​Postul de televiziune CBS a obtinut inregistrari video realizate in metroul din New York de Federal Emergency Management Agency (FEMA), in orele care au urmat atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001. Filmele suprind momentele dramatice in care echipele de interventie cauta supravietuitori in tunelurile aflate sub World Trade Center din Manhattan.

Imagini dramaticeFoto: Captura CBS

Echipele FEMA au petrecut opt luni in sudul cartierului Manhattan, avand acces exclusiv in zona devastata.

Inregistrarea video incepe cu operatiunile de cautare ale supravietuitorilor atacului terorist. Pompierii cauta prin gramezile de moloz, folosindu-se de caini pentru a incerca sa gaseasca persoane care au supravietuit atacului si care ar fi putut sa se refugieze in acel loc.

Operatiunile de cautare s-au desfasurat in conditii dificile, cele sase etaje subterane de sub Twin Towers fiind in bezna totala. In plus, multe scari si lifturi au fost distruse de sutele de tone de moloz, facandu-i pe salvatori sa mearga de-a lungul conductelor si sa se strecoare prin spatii stramte.

In imagini se pot vedea echipe de salvare venite din Florida sau Washington, cautand pe sinele de metrou in cautarea posibililor supravietuitori.

Operatiunile de cautare din subteran nu au dus la gasirea niciunui supravietuitor, insa, asa cum dezvaluie CBS, echipele de interventie au descoperit lucruri "stranii": ziare neatinse aflate inca pe standurile de vanzare a presei, produse pline de praf aranjate pe rafturile din magazine, o garnitura de metrou zdrobita sau masini rasturnate in garajul subteran.

Ceasurile de pe un perete au ramas blocate la ora in care s-a prabuist Turnul de Nord.

Inregistrarea prezinta si imagini filmate in locul unde se aflasera Turnurile Gemene, multe dintre scene fiind considerate "memorabile": un caine de salvare ce are o camera la zgarda cauta printre resturi, o masina de pompieri zdrobita este identificata atunci cand cineva a scris in praful care o acoperea "E-34" (Compania 34), steaguri americane infipte in mormanul de la WTC, bucati din avionul American Airlines care a lovit Turnul de Nord raspandite pe jos.