La doar cateva luni dupa amenajarea trotuarelor de pe strazile Amzei si Mendeleev si pavarea acestora cu piatra cubica, spatiul pietonal a fost distrus de un sant sapat pentru tragerea unui cablu electric. Purtatorul de cuvant al Primariei sectorului 1, Alex Ichim, spune ca lucrarea a fost necesara pentru racordarea noii cladiri a Pietei Amzei la reteaua de electricitate.

Str. MendeleevFoto: Hotnews

De ce Primaria nu s-a gandit inainte de reabilitarea strazii la faptul ca piata va trebui racordata la reteaua de electricitate? "Bransamentul nu s-a putut face local deoarece reteaua electrica era subdimensionata, motiv pentru care a trebuit sa aducem reteaua din alta parte. A fost o neintelegere cu cei de la Electrica", a explicat pentru HotNews.ro, Alexandru Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei sector 1.

Str. Amzei

Str. Amzei

Foto: Hotnews

In Bucuresti a devenit o practica obisnuita ca dupa asfaltarea strazilor, la scurt timp, administratorii retelelor edilitare sa vina si sa sape pentru inlocuirea/repararea unor tevi sau cabluri. Sunt cel putin doua exemple notorii. In zona Colentina, in 2008, se demara o lucrare de inlocuire a retelei de gaze naturale, pe o lungime de 10 km, in conditiile in care infrastructura stradala fusese finalizata cu 3 luni in urma. Pentru soferii care tranzitau zona a fost un cosmar, frustrarea fiind si mai mare tinand cont ca artera, una dintre principalele iesiri din oras, a fost in reparatii aproximativ 2 ani.

In acelasi an, imediat dupa receptia lucrarii de refacere a Bd. Ferdinand, RADET a solicitat interventia pentru reabilitarea sistemului de distributie a agentului termic pe o lungime de 3,8 kilometri. Si in aceasta zona, la orele de varf, se circula "bara la bara".

De ce se intampla astfel de lucruri?

Inca din 2005, primarii generali ai Capitalei au declarat ca vor realiza un centru de coordonare a lucrarilor de infrastructura. In alte tari mai civilizate, aceste centre, inainte ca admistratia locala sa demareze o lucrare de reabilitare a unei artere de circulatie, comunica cu administratorii retelelor edilitare, astfel incat toate lucrarile sa se desfasoare in acelasi timp. Pana acum insa nu s-a facut nimic.

Daca mai cunoasteti astfel de cazuri, va rugam sa ne trimiteti imagini!