Discutia de Luni. O emisiune HotNews.ro - RFI

AUDIO VIDEO ​​Cum au impartit instantele din Romania profesorii in trei categorii: castigatorii unor drepturi salariale restante, reincadratii cu leafa marita cu 50% si perdantii. Vezi in text explicatiile ministrului Funeriu. De ce isi angajeaza Guvernul raspunderea

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 4 aprilie 2011, 21:36 Actualitate | Esenţial

Daniel Funeriu in studioul HotNews.ro
Foto: Hotnews
Cam 70% din cei 260.000 de profesori din Romania au castigat in instante plata unor diferente salariale, pe diferite perioade, peste 12.000 de cadre didactice au castigat in instante reincadrearea cu 50% leafa marita (cazurile Suceava si Botosani) iar unii profesori au pierdut procesele. "Legea pe care Guvernul isi angajeaza raspunderea stabileste unitate si echitate in sistem", a declarat ministrul educatiei , Daniel Funeriu, la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI, realizata de Dan Tapalaga. Funeriu a explicat ca in cazul profesorilor de la Suceava si Botosani, Guvernul va cauta sa plateasca salariile marite, fiind vorba de drepturi salariale care nu pot fi prorogate, dar ca plata drepturilor banesti in cazul celorlalti va fi amanata  pana in 2012.

Asculta integral interviul cu ministrul Daniel FuneriuCele mai importante declaratii facute de ministrul educatiei la Discutia de Luni


 • Majoritatea actiunilor in instanta sunt indreptate impotriva scolilor, impotriva primariilor care sunt ordonatori principali de credite sau inspectoratelor. Salariile cadrelor didactice din Romania sunt platite de primarii din bani care vin de la ministerul de finante din cote defalcate pe TVA. Acesti bani merg la trezorerii in fiecare judet, dupa care primariile fac platile.
 • In urma plangerilor in instata s-au dat decizii neunitare. Profesorii au cerut plata drepturilor salariale din 2008 pana la zi. In unele cazuri au fost respinse ca neintemeiate si nu s-a dat nici un drept salarial, in altele s-au dat decizii intre octombrie 2008 si aprilie 2009, in altele s-au dat drepturi salariale intre octombrie 2008 si decembrie 2009. Toate aceste drepturi Guvernul, prin ordonanta 71, a spus ca le va acorda incepand cu luna ianuarie 2012. 
 • Pe langa aceste sentinte, mai exista un alt set de sentinte, care prevad reincadrarea personalului, cazul Suceava - Botosani, care spun clar ca personalul trebuie reincadreat cu salariile marite cu 50%. Consecinta acestei reincadrari, pentru ca trebuie pusa in practica, este ca drepturile banesti devin drepturi salariale si ele nu pot fi prorogate, ci platite imediat.


 • Tocmai pentru ca Guvernul respecta sentintele s-a ajuns la situatia din judetul Botosani si Suceava, unde s-au facut reincadrari pe salarii marite, toata suma care sa da pe trimestre s-au consumat in primele doua luni ale trimestrului, deci intr-a treia luna n-au mai fost bani. In centralizarea ministerului sunt cazuri strict izolate Suceava Botosani. 
 • Tocmai pentru ca deciziile instantelor sunt neunitare, procurorul general doamna Kovesi a sesizat Inalta Curte pentru restabili unitatea (n.r. in februarie 2011), si asteptam pronuntarea Inaltei Curti pentru a da o solutie unitara. 
 • Ministerul s-a aparat intotdeauna spunand ca aplicabilitatea legii 221 este pana la momentul in care ea a fost prorogata prin ordonanta 136, este vorba de aproximativ o luna. Ce este important de retinut este ca, indiferent de pozitia ministerului, legea si deciziile din instanta trebuie respectate. Ce se intampla acum: toate sentintele se respecta. Sunt doua cazuri: cazurile in care s-au castigat drepturi banesti, deci acelea vor fi acordate din 2012 si decizii de reincadrare care sunt acum in aplicare. 
 • Sunt aproximativ 12.146 de cadre didactice care au castigat pe reincadrare si sunt aproximativ 70% din numarul cadrelor didactice (din totalul de 260.000) din Romania care au castigat pe plata diferentelor salariale, pe diferite perioade. 
 • Legea pe care Guvernul isi angajeaza raspunderea stabileste unitate si echitate, stabileste pentru fiecare functie didactica nivelul salarizarii. Trebuie sa o facem cat mai repede, cred ca va fi un termen foarte scurt. Am avut draftul in prima lectura joi, in aceasta saptamana vom intra cu forma finala in Guvern. Noile procese care eventual se pot deschide se vor raporta la un nou cadru legislativ.


