​Primaria Capitalei a inceput lucrarile de amenajare a spatiului din jurul fantanii de la Facultatea de Arhitectura. Inca de noaptea trecuta (n.r. marti), cand municipalitatea a adus utilajele, un grup de ong-isti si studenti au pazit fantana, astfel incat autoritatile sa nu o demoleze. Acestia au protestatsi duminica impotriva proiectului primariei de a demola fantana arteziana si de a o inlocui cu alta.

Au inceput lucrarile la fantana de la UniversitateFoto: Hotnews

"Inca de aseara (n.r. marti) de cand am vazut ca primaria a adus utilajele aici am stat sa vedem ce se intampla. Putin dupa miezul noptii a venit o echipa de muncitori intr-o masina. Au stat ceva timp si cand au vazut ca suntem aici, au plecat. Probabil aveau in intentie sa o demoleze peste noapte. Dimineata au venit alte trei echipe de muncitori si s-au apucat de lucru. Am sesizat Inspectia de Stat in Constructii si Politia. Dupa foatre multe telefoane, in sfarsit au venit si din ce am auzit noi, muncitorii aveau autorizatie doar pentru a lucra la trotuar. Cei care daramau mobilierul urban se pare ca nu aveau autorizatie pentru ca s-au oprit si au plecat", a declarat pentru HotNews.ro Teo Pricop, unul dintre protestatari.

Primaria Capitalei inca nu ne-a furnizat un raspuns daca lucrarile se desfasoara sau nu cu autorizatie.

HotNews.ro a scris saptamana trecuta despre proiectul municipalitatii de a inlocui fantana arteziana si de a reamenaja spatiul public din jur. Lucrarile vor incepe in cateva saptamani si vor costa 1,7 milioane de lei. Lucrarile de constructie vor fi facute de firma Tehnologica Radion. Deocamdata nu se stie ce birou de arhitectura a facut acest proiect, Administratia Strazilor, institutia din subordinea Primariei Capitalei, care se ocupa de aceasta lucrare nespecificand acest lucru.