CGMB a aprobat vineri un proiect de hotarare care prevede acordarea gratuita a unor truse de supravietuire pentru cetatenii care locuiesc in blocuri incadrate in clasa intai de risc seismic, primarul general Sorin Oprescu apreciind ca "e o solutie de moment necesara in cazul unei nenorociri", potrivit agentiei Mediafax.

Potrivit proiectului de hotarare aprobat vineri, trusele de supravietuire vor fi acordate gratuit, cetatenilor locatari sau proprietari ai imobilelor din aceste cladiri fiindu-le repartizata cate o asemenea trusa.

Trusele de supravietuire contin o lanterna multifunctionala cu dinam (incarcare manuala), semnalizare sonora si vizuala, radio, incarcator pentru trei tipuri de telefoane si lumina intermitenta pentru semnalizare, o folie termoizolanta, pelerina de ploaie, masca de gaze, o trusa de prim ajutor care are elementele necesare primului ajutor, trei doze cu apa, pastile de purificat apa, hrana solida pentru trei zile si un tub fluorescent pentru semnalizare.

"Am cumparat pana acum 3,000 de truse. Este o solutie de moment, necesara in cazul unei nenorociri", a declarat Oprescu pentru Stirile Pro Tv.

Conform aceleiasi surse, pe langa cele 111 cladiri cu bulina rosie, care reprezinta pericol public, alte 263 de imobile sunt incadrate in clasa intai de risc seismic, construite pana cel tarziu in 1950. Pe langa acestea mai sunt inca 299 de cladiri care sunt in clasa a doua de risc seismic.

Valoarea contractului prin care municipalitatea a achizitionat trusele este de 496.000 de lei, iar firma de la care au fost achizitionate prin licitatie publica este SC Image Construct SRL.