Baconschi: Conu' Nastase fata cu electiunea/ Nastase: Sectia externa a C.C. al PDL

de D.T.     HotNews.ro
Marţi, 2 august 2011, 15:41 Actualitate | Politic


Adrian Nastase si Teodor Baconschi
Foto: Hotnews
Schimb de ironii si atacuri intre un actual si un fost ministru de externe. Teodor Baconschi ii raspunde, intr-un text postat pe site-ul Fundatiei Crestin-Democrate, lui Adrian Nastase, care l-a atacat recent pe blogul sau pe tema proiectului de lege referitor la votul prin corespondenta despre care spune ca "nu este decat o metoda de fraudare a alegerilor" din 2012. Baconschi ii aminteste lui Nastase ca a fost ministru de externe in perioada mineriadelor, de dosarele penale si il acuza de demagogie, dupa ce liderul PSD i-a scris ca "si-a ratat cariera" si ca "priveste cu nepasare cum Romania e tot mai izolata in plan international".

Cele mai importante afirmatii facute de Teodor Baconschi in "Conu' Nastase fata cu electiunea"
 • Daca domnul Antonescu, devenit peste noapte conservator, propunea deunazi reintroducerea votului cenzitar (selectiv insa, doar pentru romanii din strainatate), domnul Nastase compara involuntar numarul cetatenilor romani din afara granitelor cu cel al cangurilor din Australia, deducand din acest gratios salt de idei ca votul prin corespondenta se justifica doar la antipozi.
 • Modelul nostru nu este insa doar Australia, invocata de fostul prim-ministru, ci si tari mai apropiate de noi, precum Italia, Austria, Marea Britanie si Belgia - toate conduse, dupa cum bine se stie, de guverne pedeliste specializate in furat voturi
 • Domnul Nastase ma ironizeaza cu umorul sau, altminteri pasabil, si nu i-o iau in nume de rau, fiindca ironia se transforma in autoironie atunci cand ministrul de externe al lui Ion Iliescu vorbeste de izolarea internationala a Romaniei. E adevarat, amintirea mineriadelor s-a estompat, iar normalitatea de astazi pare terna. 
 • In ce priveste influenta mecanismului de cooperare si verificare pe justitie asupra neincrederii cu care ne privesc unii parteneri europeni, nu e cazul sa-i explic taman domnului Nastase cum influenteaza procesele infinit tergiversate sau coruptia de care partidul dumisale nu e intrutotul strain rapoartele negative pe justitie si, implicit, mentinerea MCV. 
 • Dar sa revenim la fondul chestiunii: votul romanilor din strainatate si teama reactiunii useliste ca oamenii pe care antenele lui Voiculescu si irealitatea lui Vantu nu-i pot spala pe creier nu-i vor vota. Initiativa mea a devenit instantaneu revelatorul fricii si demagogiei compensatorii ale aliantei socialiste. In loc sa se scandalizeze ca doar 5% dintre romanii din strainatate reusesc sa voteze (fata de 50% in tara), s-au scandalizat ca acestia risca sa nu-i voteze pe ei. 
 • Visul majoritatii monolitice a clasei muncitoare strans unite in jurul tovarasului Iliescu si a delfinului sau, tovarasul - pardon, domnul - Nastase pare sa se indeparteze tot mai mult de struto-camila uselista. In loc sa combata, contraproductiv, ideea insasi a votului prin corespondenta, reprezentantii USL ar face mai bine sa castige increderea acestor milioane de romani, chiar si promitandu-le cate 20.000 de euro daca se intorc in tara si, eventual, voteaza ideologia subdezvoltarii si retorica urii. 
 • Il asigur insa pe domnul Nastase. Nu dorim sa furam voturi, ci sa le castigam. Votul prin corespondenta, care ramane optional si se alatura votului clasic, prin prezentarea la sectia de votare, va permite in sfarsit romanilor din strainatate sa-si faca auzita vocea redutabila pentru stanga demagogica si lipsita de proiect. 
 • E vorba de o procedura complexa si securizata. Optiunea electorala se exprima in baza unui atestat pentru exercitarea prin corespondenta a dreptului de vot, prevazut cu elemente de siguranta, ce va fi transmis alegatorilor. Atestatul contine si o declaratie pe proprie raspundere a alegatorului ca optiunea sa electorala nu a fost influentata, iar secretul votului nu a fost afectat. Atestatul valideaza votul exprimat prin corespondenta, asigurand  totodata caracterul personal si unicitatea votului
 • Sectiile de votare vor folosi listele elaborate in baza "Registrului alegatorilor romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate care voteaza prin corespondenta" pentru a preveni votarea, de catre aceeasi persoana, atat prin corespondenta, cat si personal la sectiile de votare din tara sau din strainatate.
