Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, ca in cea de-a doua jumatatea a mandatului sau spera sa finalizeze lucrarile la Hipodromul Bucurestiului, nedand detalii despre locul in care ar putea fi amenajat, intrucat nu vrea sa "dispara" terenurile, relateaza Mediafax.

"Avem un proiect, cel al senatorului Cristian Topescu. Am incercat sa facem hipodromul pe o latura a Lacului Vacaresti, dar nu am reusit. Am identificat cateva terenuri care apartin statului, situate la cativa kilometri de Capitala, langa autostrada A2", a sustinut Sorin Oprescu, care a precizat ca cel mai probabil hipodromul va fi finalizat in cea de-a doua jumatate a mandatului de edil sef al Capitalei.

Intrebat unde anume este situat terenul si care este suprafata acestuia, Oprescu a spus: "Nu vreau sa spun care si unde sunt terenurile pentru ca acestea sa nu dispara".

Totodata, primarul general a mai spus ca pentru darea in folosinta a unui asemenea obiectiv este necesara si o linie de transport in genul trenurilor supraterane cu care cetatenii sa poata ajunge intr-o durata scurta de timp la hipodrom.

La inceputul secolului trecut, in Baneasa, pe terenul unde e Aeroportul "Aurel Vlaicu", s-a ridicat un hipodrom. Incepand cu 1875, Bucuresti a avut un Jockey Club national, al carui presedinte a fost Regele Carol I. In 1905, arhitectul I. Berindey a ridicat constructia Hipodromului Baneasa, caruia i s-au alocat 60 de hectare de teren pentru pistele de galop si de trap, pentru tribune, restaurante, grajduri, dependinte, anexe. In 1960, s-a disputat ultimul derby, hipodromul a fost apoi mutat la Ploiesti, fiind desfiintat odata cu colectivizarea din 1962.