Singurul exemplar de cangur pitic existent la Gradina Zoologica Bucov, aflata in administrarea Primariei Ploiesti, a fost omorat de mai multi caini comunitari, conducerea institutiei urmand sa stabileasca cu exactitate cum s-a petrecut acest incident, in contextul in care un alt cangur a murit, in urma cu cateva luni, din cauza unor muscaturi de sobolan, relateaza Agerpres.

Directorul Parcului Memorial 'Constantin Stere', in incinta caruia se afla gradina zoologica, Bogdan Toader, a declarat ca ingrijitorii care au sosit marti dimineata la serviciu au gasit, putin dupa ora 7,00, cangurul mort, in jurul acestuia aflandu-se patru caini care erau murdari de sange la bot.

Animalele se aflau in adapostul cangurului si se pare ca ele au sarit gardul de imprejmuire, in contextul in care acesta masoara 1,20-1,30 metri inaltime.

Potrivit lui Bogdan Toader, cainii care au atacat animalul de la gradina zoologica sunt, cel mai probabil, dintre cei adusi in mod frecvent in apropierea adapostului de caini din parc de catre diversi cetateni sau firme care strang cainii comunitari din comunele limitrofe Ploiestiului.

"Am reusit sa prindem doi dintre cei patru caini si in mod cert acestia nu apartin adapostului nostru, intrucat nu erau crotaliati si nici inregistrati la noi", a precizat sursa citata.

De asemenea, Bogdan Toader a precizat ca, in acest moment, paza Parcului Memorial 'Constantin Stere' este asigurata de 16 oameni, planul de paza intocmit in perioada 2003-2004 prevazand 27 de astfel de posturi.

Acestea nu pot fi ocupate in integralitatea lor, din cauza faptului ca posturile din administratia publica sunt blocate.

"Practic, avem patru posturi fixe de paza pentru cele 101 hectare. Fiecare paznic are obligatia sa controleze la pas perimetrul parcului, insa noaptea trecuta niciunul nu a sesizat nimic suspect. Banuim ca incidentul s-a intamplat spre dimineata, mai ales ca sangele gasit la fata locului era proaspat", a precizat Toader.

Cangurul care a fost ucis de caini era un mascul de cinci ani si a fost donat, impreuna cu perechea sa, in urma cu un an si jumatate, de o persoana care detine o gradina zoologica particulara. Femela a murit in urma cu cateva luni in urma unor muscaturi de sobolan.

Gradina Zoologica Bucov are un efectiv de aproximativ 400 de animale.