Parcarea supraterana de la Arena Nationala va fi data in folosinta in luna iunie, a anuntat luni primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu. Aceasta are trei niveluri si 1.366 de locuri. Ca noutate pentru Romania, parcarea va avea peretii verzi. "Finisajele exterioare vor respecta conceptul de fatada verde. Astfel, de structura aparenta din beton se va ancora o structura usoara din aluminiu de care va fi prinsa o retea tip plasa pe care va creste vegetatie de tip iedera perena", a explicat directorul Directiei Investitii din cadrul Primariei Capitalei, Bogdan Hreapca.

Parcare Arena NationalaFoto: PMB

Pe terasa parking-ului vor fi amenajate, pe o suprafata de 5500 de mp, trei terenuri de sport: fotbal, baschet si tenis. Parcarea este destinata atat participantilor la evenimentele organizate pe Arena Nationala cat si riveranilor. "Nu dorim sa o tinem goala in intervalul dintre evenimente. In felul acesta investitia se si amortizeaza in timp’’, a precizat Oprescu.

Lucrarile la acest proiect au inceput in septembrie 2011. Licitatia pentru executarea lucrarilor a fost castigata de asocierea Bauunternehmung Granit GMBH & Unicon SA & SC Procema Engeneering. Valoarea contractului este de 35.176.000 lei fara TVA.

Primarul General a mai mentionat ca, dupa ’’Cupa Romaniei’’, partida care se va disputa pe Arena Nationala, bucurestenii vor avea acces in curtea stadionului.