Firma Lacto Solomonescu a solicitat autorizatie pentru a organiza un protest in fata Prefecturii Botosani, patronii firmei acuzand lipsa de organizare a autoritatilor pentru deszapezirea drumurilor din judet, relateaza BotosaniNews.

Reprezentantii firmei spun ca toate camioanele societatii vor fi aduse in fata Institutiei Prefectului, in semn de protest fata de modul cum s-a actionat la deszapezirea drumurilor din judetul Botosani.

Carmen Solomonescu, administratorul firmei, sustine ca firma are livrari de peste 30 miliarde lei vechi si nu poate sa asigure nici transportul de marfa, insa nici cisternele cu lapte nu pot ajunge la fabrica, din cauza drumurilor inzapezite.

Autoritatile, insa, i-au replicat lui Carmen Solomonescu ca, daca doreste sa organizeze un protest, trebuie sa depuna cerere personal, anunta Info Botosani. "Culmea este ca nu-mi dau autorizatie pentru protest decat daca depun cererea personal si dupa trei zile primesc raspuns. Asa ceva nu se poate. Eu sunt inzapezita, iar cei de la primarie imi cer sa depun personal cererea pentru protest. Autoritatile nu au facut absolut nimic pana acum. Sa le fie rusine", a precizat Carmen Solomonescu, potrivit sursei citate.

Drumul care leaga Botosaniul de orasul Saveni este si acum impracticabil, iar pentru oamenii de afaceri din domeniul prelucrarii laptelui, situatia este dezastruoasa, arata BotosaniNews. Patronii se plang ca, desi platesc sume foarte mari catre bugetul de stat si bugetele locale, drumurile raman infundate, iar drumarii nu-si fac treaba.

Intr-un comunicat transmis marti seara, CNADNR anunta ca doua drumuri nationale sunt in continuare inchise circulatiei, respectiv DN 29 Botosani - Manoleasa-Prut si DN 29A Dorohoi-Radauti-Prut.