Ai asteptat concediul tot anul, iar acum, ca a venit vremea lui, te ingrijorezi pentru siguranta casei tale? Nu ar trebui sa fii surprins de aceasta "tendinta", dar nici sa te ingrijoreze prea tare. Afla in continuare cateva sfaturi despre cum poti preveni ca locuinta ta sa nu devina o tinta.

Curata curtea

In cazul in care stai la casa, ai grija sa nu lasi in curte jucarii, instrumente sau alte elemente care pot capta curiozitatea. Asigura-te ca aceasta este curata. Daca locuiesti in apartament, trebuie sa te asiguri ca nu ai lasat pe nimeni strain prin preajma in ultimele luni, o persoana care ar fi putut pune ochii pe lucrurile tale de valoare.

Taie arbustii

Un alt sfat, daca stai la curte, este sa fi atent la arbustii din curte. Nu ii lasa sa creasca, astfel incat sa se poata transforma intr-o ascunzatoare pentru un hot sau intr-un mod simplu ca acesta sa ajunga la etaj.

Inchide ferestrele

Nu conteaza cat de lunga este vacanta ta, inchide ferestrele de fiecare data cand parasesti locuinta. Daca trebuie sa vina cineva la tine cat esti plecat, evita sa ascunzi cheia sub banalul pres de la usa sau in alte locuri din imprejurimi. Este primul loc in care cauta hotii. In cazul in care te muti in casa noua, schimba imediat incuietoarea/broasca de la usa, astfel incat vechii prorietari sa nu aiba acces in casa, arata howtodothings.com.

Dezaboneaza-te de la ziare sau reviste

Indiferent ca locuiesti la casa sau apartament este bine sa intrerupi contractele de acest gen sau macar roaga un vecin de incredere sa le preia si sa arunce un "ochi" spre locuinta ta, cat timp esti tu plecat.

Repara incuietoarele

In cazul in care ai o defectiune la una dintre incuietori, repar-o imediat. Nu lasa pentru intoarcerea din vacanta, e posibil ca atunci sa nu mai fie nevoie:).