Bucurestenii din Sectorul 1 isi pot lasa copiii la gradinita si pe perioada vacantei de vara. Potrivit unui comunicat emis de Primaria sectorului1, in perioada 1 iulie-31 august, prescolarii pot fi inscrisi in cele doua locatii ale Gradinitei nr. 206 (Str. C-tin Disescu nr. 37 si Str. C-tin Dobrogeanu Gherea nr.156), unde vor lua parte la activitati specifice varstei lor si programei de gradinita. Pana in prezent, s-au inscris in acest program 220 de copii.

Copii la gradinitaFoto: Primaria sector 1

Copiii pot ramane la gradinita in intervalul orar 08.00-18.00. Parintii nu vor trebui sa plateasca costuri suplimentare fata de restul anului (respectiv suma de circa 100 de lei/luna pentru hrana), fiind gradinita de stat. In functie de numarul de solicitari, educatorii formeaza grupe de copii pe nivel de varsta care vor avea aceleasi activitati ca in timpul anului scolar: vor invata sa faca figurine ikebana, sa deseneze, sa picteze, sa modeleze si vor face plimbari in parc si excursii in Bucuresti si in afara Capitalei.

In plus, copiii vor putea fi inscrisi si la cursuri optionale de engleza si dans si vor lua parte la activitati impreuna cu voluntari din tarile Uniunii Europene inclusi in programul "Aici-Acolo". Cu aceasta ocazie, prescolarii vor invata termeni uzuali din limbile tarilor din care provin voluntarii si notiuni elementare despre multiculturalism.

"Ne-am gandit sa le oferim posibilitatea si parintilor care nu au cu cine sa-si lase copiii in vacanta sa poata veni la noi la gradinita. Anul trecut am avut 160 de copii inscrisi in cele cinci grupe formate din prescolari din tot Bucurestiul. Copiii au fost foarte incantati, la fel si parintii, pentru ca unii, desi nu aveau micutii inscrisi la gradinita noastra, i-au inscris apoi aici. Parintii nu au fost nevoiti sa plateasca sume suplimentare, ci doar obisnuita contributie pentru hrana", a declarat directorul Gradinitei nr. 206, Petronela Patrascu.

Primaria Sectorului 1 a organizat inca din anul 2009 programul "Gradinita de Vara".