 • Dacă toate aceste măsuri nu sunt suficiente, astept ca Parlamentul să se exprime și să amendeze proiectul de lege, atunci când îi va parveni. Nimic nu mă poate opri, până atunci, să supun proiectul de lege al Ministerului Afacerilor Externe, inclusiv prin misiunile noastre consulare, atentiei celor cărora le este destinat: românilor din afara granitelor.
Cele mai importante afirmatii facute de Adrian Nastase in "Sectia externa a C.C. al PDL"
 • Australia are o populatie de aproximativ 22 de milioane de locuitori. Pana aici comparatia merge. Teritoriul australian este insa de circa 7,7 milioane de kilometri patrati. Romania are o suprafata de mai putin de 240 de mii de kilometri patrati. Daca nu numaram si cangurii, diferenta intre densitatea populatiei din Australia si Romania este evidenta.Cred ca nu e nevoie sa mai precizez de ce Australia practica votul prin corespondenta. Pur si simplu pentru ca are nevoie de un astfel de mecanism. Conditiile de acolo sunt fundamental diferite fata de cele din Romania.
 • Domnul Baconschi si-a ratat cariera. In loc sa  nu faca ceva pentru romanii care muncesc in afara granitelor - astfel incat partenerii nostri din UE sa nu ne impuna restrictii pe piata muncii -  sau in loc sa priveasca cu nepasare cum Romania este tot mai izolata in plan international, ar putea sa se ocupe, cu succes - cred - de comunicarea publica. Ministrul Baconschi isi exerseaza abilitatile de propagandist. Altfel nu imi explic de ce a trimis tuturor ambasadorilor si sefilor de misiune tot felul de indicatii, informari si mesaje privind promovarea unei legi care nu exista decat in portofoliul partidului sau si in care lanseaza concepte amuzante de genul "patriotismului constitutional". 
 • Proiectul de lege creat de ministrul Baconschi si dorit cu ardoare de PDL nu este decat o metoda de fraudare a alegerilor. El nu respecta principiile esentiale ale unui proces electoral corect, cum ar fi transparenta si securitatea alegerilor. PSD sustine dreptul Diasporei de a vota, in mod direct si trasparent, dar se opune votului prin corespondenta deoarece el nu este un instrument care sa permita - in opinia noastra - numararea corecta a voturilor alegatorilor. 
 • Legea pe care MAE o promoveaza, inainte ca ea sa fie adoptata de Parlament,  are multe lacune care lasa loc posibilelor  fraude. Spre exemplu, alegatorii care voteaza prin corespondenta nu sunt in mod automat si obligatoriu radiati din listele electorale din tara. Cei care vor sa voteze trebuie sa se inscrie in Registrul electoral. Acest lucru presupune transmiterea prin posta, cu confirmare de primire, a unei cereri de inregistrare. Interesant este ca, in cazul plicului ce contine optiunea de vot, proiectul nu mai mentine aceasta exigenta a confirmarii de primire. Altfel spus, cetateanul isi transmite votul, plicul ajunge unde trebuie, dar nu exista nicio dovada in acest sens. 
 • Mai mult, pana la deschidere, plicurile cu voturi se afla la dispozitia unei singure persoane (presedintele biroului electoral al sectiei de votare) care poate face orice cu ele. Pe de alta parte, care ar fi norma de reprezentare in cazul votului prin corespondenta? Daca in tara ar vota 9 milioane de alegatori iar in strainatate cei 3 milioane de care vorbeste domnul Baconschi, atunci nu ar trebui ca o treime din Parlament sa fie compusa din reprezentantii Diasporei? Asa ar fi democratic. 
 • Exista multe  exemple care demonstreaza ca acest proiect de lege este gandit insa ca un instrument de fraudare a alegerilor. Mai trec in revista doar lipsa unei liste clare a documentelor care atesta stabilirea domiciliului / resedintei in strainatate, pe baza carora alegatorul sa poata fi inscris in Registrul electoral sau absenta unor prevederi concrete referitoare la modul in care se vor efectua verificarile referitoare la rezidenta alegatorilor. Practic, intregul proiect contine un mecanism gandit sa nu treaca prin nicio forma de control. Procesul in sine nu poate fi monitorizat. 
 • Ceea ce trebuie sa se inteleaga foarte clar este ca, votul prin corespondenta este un substitut. In orice democratie reprezentativa, regula este aceea a votului in sectia de votare la care alegatorul este arondat, votul prin corespondenta fiind exceptia. Daca se pot asigura toate acele conditii necesare exprimarii votului in cadrul sectiilor de votare, iar Romania poate face acest lucru, nu este nevoie de vot prin corespondenta.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3496 vizualizari

