Centrul orasului Rasnov va avea o noua fata in urmatorii doi ani. Sub Piata Unirii se va construi o parcare subterana de 100 de locuri si un pasaj pietonal, iar piata va deveni pietonala. Valoarea proiectului este de 18,2 milioane de lei, 14,3 milioane fiind fonduri europene nerambursabile. Contractul de finantare a fost semnat marti de ministrul Dezvoltarii, Cristian Petrescu, si reprezentantii administratiei locale.

“Proiectul integrat de reactualizare si modernizare urbana – Centrul istoric Rasnov” are o durata de implementare de 24 de luni si o valoare totala de 18.249.765,15 lei. Proiectul are ca scop amenajarea Pietei Unirii ca zona pietonala, construirea unui pasaj subteran sub actuala piata, construirea unei parcari subterane (pe 2 niveluri, cu o capacitate de 100 de locuri), amenajarea unui spatiu destinat organizarii de evenimente publice, amenajarea spatiilor verzi, precum si refacerea iluminatului public", se arata intr-un comunicat de presa trimis de Ministerul Dezvoltarii.

Tot marti, s-a semnat contractul de finantare pentru amenajarea unui complex turistic de agrement si divertisment in Poiana Brasov. Acest proiect are o durata de implementare de 24 de luni si o valoare totala de 44.485.829,65 de lei, 17.149.670,75 de lei fiind finantarea nerambursabila. "Proiectul vizeaza imbunatatirea si diversificarea serviciilor turistice de agrement din municipiul Brasov, prin crearea unui complex destinat activitatilor de agrement si divertisment in statiunea turistica Poiana Brasov, crearea de noi locuri de munca pentru deservirea complexului si valorificarea resurselor naturale din statiune, in scopul cresterii atractivitatii pentru turismul practicat in zona Brasov", se mai arata in comunicatul de presa.