Printul William si Catherine au decis "sa nu plece imediat" in luna de miere, iar Ducele de Cambridge isi va relua munca saptamana viitoare, el fiind pilot pe un elicopter de salvare, a anuntat sambata secretariatul printului, citat de AFP. William si proaspata sa sotie au parasit Londra sambata dimineata, la bordul unui elicopter, alimentand speculatiile ca urmeaza sa plece in luna de miere.

William si Catherine, la Palatul BuckinghamFoto: Reuters

"Ducele si Ducesa de Cambridge au ales sa nu plece in luna de miere imediat", a precizat Palatul St. James.

"Dupa un weekend petrecut in intimitate in Marea Britanie, Ducele se va intoarce saptamana viitoare la slujba sa de pilot pe un elicopter de salvare", se spune in comunicat.

In plus, St James Palace a afirmat ca cei doi "nu se vor afla la casa din Anglesey (nordul Tarii Galilor) in acest sfarsit de saptamana, dar vor ramane in Marea Britanie".

Secretariatul printului a mai spus: "cuplu a cerut ca initimitatea lor sa fie protejata in timpul weekendului si in timpul lunii de miere".

Sambata dimineata, William si Catherine au parasit Londra la bordul unui elicopter, alimentand speculatiile ca urmeaza sa plece in luna de miere.

Elicopterul in care se aflau cei doi a decolat de pe una dintre peluzele Palatului Buckingham. Ziaristii britanici se asteptau ca William si Kate sa calatoreasca mai intai spre una dintre resedintele regale din Scotia, foarte probabil la Balmoral.

Inainte de a se urca in elicopter, Ducele si Ducesa de Cambridge au stat de vorba cu doua dintre garzile regale, parand ca "le-au multumit" acestora pentru ajutor, a scris Telegraph. Personalul de la palat a transportat in aparat mai multe bagaje.

In ceea ce priveste destinatia pentru luna de miere, jurnalistii britanici iau in considerare mai multe variante: Africa, un continent indragit de William (cu posibila oprire in Botswana sau Kenya), Iordania (unde ar putea vizita Petra si valea desertica Wadi Rum), o insula din Caraibe, Lizard Island (Australia), Chile, dar si o resedinta regala din Scotia.