Sambata, in intervalul orar 20.30-21.30, 41 de orase din Romania vor sarbatori "Ora pamantului" stingand lumina in principalele institutii publice. Companiile private si cetatenii sunt indemnati sa se alature evenimentului. Prin stingerea luminii timp de o ora, o data pe an, in ultima sambata a lunii martie, oamenii isi arata preocuparea fata de fenomenul incalzirii globale si al risipei energetice.

In Bucuresti vor stinge luminile: Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Opera Nationala, Biblioteca Centrala Universitara, Biblioteca Nationala, Primaria Municipiului Bucuresti, alaturi de zeci de sedii de companii si institutii.

Primaria Cluj-Napoca va participa in acest an la manifestare prin stingerea luminilor din centrul Pietelor Avram Iancu si Unirii.

Demersului institutiilor publice s-au alaturat si marile lanturi hoteliere: JW Marriott Bucharest Grand Hotel si Continental Hotels.

"Ora Pamantului” este un proiect lansat in martie 2007 la Sydney, Australia, si care s-a bucurat de sprijinul imediat al locuitorilor de pe toate continentele. In ultimii cinci ani, milioane de oameni, institutii si companii din 5.200 de orase din 135 de tari au stins luminile timp de o ora, marcand astfel Earth Hour, cel mai mare eveniment de mediu din istorie.