Guvernul va permite autoritatilor locale sa elibereze pasapoarte simple electronice oriunde este absolut necesar, chiar si la nivelul unor comune si orase mici, decizia urmand sa apartina prefectului, cu acceptul Directiei Pasapoarte, a anuntat ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe, citat de Mediafax.

"Am aprobat o hotarare de guvern potrivit careia activitatea serviciilor publice comunitare de eliberare a pasapoartelor simple, electronice, va fi descentralizata pana acolo unde va fi absolut necesar, fie chiar comuna, orasel mai mic. Exista anumite structuri care si in prezent lucreaza. Prin aceasta hotarare de guvern s-a dat competenta ca, sub ordinul prefectului si cu aprobarea Directiei Generale a Pasapoartelor, sa se poata stabili puncte oriunde in tara este nevoie la un moment dat, daca apar cerinte", a declarat Stroe, la finalul sedintei de miercuri a Guvernului.

El a justificat aceasta decizie prin faptul ca cetatenii, dar si lucratorii din administratiea publica locala au formulat solicitari in acest sens.

Intr-un comunicat transmis ulterior de Guvern se arata ca va fi asigurat un "complet mobil" de preluare a datelor solicitantilor de pasapoarte, fiind asigurate si conditiile de spatiu si iluminare la locul unde se va realiza primirea cererii.

Guvernul arata ca decizia a fost luata pentru a veni in sprijinul solicitantilor de pasapoarte care domiciliaza in alte localitati decat cele resedinta de judet.