​Amplasarea placutelor si panourilor inscriptionate cu numele primarilor in functie, in locul unde administratia locala a realizat diverse lucrari de utilitate publica, ar putea fi interzisa pe teritoriul Bucurestiului, potrivit unui proiect de hotarare de Consiliu General. In plus, se interzice cheltuirea banului public pentru achizitionarea acestor obiecte. Initiativa legislativa apartine consilierului general Horia Scarlat (PNL).

"Nu mi se pare corect si moral ca din banii nostri, ai contribuabililor, domnul primar de sector sa-si faca campanie electorala mascata. Mai ales alea ca proiectele sunt facute cu meritul Consiliilor locale in mod direct, a departamentelor de specialitate si intr-o mai mica masura a primarilor de sector, care in dorinta lor necontrolata de a ne arata ce au facut cu banii nostri ai bucurestenilor, ii cheltuiesc pe propria lor reclama. Inchei prin a sublinia ca cetatenii orasului nostru vad realizarile primarilor din Bucuresti, atunci cand ele exista, si fara prezenta acestor placute ornamentale care irosesc banii bugetelor locale, intr-o forma total imorala", se arata in expunerea de motive a proiectului.

Consilierul Horia Scarlat mai precizeaza ca, desi un panou nu costa foarte mult, daca se aduna banii cheltuiti pentru amplasarea a mii de astfel de panori, rezulta o suma foarte mare.

Dupa ce va sta in dezbatere publica, proiectul de hotarare va fi supus la vot in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Daca proiectul va fi adoptat, inspectorii din Primaria Capitalei si Primariile de sector vor verifica daca institutiile din care fac parte, respecta aceste prevederi.