De mai bine de un an si jumatate, pe strazile din Capitala au rasarit zeci de infochioscuri (chit ca toata afacerea trebuia sa inceapa inca din 2006). Buna vreme o parte dintre ele au zacut degeaba prin oras si au fost folosite drept panou de afisaj, spatiu pentru graffiti sau recoltator de praf. Incet-incet, dupa ce administratia a razbit in problemele de conectare la utilitati (curent electric, apa, gaz - glumesc, dar scuza cu utilitatile e mereu buna de scos in fata), infochioscurile noastre au inceput sa transmita "live" (o parte, nu toate)", scrie Bucuresti.Acum.

Infochiosc SITICFoto: Bucuresti. Acum

"Toate bune si frumoase - informatii administrative, harti, trasee turistice, transport public, timp liber. Super folositor. Mai putin daca esti strain si nu stii o iota de romana. "Tough luck" (n. ghinion) ar putea sa-ti afiseze infochioscul, numai ca nu stie nici el o iota de engleza.

Infochioscurile fac parte din Sistemul Interactiv Teritorial de Informare a Cetatenilor (SITIC), un proiect ce ar fi trebuit finalizat inca din 2007 (vezi info pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti)

In total era vorba (intr-o prima faza cel putin) de aproape 100 de infoschioscuri care sa ajunga sa fie amplasate in zone intens circulate din Bucuresti. Contractul a fost castigat de firma UTI si valora (cel putin la inceput) aproape 1,8 milioane de euro.

O singura unitate infochiosc, fara a pune si costul montarii si intretinerii, costa circa 4.200 de euro. Chiar daca proiectul trebuia sa inceapa in 2006, lucrurile au inceput sa se miste abia spre finele lui 2010 si inceputul lui 2011. Pe atunci au inceput sa rasara cateva astfel de unitati prin oras, insa nu au fost functionale de la inceput. Dimpotriva.

Unele au stat mult si bine montate pe trotuare, fara sa funtioneze. Loc de afisaj public ideal. Spatiu ideal pentru tot felul de mazgaleli (pardon, a se citi grafftti).Cate 4.200 de euro care aduna praf pe trotuare".

Citeste si comenteaza pe blogul Bucuresti.Acum.