Statia de metrou "Politehnica" va capata, pana la sfasitul anului, si functiunea de muzeu. Motivul: in placile de piatra de pe pardoseala se afla vietuitoare ce au trait acum 65 milioane de ani, in stare foarte buna de conservare, scrie realitatea.net.

Specialistii sustin ca placile folosite, aduse din Muntii Apuseni, au format in trecut albia unui ocean preistoric, lucru nestiut de constructori in 1983, când statia a fost finisata. "Este o statie unica nu numai in Bucuresti, dar dupa stiinta mea si-n Europa datorita importantei ei paleontologice, educationale si estetice. Orele de paleotologie si paleoecologie pe care le facem sunt foarte interesante... intre metrouri", a declarat pentru realitatea.net profesorul de geologie, Mihai Popa.

Datorita acestui fapt, Metrorex a luat decizia de a transforma statia in muzeu si sa o doteze cu plasme, vitrine cu exponate tridimensionale si panouri interactive. "Toata lucrarea se va putea realiza in cateva saptamani, in mai putin de-o luna. Ramane acum sa ne coordonam cu sponsorii nostri si credem noi ca pana la sfarsitul anului sa avem pus in valoare acest obiectiv", a spus directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.