 • +17 (25 voturi)    
  constat (Marţi, 2 august 2011, 15:58)

  ady [anonim]

  tovarashului Nastase nu-i prieste nici o ddecizie care ar compromite venirea usl la putere si mazilirea justitiei...
 • +22 (22 voturi)    
  sec. XXI? (Marţi, 2 august 2011, 16:13)

  NewLevel [anonim]

  In zilele astea tehnologia ne-ar permite sa votam si pe internet. Ba mai mult, am putea face un referendum pe saptamina, dar exercitarea excesiva a puterii poporului i-ar incurca grozav pe alesii poporului pentru ca ar trebui sa faca ce vor alegatorii si n-ar mai avea timp sa faca ce vor ei.
 • +16 (20 voturi)    
  nastase (Marţi, 2 august 2011, 16:31)

  ioil [anonim]

  mai bine ar interveni pentru judecarea propriilor dosare de coruptie pentru ca risca sa i se prescrie.Daca legea de care se vorbeste se va aplica in cazul marii coruptii la nivel inalt su nu mai bineficieze de prescriere in termenul actual nu mai scapa de parnaie numai daca va ajunge la putere iarasi.Legat de fuga parlamentarilor inspre UNPR sa asteptam replica lui tonta care in mod sigur va da vina pe Base.Pana una alta a reusit sa distruga PNL si va ramane alaturi de antene pentru supravietuirea fostei securitati.
 • -14 (20 voturi)    
  Baconschi - un lingau ieftin (Marţi, 2 august 2011, 16:42)

  Nicolae [anonim]

  Ne face placere sa ne reamintim modul extrem de libidinos si slugarnic in care nea bacoski pupa dosul masiv al elenei de Romania (gen lupeasca). In strainatate Romania este practic promovata de materialele cu tigani mizeri, lipsa de civilizatie, haitele de hoti care au bagat spaima in straini. Acest baconski nu a luat atitudine cind ungurii vin in Transilvania ca la ei acasa si ne ia nea tokes la rost ca trebuie sa le cerem bozgorilor iertare! este normal sa vina toti bozgorii in Romania si sa faca ce vor ???? Chiar am ajuns presurile ungurilor?? Oricum si el are nume de roman get-beget asa ca.... se leaga lucrurile.
 • -13 (17 voturi)    
  s-auzim numai de bine (Marţi, 2 august 2011, 16:45)

  Optimist [anonim]

  Pentru trucarea alegerilor din sectia de la Paris, Baconschi va fi judecat si condamnat la inchisoare.
 • -3 (5 voturi)    
  sacalii vechi si noi (Marţi, 2 august 2011, 16:57)

  El Condor [anonim]

  In lupta sacalilor pentru bucata de ciolan perdant este, deocamdata, tot electoratul. Pana la schimbarea generatiilor mai este cala lunga.
 • +11 (15 voturi)    
  nastase talk up his ***... (Marţi, 2 august 2011, 17:08)

  El_Dudeinio [utilizator]

  cum sar zice in engleza. in Austria se voteaza foarte mult prin corespondentza inclusiv in tara. si mai mult de atata in Austria votul este obligatoriu si teoretic se aplica pedepse daca nu te duci la vot. ce are australia cu romania..red ca a incurcat borcanele..cum se zice in austria asa mai in glume "no kangaroos in austria". Nastase face ce fac si irealitatile... iau un expmlu care se nu are nimic cu realitatea dar il suceste in asa fel incat sa ii bata lui bine la spatorie de creiere.
 • -8 (12 voturi)    
  Baconsky, ultra-crestin-democrat-liberal ... (Marţi, 2 august 2011, 17:28)

  Ioan A. [utilizator]

  ...vopsit, din fecior de poet proletcultist, A.E. Baconsky, care in 1949, tipărea într-o revistă poemul „La frasinii din răscruce: „Mai trece-o noapte şi mai trece-o zi/ Se ascute lupta dintre clase/ Iar chiaburii se arată-a fi/ Elemente tot mai dusmanoase!".
  Desigur, tot os de cominternist reciclat ca si Volodea (Tismaneanu), dar cu metoda bolsevica de numarare a voturilor la abacul stalinist invatata inca de la kinder, isi va indeplini promisiunea de a aduce un milion de voturi PDL-ului!
  Hai ca poate-l pune Base catindat si, pe cale de consecinta, vine la tandem si Nutzy ca premier, dupa modelul american !
  • +4 (6 voturi)    
   @Ioan A. (Marţi, 2 august 2011, 22:54)

   inganduratul [utilizator] i-a raspuns lui Ioan A.

