Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, in cadrul primului comandament de dezapezire din acest an, ca va municipalitatea va instala incalzitoare electrice in zonele in care pe timpul verii au fost perdelele de apa, astfel incat persoanele fara adapost care nu vor fi preluate de unitatile de asistenta sociala sa se poata incalzi. Potrivit Mediafax, cablurile necesare instalarii incalzitoarelor au fost deja trase.

In plus, Oprescu a cerut Directiei Generale de Asistenta Sociala din cadrul Primariei sa abia pregatite adaposturile sociale, stocurile de paturi, haine si incaltaminte pentru oamenii strazii, urmand ca echipe mobile sa inceapa distributia de ceai si supa calda. In prezent, in adaposturile sociale sunt disponibile 800 de locuri pentru oamenii strazii, cu posibilitatea de suplimentare a numarului de paturi cu pana la 30%. Acestia vor fi ridicati de pe strada cu ajutorul unor unitati mobile.

In cadrul comandamentului de pregatire pentru iarna, Oprescu le-a cerut si operatorilor de salubrizare din toate sectoarele, sa isi verifice utilajele de deszapezire si stocurile de materiale antiderapante, astfel incat, imediat ce vremea o impune, sa se poata interveni cat mai rapid.

De asemenea, primarul general a solicitat ApaNova sa inchida, acolo unde se poate, lucrarile in curs si sa semnalizeze in mod special zonele in lucru, pentru prevenirea accidentelor. In ceea ce priveste Administratia Strazilor, Oprescu a solicitat un inventar al tuturor lucrarilor aflate in desfasurare si inchiderea celor care se afla in curs de finalizare