Consilierul USL Victor Stan a propus miercuri un proiect de hotarare de Consiliu General prin care sa fie subventionata caldura si pentru bucurestenii care stau la case. "Si acolo sunt pensionari, bolnavi, someri", spune acesta. Primarul Sorin Oprescu a declarat ca este posibil, dar ca deocamdata nu sunt bani.

"Modalitati exista; din nefericire, pana la sfarsitul anului nu exista bani. Asta era obiectivul pentru care vroiam sa facem o discriminare pozitiva referindu-ma la cei care au salarii mari, sa nu mai primeasca subventia. Pentru cei care stau la case sunt si ajutoarele de caldura. Vom vedea cum facem sa alocam bani la rectificare", a spus Oprescu in replica la propunerea consilierului USL.

Consilierii au decis ca directiile de specialitate din Primarie sa gaseasca modalitatile prin care se pot aloca bani pentru persoanele care locuiesc la case si sa se revina cu un proiect de Hotarare ca sa poata fi discutat in viitoarea sedinta de Consiliu.

CGMB a aprobat tot miercuri un proiect de hotarire prin care il imputerniceste pe primarul general Sorin Oprescu sa negocieze preluarea celor 5 CET-uri la Primaria Capitalei de la ELCEN (companie aflata in subordinea Ministerului Economiei).

Reamintim ca Primaria Capitalei subventioneaza in prezent doar bucurestenii racordati la sistemul centralizat de incalzire (RADET). Pretul real al Gigacaloriei este de 328 de lei. Populatia plateste 170 de lei, iar Primaria, prin subventii, restul de 158 lei. In acest moment, toti bucurestenii, atat cei care castiga 600 de lei pe luna, cat si cei care castiga cateva mii de euro primesc subventia de la municipalitate. Subventia la caldura reprezinta circa 15% din bugetul Primariei Capitalei pe anul 2012. La aceasta se aduga si subventia la RATB, impreuna reprezentand circa 30% din bugetul pe un al al municipalitatii, bani care ar putea merge la investitii. Vezi aici mai multe detalii despre subventiile platite de Primaria Bucuresti