O sedinta de indata a Consiliului General al Municipiului Bucuresti va avea loc miercuri, de la ora 13,00, pe ordinea de zi figurand rectificarea bugetului propriu al Capitalei, potrivit Agerpres. In sedinta se va discuta si proiectul de hotarare privind prelungirea perioadei de valabilitate a planului urbanistic general al municipiului Bucuresti.

Taxele si impozitele locale in anul 2013, pentru municipiul Bucuresti, raman la acelasi nivel ca in 2012, potrivit unei hotarari adoptate, marti, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Posesorii de masini electrice si hibrid beneficiaza de o scutire la impozitul pentru autovehicul de 95%.

Propunerea de reducere a impozitului pentru masini electrice si hibrid a fost facuta de consilierul USL Cornel Poterasu.

Singurele modificari sunt:

  • pentru vehiculele cu capacitate cilindrica cuprinsa intre 3.000 si 4.800 cmc impozitul va fi de 3 lei/200 cmc;
  • pentru vehiculele cu capacitate cilindrica mai mare de 4.800 cmc impozitul va fi de 5 lei/200 cmc;
  • pentru vehiculele fara capacitate cilindrica evidentiata impozitul va fi de 100 lei/an.

"Nu putem sa incarcam taxele si impozitele locale nici macar cu indicele de inflatie deoarece 2013 va fi un an foarte greu, asa cum spun finantisti. Domnilor consilieri, puteti sa le mariti, dar cu riscul de a nu incasa", a declarat primarul Sorin Oprescu.

"Am avut o intrevedere cu primarii municipiului Bucuresti. Au venituri mici, dar au aratat disponibilitatea pentru atragerea de fonduri europene si alte surse de finantare. Deci USL sustine mentinerea nivelului actual de taxe si impozite pe municipiul Bucuresti", a declarat Cornel Pieptea, consilier USL.

De asemenea, CGMB nu a aprobat proiectul de hotarare prin care li se lua consiliilor locale posibilitatea de a accesa credite externe si interne pentru obiectivele de investitii. (Catiusa Ivanov)