Cateva zeci de manifestanti ce participau la un protest anti-Bilderberg in statiunea elvetiana St. Moritz i-au cantat ironic "La Multi Ani!" magnatului american David Rockefeller, care sambata a implinit 96 de ani, informeaza infowars.com. Demonstrantii s-au strans in fata hotelului Suvretta House, locul de desfasurare al reuniunii Bilderberg din acest an, unde autoritatile elvetiene si serviciile secrete occidentale au luat masuri speciale de securitate. Bilderberg sustine o agenda globalista si afirma ca notiunea de suveranitate nationala este depasita. Din cauza caracterului secret al intalnirilor si al refuzului de a prezenta comunicate de presa, grupul a fost acuzat frecvent de comploturi la nivel mondial.

Manifestantii au cantat ironic in onoarea lui Rockefeller in fata hotelului unde a avut loc reuniunea elitei mondiale. Ei au fost supravegheati cu atentie de membrii fortelor de ordine, desfasurati in numar mare pentru a proteja intalnirea Bilderberg din Elvetia.

Fostul bancher David Rockefeller a luat parte la toate reuniunile Bilderberg, incepand de la prima, desfasurata in 1954. El este considerat unul dintre membrii Comitetului Director al Grupului Bilderberg, alcatuit din cate doua persoane din 18 tari, care participa mereu la intalniri. Comitetul Director este format in principal din membri pe termen lung, multi care au participat chiar de la prima intalnire, cea din 1954.

Intr-un interviu acordat HotNews.ro in 2010, Andrew Marshall, cercetator in cadrul Centre for Research on Globalization, a declarat ca "in Statele Unite, as spune ca David Rockefeller este una dintre cele mai puternice persoane, cu siguranta mai puternic decat presedintele. Presedintii apar si dispar, insa Rockefellerii raman intotdeauna. Ei sunt o familie dinastica de bancheri si industriasi. James Wolfensohn, fostul presedinte al Bancii Mondiale, a declarat la Consiliul Relatiilor Externe cu ocazia celei de-a 90-a aniversari a lui David Rockefeller, ca familia Rockefeller a fost cea mai influenta familie in toata chestiunea "globalizarii". In acest fel, trebuie sa facem o distinctie intre elitele nationale obisnuite si elitele globale. David Rockefeller a fost membru si fondator al numeroase institutii si organizatii globale de tip think tank, care au ajutat la modelarea elitelor sociale, politice si economice. De aceea, influenta sa, desi e mai discreta decat cea a presedintelui american, este mult mai mare decat a liderilor politici. Cei care modeleaza mintile si formeaza carierele unor lideri politici sunt de departe mult mai influenti in interiorul structurilor de putere decat insisi liderii politici".

David Rockefeller a scris in cartea sa din 2002, "Memorii", ca "unii chiar sunt convinsi ca am fi parte dintr-o cabala secreta care actioneaza impotriva celor mai bune interese ale Statelor Unite, caracterizandu-mi familia si pe mine ca "internationalisti" si conspiratori, alaturi de alte persoane din lume, in vederea construirii unei structuri globale politice si economice mai integrate - O Singura Lume, daca doriti. Daca aceasta este acuzatia, ma declar vinovat si sunt mandru de ea".