Un film ce prezinta modul in care va arata noul complex World Trade Center din New York, distrus in atentatele din 11 septembrie 2001, a fost dat publicitatii de proprietarul WTC, compania Silverstein Properties, transmite The New York Observer. Proiectul, care va cuprinde sase cladiri si Muzeul 9/11, ar urma sa fie finalizat in 2014.​

World Trade CenterFoto: Captura YouTube

Omul de afaceri Larry Silverstein, care controleaza Silverstein Properties, primarul Michael Bloomberg si arhitectii Daniel Liebeskind si Michael Arad au organizat o conferinta de presa la etajul al 10-lea al cladirii WTC 7, in incercarea de a atrage chriasi pentru noul complex ce se ridica in Districtul Financiar din Manhattan.

Ei au prezentat unele dintre dotarile de care vor beneficia cladirile, intre care ecrane digitale interactive ce prezinta informatii despre cartier si sistemul de transport local.

De asemenea, oficialii au prezentat un film ce surprinde lucrarile de constructie aflate in derulare, dar si imagini ale viitoarelor cladiri.

One World Trade Center sau Turnul Libertatii va fi cea mai inalta cladire din complex, avand o inaltime de 541 de metri.