   Daca taticutul tau a fost un mare alcoolic (si stiu asta din surse sigure) dupa logica ta, apropo de cine a fost tatal lui Baconsky, ma gandesc ca eventual si talica ai putea sa fi fost clientul "Alcoolicilor anonimi". Cred ca te deranjeaza comparatia, si pe mine m-ar deranja! N-am facut decat sa-ti extrapolez "logica" aia sclipitoare ( cu i in fata). Si tine minte ca peste 80% din diaspora vor vota contra USL-asilor, asa ca un milion de voturi vor veni sigur de la votantii prin corespondenta ai diasporei. Stii cum se spune la mine acasa? Se spune asa: "Opozitie lunga, Inchisoare sigura!" Bombonel, ai auzit sau m-ai repetam odata? Asa sa ne ajute D-zeu sa te vedem unde ti-e locul!
 • +12 (12 voturi)    
  Explicatie (Marţi, 2 august 2011, 17:40)

  Claude [anonim]

  "planul international" inseamna Rusia la Nastase. Daaa, e bine sa fii izolat de Moscova!
 • -9 (9 voturi)    
  Din pacate... (Marţi, 2 august 2011, 17:45)

  haiducul [anonim]

  ....ceea ce spun unul despre altul este adevarat,Vinovat de toate cele spuse de cei doi este poporul,pentru ca daca i-ar fi sanctionat si nu le-ar fi permis sa se creada stapani ai acestei tari astazi nu eram ultima tara din UE.
  Cat despre votul din diaspora,parerea mea este ca nu ar trebui sa voteze nici la ambasada nici prin corespondenta.
  De exemplu,eu traiesc din 1985 afara,nu am mai fost in Romania de x ani,informatiile de ceea ce se intampla in tara le aflu prin internet ,adevarate ori false,Atata timp cat nu am contact direct cu viata din Romania,nu vad ce se intampla pe strada,cum gandeste comunitatea etc nu inteleg de ce trebuie sa aleg intre x sau y,daca noi nu traim acolo!!!
  Ca sa nu mai spun felul in care suntem tratati de cate ori apelam la consulat,cum ne jecmanesc pentru niste hartii,cum iti ia taxa de urgenta DEGEABA(din surse sigure 100% ele sunt stampilate si semnate de consul imediat),stiind ca toti o platesc numai ca sa nu faca inca un drum.
  • +2 (4 voturi)    
   iar te bagi in seama... (Marţi, 2 august 2011, 20:46)

   excalibur [utilizator] i-a raspuns lui haiducul

   nu pentru tine e facuta legea (plecat de 16 ani si neinteresat daca tara o ia intr-o directie sau alta), ci pentru milioanele de romani plecati la munca in ultimii ani (de la intrare in ue) si care vor sa stie ca -si aduc contributia ca acasa sa fie asa cum isi doresc si nu sunt marginalizati sau priviti ca niste oameni de nimic.

   Cine te crezi, mai haiducule, sa nu lasi dreptul la vot acestor oameni???
   • -1 (3 voturi)    
    Inca sunt cetatean Roman. (Marţi, 2 august 2011, 21:59)

    haiducul [anonim] i-a raspuns lui excalibur

    Si nu vreau ca votul meu sa fie fraudat, sau cel pe care l-am votat sa faca ce au facut toti care au fost si sunt la putere
    Voi de fapt vreti sa castigati iar prin frauda,oare chiar crezi ca milioanele de romani care au plecat nu stiu ce face Basescu in tara???
 • -4 (6 voturi)    
  Foarte corecta gindirea!! (Marţi, 2 august 2011, 19:28)

  Nicolae [anonim]

