Cetatenii care vor investi in reabilitarea termica a locuintelor vor putea beneficia timp de 7 ani de scutire de la plata impozitelor pe locuinte, potrivit unei hotarari a Consiliului local Sfantu Gheorghe citata de Agerpres. Exceptie fac imobilele aflate in zone protejate sau in centrul istoric al municipiului Sfantu Gheorghe si care prezinta valoare din punct de vedere arhitectural si ambiental.

Potrivit Agerpres, scutirea se acorda pe baza autorizatiei de executare a lucrarilor, a auditului energetic si a cererii depuse la Directia Finante Publice Municipale, urmand sa fie aprobata prin hotarare de Consiliul Local, pana la sfarsitul anului in curs, cu aplicabilitate pentru anul fiscal urmator. Conditia impusa de autoritati este ca lucrarile de termoizolare sa se realizeze pe intreaga fatada a blocurilor si nu individual.

Conducerea Primariei a declarat ca pe langa aceasta facilitate acordata cetatenilor, intentioneaza sa continue si in acest an programul de reabilitare termica a blocurilor, in functie de banii ce vor fi alocati de Guvern.

Primarul Antal Arpad a mentionat, insa, ca va impune conditii mai drastice in selectarea asociatiilor de proprietari care vor intra in program, deoarece unele nu si-au onorat partea de cheltuieli catre constructor. Prin urmare vor fi acceptate doar acele asociatii care vor face dovada ca au macar jumatate din bani in cont inainte de inceperea lucrarilor.