PDL Bucuresti a acuzat miercuri Consiliul Local Sector 3 ca a adoptat pana in prezent doua hotarari nelegale, la propunerea primarului Robert Negoita si atrage atentia majoritatii USL ca in situatia in care aceste hotarari nu vor fi revocate in sedinta din 20 septembrie 2012 va ataca in instanta aceste hotarari, informeaza Agerpres. CL Sector 3 a adoptat, in luna iulie, doua hotarari de infiintare a doua societati comerciale cu raspundere limitata pentru capturarea si transportul cainilor fara stapan si, respectiv, pentru transportul gunoiului menajer.

Democrat-liberalii bucuresteni amintesc ca este vorba despre hotararea prin care se infiinteaza o societate comerciala cu raspundere limitata pentru capturarea si transportul cainilor fara stapan si hotararea prin care se infiinteaza o societate comerciala cu raspundere limitata avand ca obiect transportul gunoiului menajer.

"Hotararile in cauza sunt ilegale, intrucat nici una nu are acordul prealabil al Consiliului General al Capitalei, dupa cum prevede legea. Ambele hotarari au ca obiect atributii care, conform legii, sunt in sarcina Consiliului General. Consiliul Local Sector 3 nu poate indeplini atributii care nu ii sunt delegate sau cu privire la care Consiliul General nu si-a dat in mod expres acordul", se scrie in comunicatul PDL.

De asemenea, se mai arata ca hotararile au fost adoptate de majoritatea USL, desi consilierii PDL au atras atentia asupra nelegalitatii lor, iar Prefectura Bucuresti a atras atentia asupra acelorasi ilegalitati.

PDL le cere lui Robert Negoita si majoritatii USL din Consiliul Local sa invete sa respecte legile si mai ales sa administreze Sectorul 3 in beneficiul locuitorilor, nu in avantajul "clientelei de partid".

Consilierii locali ai sectorului 3 se vor reuni joi, 20 septembrie in sedinta si vor lua in discutie mai multe proiecte de hotarare, printre care si proiectele de hotarare privind revocarea H.C.L.S. 3 nr. 72/12.07.2012 referitoare la infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata avand ca obiect capturarea de pe raza Sectorului 3 si transportul cainilor fara stapan catre Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor - ASPA din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti si cea referitoare la revocarea H.C.L.S. 3 nr. 73/12.07.2012 care prevede infintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata avand ca obiect transportul gunoiului menajer al locuitorilor din Sectorul 3 Bucuresti catre platformele de depozitare/groapa de gunoi.

Totodata, se va discuta si revocarea H.C.L.S. 3 nr. 105/21.08.2012 referitoare la preluarea de catre Directia Gospodarie Locala a activitatii de administrare a Parcurilor Titan si Alexandru Ioan Cuza, aflate in portofoliului de competente al Directiei Parcuri Sector 3.