp, primarul spune ca extinderea conductei de gaz spre sala de sport, aflata la iesire din sat, abia a fost finalizata recent, proiectul si aprobarile necesitand un timp mult mai indelungat decat se estima. Edilul mai spune ca fara gaz metan nu s-a putut da drumul nici la apa potabila.

In plus, primarul din Bosanci neaga vehement acuzatiile consilierilor locali cum ca in interiorul salii ar fi intrat si provocat distrugeri persoane din exterior si spune ca de vina pentru pagube ar fi elevii, singurii care ar fi practic sport in sala.

"Au fost organizate trei-patru editii de campionate de mini-fotbal la care au participat elevi din mai multe localitati. A fost si public spectator, elevii nu au fost supravegheati, iar scaunele din plastic au fost sparte. Am vazut lucrul acesta, domnul profesor de sport a vrut chiar sa-i puna pe parinti sa plateasca pagubele. E greu insa sa plateasca cineva, nimeni nu recunoaste. Din pacate nu toti sunt educati in spiritul pastrarii bunurilor", a explicat primarul.

Primarul a dat asigurari ca cel tarziu la 1 martie sala de sport va avea conditii optime pentru a fi deschisa. Cat despre pagube, acesta sustine ca sunt mici si vor fi acoperite fara probleme.

Sala de sport cu 150 de locuri - investitie de peste 750.000 de euro din bani europeni

Sala de sport a fost construita de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului prin Programului Sali de Sport prin Compania Nationala de Investitii S.A. si a fost finalizata in 2010. Potrivit informatiilor de pe site-ul ministerului, sala este facuta dupa un proiect tip lansat in 2005 si include tribuna cu 150 de locuri.

Pe site-ul MDRT, nu apare vreun comunicat despre inaugurarea din 2010 a saliid e sport din Bosanci si nici detalii fiannciare in raportul salilor de sport finalizate in acelasi an. Cu toate acestea, intr-un comunicat de presa din decembrie 2010 se prezenta inaugurarea unei sali de sport din Sacele, judetul Brasov, sala de sport construita dupa acelasi proiect tip, cu 150 de locuri, si care a costat 3.311.308 lei cu TVA.