Fantana arteziana din fata Universitatii de Arhitectura Bucuresti va fi demolata iar in locul ei va fi amenajata o noua fantana, "saltatoare", potrivit unui proiect de amenajare a zonei initiat de Primaria Capitalei. Proiectul prevede si pavarea trotuarelor din fata Universitatii de Arhitectura si a Teatrului National cu granit si piatra cubica, amplasarea unor bancute, stalpi de iluminat, stalpi de protectie, suporturi pentru biciclete si jardiniere. Pentru aceste lucrari municipalitatea va plati circa 1,7 milioane de lei firmei Tehnologica Radion.

Foto:

Lucrarile vor incepe in cateva saptamani, spatiul fiind deja imprejmuit cu gard, si se estimeaza ca se vor finaliza pana la sfarsitul verii.

Proiectul de modernizare a fantanii de la Universitatea de Arhitectura si a spatiilor publice din zona face parte dintr-un plan mai amplu de reamenajare a Pietei Universitatii. Anul trecut, dupa ce au inceput lucrarile de construire la parcarea subterana din Piata Universitatii - zona cu statui - Primaria Capitalei in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania a organizat un concurs de solutii pentru amenajarea spatiului public din aceasta zona. Competitia a fost castigata de trei tinere arhitecte: Simona Dirvariu, Ambra Fabi, Carole Lenoble, iar lucrarea va costa circa 500.000 de euro. Amenajarea pietei a inceput in luna mai, dupa finalizarea structurii parcarii. Atat lucrarile la parcarea subterana cat si amenajarea spatiilor publice sunt executate de firma Apolodor.