Din sediul de la Modrogan, luni s-a dat startul in competitia pentru fotoliul de presedinte al PDL. Primul inscris in cursa a fost actualul presedinte PDL, Emil Boc. Insotit de o mare parte din liderii PDL, sefi de organizatii si parlamentari, Boc si-a anuntat candidatura de pe scarile partidului, unde Traian Basescu astepta exitpolurile dupa alegeri. Vasile Blaga, cel de-al doilea candidat, a preferat varianta mai sobra, anutandu-si motiunea in cadrul unei conferinte de presa. O pata de culoare a fost cel de-al treilea candidat, Theodor Paleologu care si-a facut aparitia relaxat, fumand o pipa. Paleologu a declaat ca motiunea sa are darul "de a destinde atmosfera în partid".

Paleologu, Blaga si BocFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

Emil Boc si-a facut aparitia in aplauzele sustinatorilor la sediul central al PDL, flancat de Gheorghe Flutur si Ioan Oltean, doi dintre democrat liberalii care initial semnasera pentru sustinerea contracandidatului Vasile Blaga. Boc a intrat in sediu si a depus motiunea numita "Romania dreapta, Romania puternica", precum si de cele 35 de semnaturi necesare. Intre timp pe scarile sediului s-au grupat sustinatorii in asteptarea discursului.

Boc si-a anuntat candidatura in fata sediului din Modrogan inconjurat de vicepresedinti, lideri de organizatii si parlamentari. Printre acestia s-au aflat Elena Udrea, Gheorghe Flutur, Valeriu Stoica, Roberta Anastase, Teodor Stolojan, Raluca Turcan, Sever Voinescu, Mircea Toader, ministrii Anca Boagiu, Valeriu Tabara, Ion Ariton, Daniel Funeriu si fiica presedintelui, europarlamentarul Elena Basescu .

Echipa de campanie i-a amenajat in curtea sediului un pupitru de la care a facut anuntul iar sustinatorii au fost dispusi pe scari. Tabloul lansarii a fost asemanator cu cel din campaniile electorale, cand Traian Basescu astepta impreuna cu democrat liberalii primele exit poluri.

"Imi anunţ această candidatură de aici, de pe treptele sediului din Modrogan 1 al PDL, de unde, practic, în ultimul mandat, am anunţat toate victoriile PDL, ca un semn de continuitate a ceea ce va însemna viitorul mandat de preşedinte PDL, dacă partidul îmi va acorda această încredere (...) Candidez cu două obiective foarte clare. Primul: menţinerea PDL-ului la guvernare. Cel de-al doilea: câştigarea alegerilor locale şi parlamentare din anul 2012 şi, în consecinţă, continuarea guvernării', a declarat Boc.

Dupa poza de grup , Boc s-a intretinut cateva minute cu ziaristii si a plecat spre Parlament. De altfel, Boc si-a inceput deja campania interna. Imediat dupa lansarea candidaturii a efectuat o vizita la grupurile parlamentare ale PDL. Actualul presedinte are pe agenda campnaiei interne vizite in organizatiile democrat liberale din Giurgiu si Prahova. Motiunea lui Boc este semnata de 150 de democrat-liberali.

Cel de-al doilea candidat la functia de presedinte al PDL, in ordinea oficializarii motiunii, Vasile Blaga, a ales ca lansarea sa sa fie simpla si la obiect. Blaga a sosit in curtea sediului din Modrogan in jurul orei 14.00 insotit de Cezar Preda, Sorin Frunzăverde, Cristian Boureanu si parlamentarii Costică Canacheu, Cătălin Croitoru, Radu F. Alexandru, Cristian Rădulescu si Mihail Boldea.

Dupa depunerea motiunii, secretarul general al PDL a tinut o conferinta de presa in interiorul cladirii, inconjurat de o parte din sustinatorii sai. Marele absent de la eveniment a fost Adriean Videanu. Sustinatorii lui Blaga au declarat presei ca Videanu este plecat din tara. De asemenea, de la poza de grup a lipsit si un alt greu al PDL, Radu Berceanu desi, acesta s-a aflat in sediu.

"În primul rând, candidez pentru că sunt convins că partidul are nevoie de o schimbare, de o rupere de ritm, de o nouă abordare în acţiunea sa politică. O acţiune politică întemeiată pe competenţe şi demnitate. Candidez pentru că muncesc de douăzeci de ani în acest partid, îl iubesc ca pe propria mea familie şi cred în destinul lui politic. Candidez pentru că totdeauna am spus lucrurilor pe nume. Candidez pentru că ştiu că se poate mai bine", a spus Vasile Blaga.

Motiunea intitulata "O Românie dreaptă, o Românie europeană" este sustinuta 35 de democrat-liberali, printre care Sorin Frunzaverde, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Ghoerghe Albu, Costica Canacheu, Radu F. Alexandru, Romeo Raicu, Cristian Rădulescu, Alin Popoviciu.

Blaga, ca si contracandidatul sau Emil Boc, si-a inceput campania cu o intalnire cu parlamentarii PDL, urmand ca in zilele urmatoare sa poarte discutii cu organizatiile din Capitala, respectiv PDL sector3, PDL sector 4, PDL sector 6 . Spre sfarsitul saptamanii Balaga va demara campania in teritoriu, mai exact in zona Dobrogei.

Cel de-al treilea candidat inscris in cursa a fost Theodor Palelologu, fostul ministru al Culturii. Paleologu, a avut o aparitie boema, relaxat, fumand o pipa a intrat in curtea din Modrogan insotit de doar cativa colegi. 'Sunt puţin emoţionat pentru că este prima dată când candidez la preşedinţia unui partid. Chiar dacă am spus şi repet acest lucru: moţiunea mea are şi darul, sper, de a destinde atmosfera în partid, nu înseamnă că nu este un demers cât se poate de serios', a declarat Paleologu.

Motiunea sa se numeste 'Privind spre viitor' si a fost semnata de 35 de sustinatori, democrat-liberali de la Iasi, Bucuresti si Sighisoara.

Democrat liberalii isi vor alege o noua conducere la Conventia Nationala din 14-15 mai. Pentru toate functiile din Biroul Politic central vor fi alegeri uninominale, respectiv functia de presedinte, patru functii de prim-vicepresedinte, secretarul general si cei 15 vicepresedinti. ​