Cinematograful Favorit din Drumul Taberei va avea o noua fata dupa ce a stat ani de-a randul in paragina. Cladirea va fi consolidata, supraetajata si noul aspect va fi total diferit fata de cel din prezent. Primarul Sectorului 6, Rares Manescu, a declarat ca va aloca bani pentru consolidarea imobilului in bugetul pe anul 2013, iar in 2014 pentru restul lucrarii.

Foto:
  • Da click pe FOTOGALERIE pentru a vedea cum va arata cinematograful Favorit

"In aproximativ o luna va fi gata proiectul tehnic si se va obtine autorizatia de construire. Deocamdata nu stim cat costa. Vom putea spune acest lucru dupa finalizarea proiectului tehnic", a declarat pentru HotNews.ro Sorin Dina, consilier al primarului sectorului 6. Proiectul de arhitectura este realizat de Artline si Avitech Co.

Cinematograful Favorit a fost preluat de la RADEF "Romania Film" la sfarsitul anului 2010 cu scopul de a fi transformat in mall cultural. De atunci insa nu s-a mai intamplat mare lucru. "Cladirea reamenajata va fi un mall cultural, o borna de cultura a Sectorului 6, alaturi de Teatrul Masca. Avem un proiect ambitios pe care il vom implementa aici! In locul ruinei de acum, vom crea spatii speciale pentru ca tinerele talente sa se poata desfasura, dar cel mai important rol al Centrului Cultural European este acela de a incuraja si a gazdui schimburile culturale, atat pe plan national, cat si international", declara la vremea respectiva Cristian Poteras, fostul edil al Sectorului 6.

In perioada comunista, Cinematograful Favorit ii facea mare concurenta Cinematografului Patria. Sala avea 944 de locuri.