Ziarul The Tribune-Democrat a dat publicitatii o noua inregistrare video ce prezinta momentele imediat urmatoare prabusirii cursei 93 a companiei United Airlines, intr-o zona rurala din vestul statului Pennsylvania, la 11 septembrie 2001. Filmul realizat de un locuitor din districtul Somerset arata fumul care se ridica spre cer dupa ce aparatul a cazut in Shanksville.

Cursa 93 a United AirlinesFoto: Captura YouTube

Inregistrarea a fost realizata de Dave Berkebile, un locuitor din zona.

Foarte calm, Berkebile spune ca o aeronava s-a prabusit la cativa kilometri de locuinta sa din Berlin si presupune ca incidentul ar putea avea legatura cu atacurile cu avioane din acea zi. "Probabil a fost o bomba a teroristilor care a explodat", afirma Berkebile.

Impactul avionului cazut "a zdruncinat casa... Un nor de fum mare, gros si negru, ca o cuperca, s-a inaltat in aer", spune el.

O reprezentanta a National Park Service a declarat ca inregistrarea ar putea sa fie primul film realizat dupa prabusirea avionului in Shanksville, o zona rurala aflata la sud-est de Pittsburgh.

Zborul 93 s-a prabusit in Pennsylvania dupa ce pasagerii si echipajul s-au luptat cu cei patru pirati ai aerului. Anchetatorii au calculat ca aeronava zbura cu aproape 950 de km/h in momentul impactului cu solul.

In incident si-au pierdut viata cei 40 de pasegeri si membri ai echipajului, precum si cei patru teroristi.