  Aveti perfecta dreptate! De ce sa ni se impuna de afara niste persoane care de fapt ne influenteaza viata noua, cei de aici si nu celor plecati din tara! Nu este normal ca un roman care traieste si munceste in Spania, care nu mai este informat cu situatia din tara, sa vina sa ne impuna tot felul de bezmetici care apoi sa ne faca noua, fraierii care am ramas aici, viata super-grea. Ei sa-si voteze in Spania/Italia/... oamenii pe care vor sa le fie reprezentanti in organismele locale din tarile respective iar pe noi sa ne lase sa decidem cu ce imbecili ne complicam viata! Nu este normal sa ne decida soarta tot felul de oameni care vor sa-si exercite un vot numai de dragul votului sau ca a auzit el ca a construit basexu podu' de la maracineni cu bani de la eba... sa-si vada fiecare de ciorba lui si daca vrea sa voteze sa vina in tara si sa puna osul la munca pe salariile din tara (de toata jena) nu sa ia mii de euro in Europa si apoi sa ne trezim peste noapte cu tot felul de alesi gen WILLIAM ....BRANZA (sau CHEESE - pentru prieteni - ca nu prea merge brinza cu william ci mai mult cu o mamaliga). Nu ne mai potcoviti cu tot felul de ciurucuri care dau cite 50 EURO la fiecare vot dublu, profitand de faptul ca in extern nu este control strict.
  • +6 (8 voturi)    
   Nicolae, hai să-ţi arăt gândirea corectă !!! (Marţi, 2 august 2011, 22:16)

   Balthazar [anonim] i-a raspuns lui Nicolae

   Tu trăieşti în RO şi tu şti ceea ce este aici. Eu trăiesc În RO şi ştiu ceea ce este aici. Românul care trăieşte şi munceşte în E ştie sigur ceea ce este în RO că aici a trăit, aici trăiesc părinţii, fraţii, surorile, este generaţia care este foarte legată de RO, trimite bani în RO pentru că îl interesează ceea ce este în RO, DAR ştie ceea ce este în E.

   Tu şti ceea ce este pe acolo ? Sigur, nu ! Nici eu nu ştiu. Din punctul ăsta de vedere suntem doi proşti ! Românul din E este mai deştept decât noi doi încă odată. Tu nu vrei să te deştepţi ? Nu vrei să nu mai fi prost ? EU VREAU ! Şi atunci, VREAU votul prin corespondenţă ca să nu-i mai văd pe idioţii care strigau "ei n-au mâncat salam cu soia".

   Hai la o deşteptare comună !
   • -2 (4 voturi)    
    Balthazar - nici o sperantza ! (Miercuri, 3 august 2011, 0:24)

    MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui Balthazar

    Acolo unde spui ca romanul plecat acum 4-5 ani stie bine ce mai e prin Ro pentru ca il informeaza fratii si parintii carora le trimite bani
    nu esti...cum sa zic...convingator...
    Fiecare a plecat cu imaginea Romaniei din momentul plecarii lui...cei mai simpatici sunt aia dusi in anii 50 care inca se mai lupta sa desfiinteze colhozurile.
    *
    Or in ultimii 4 - 5 ani a fost bătaia pestelui...basescienii au inhatat toate fraiele puterii ....si au facut ce au facut...despre asta
    cei plecati habar n-au...painea lor...grea si ea ...si-o castiga dupa regulile din E...respira aerul din E...si asculta manelele din E....unde nu sunt manele...
    *
    Mai grav e cu tine , ca zici ca ai fost prezent si in astia 4 - 5 ani si tot nu dai semne de aderentza la realitate.
    Toti vrem sa ne desteptam...uite pana si Plesu s-a mai dumirit...dar tu, Balthazar, e clar ca nu !
    • -1 (1 vot)    
     Mi-a placut. (Miercuri, 3 august 2011, 10:15)

     haiducul [anonim] i-a raspuns lui MIHAI 2

     .;;..cei mai simpatici sunt aia dusi in anii 50 care inca se mai lupta sa desfiinteze colhozurile"
 • -3 (5 voturi)    
  cind te intilnesti cu un pdlist (Marţi, 2 august 2011, 22:01)

  mihai [anonim]

  Dint te intilnesti cu un pedelist decapiteaza-l cu familie cu tot ...!
  • +3 (5 voturi)    
   De ce să-i decapitezi ? (Marţi, 2 august 2011, 22:28)

   Balthazar [anonim] i-a raspuns lui mihai

   De ce să-i decapitezi ? Vrei, obligatoriu, să semene cu tine ?
 • +1 (3 voturi)    
  bola lui nastase (Miercuri, 3 august 2011, 8:57)

  mim [anonim]

  nastase are amnezii puternice. Acum este Romania izolata pe plan international? Frate, nu-ti amintesti cum era pe vremea ta? Acum nu se poate iesi din tzara sau atunci nu se putea? Acum se poate lucra afara mai mult sau atunci?
  Nastase, ti-ai baut mintile in suc propriu de orgoliu!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by