Consiliul general al municipiului Bucuresti a prelungit perioada de valabilitate a Planului Urbanistic General al Capitalei cu inca 3 ani - pana pe 21 decembrie 2015. PUG-ul a expirat pe 21 decembrie 2010 si a fost prelungit cu cate un an, in 2010 si 2011. Documentatia ar fi expirat peste doua zile, pe 21 decembrie 2012. In cazul in care alesii locali nu ar fi adoptat aceasta hotarare, dupa expirarea PUG-ului primariile din Bucuresti nu ar mai fi putut emite nicio autorizatie de construire, blocand astfel toate investitiile.

In urma cu cateva zile, pe 12 decembrie, Guvernul a dat o Ordonanta de Urgenta prin care Planurile Urbanistice Generale ale localitatilor pot fi prelungite cu pana la trei ani, fara a mentiona daca aceasta prelungire se face din acest moment sau din momentul in care au expirat pentru prima data aceste documentatii. Pana la emiterea acestei Ordonante, potrivit Legii urbanismului, Planurile Urbanistice Generale puteau fi prelungite cu doi de la data expirarii acestora. Astfel, Planul Urbanistic General al Bucurestiului nu ar mai fi putut fi prelungit, acesta fiind deja prelungit din 2010 pana in 2012.

Primaria Capitalei inca nu a desemnat proiectantul pentru actualizarea Planului Urbansitic General, desi a demarat procedura pentru alegerea acestuia inca din 2011. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca in acest moment este in desfasurare concursul pentru desemnarea proiectantului.