 • Nu voi fi ministrul care va spune ca profesorii Romaniei, mai ales cei debutanti, au salarii corecte. Am spus intotdeauna ca debutantii nu au un salariu corespunzator. In legea salarizarii unitare, care va intra in vigoare anul viitor, am crescut semnificativ coeficientul de intrare in sistem a cadrelor didactice debutante sa nu mai avem aceste situatii. Sunt de acord ca aceste salarii sunt sub ce ar trebui sa fie. 
 • Realitatea arata ca avem o competitie la examenul national de titularizare foarte acerba. In legea de titularizare am creat mecanisme pentru a-i incuraja pe tineri sa vina in invatamant. Unul din aceste mecanisme este ca in ultimii ani, pe perioada masterului didactic, vor obtine o bursa al carei cuantum va fi egal cu salariul de debutant. 
 • Pe baza noii lege a educatiei nationale, in vigoare de doua luni, am stabilizat pe post aproximativ 3500 de cadre didactice, care la fiecare inceput de an trebuiau sa-si gaseasca un post de suplinitor. 
 • Banii de naveta trebuie sa fie decontati de primaria in care se afla scoala. Am dat un act normativ tocmai pentru a clarifica acest aspect: naveta a fost si continua sa fie platita de primarii. Primariile care nu fac acest lucru nu respecta legea. 
 • Un cadru didactic pe noile grile de salarizare, care vor intra in vigoare din 2012 incolo va fi, in final de cariera, in top 8% bugetari, deci salariul unui cadru didactic care va iesi din sistem va fi intre primi 8% din populatia de bugetari. Salariul de debutant va fi la coeficient 2, 15, care va fi o crestere semnificativa. 
 • Legea pe care ne asumam raspunderea va spune pentru fiecare functie didactica nivelul de salarizare, care nivel va fi identic cu salariile puse in plata  in primele luni ale lui 2011 pentru vasta majoritate a cadrelor didactice din Romania. Un cadru didactic din judetul Maramures, pentru o anumita functie didactica, va avea exact acelasi salariu ca un coleg din Botosani, Suceava, Bucuresti iar acest salariu va fi identic cu cel pe care profesorul din judetul Maramures l-a avut pe primele lui ale acestui an. 
 • Banii aferenti deciziilor in instanta vor fi platiti esalonat incepand din 2012, mai putin sentintele pe reincadrare unde va trebui sa gasim o resursa bugetara mai curand, pentru ca acest drept salarial are un regim juridic distinct. Daca toate cadrele didactice din Romania ar avea sentinta cu legea marita ar fi 500 de milioane de euro anuale. Efortul bugetar pentru judetele Suceava si Botosani se ridica pe trimestru undeva la 20 de milioane de lei noi. (...) Cazuri similare au fost pierdute de cadre didactice in judetul Arad si Curtea de Apel Timisoara a confirmat aceste decizii.


 • Despre noua lege a educatiei: In invatamantul preuniversitar, peste 400 de cadre didactice care aveau functie politica si functie de conducere, directori, au renuntat la functia politica, asta inseamna depolitizare. Asta inseamna depolitizare. Nu putem interzice in om o simpatie politica, dar faptul ca nu mai este in conducerea unui partid este depolitizare, facuta si nu doar vorbita. Peste 3500 de cadre didactice s-au stabilizat pe post. In fiecare an scolar, cadrele didactice care erau suplinitori incercau sa gaseasca un post, jumatati de posturi. In urma intrarii in vigoare a legii, peste 3500 de cadre didactice s-au stabilizat pe post.
 • In mediul universitar, acele cumuluri de norme - s-a terminat cu ele: maxim doua norme. S-a terminat cu normele date clientelar de catre conducerea universitatilor. Am numit in baza noii legi Consiliul National al Cercetarii Stiintifice. Veti vedea ca munca acestui nou consiliu este foarte apreciata. Saptamana trecuta am lansat in dezbatere publica procedura de evaluare a universitatilor in vederea clasificarii lor. Aceasta procedura a fost elaborata in premiera in Romania impreuna cu Asociatia Europeana a Universitatior, forul cel mai credibil al evaluarii. 
 • Este interzisa ocuparea concomitenta a functiei de rector si a unei demnitati publice. Singura institutie a statului roman care se poate pronunta asupra incompatibilitatilor este ANI. Ministerul a cerut un punct de vedere ANI, care a raspuns urmatorul lucru: consideram ca cele doua sunt incopatibile de la data in vigoare a legii si ANI spune ca acesti rectori parlamentari au 60 de zile de la intrarea in vigoare a legii pentru a alege. La scurgerea celor 60 de zile ANI sa se si pronunte. Acest termen expira in aproximativ o saptamana. ANI va trebui in acel moment sa se pronunte iar acea decizie ANI trebuie respectata. Eu cred ca una dintre cele mai mari probleme in sistemul de invatamant superior este ingerinta politicului.


Citeste mai multe despre   2293 vizualizari

 • -7 (17 voturi)    
  .... (Luni, 4 aprilie 2011, 22:06)

  sellerman [utilizator]

  acest Funeriu, este exemplul clar ca acest guvern Basescu-Boc are printre principalele obiective distrugerea educatiei si invatamantului, altfel nu imi pot explica cum de a ajuns personajul asta de desene animate ministrul educatiei, chiar imi este imposibil de inteles .....
  • -5 (13 voturi)    
   asa e (Luni, 4 aprilie 2011, 22:34)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui sellerman

   mi-a placut cum a raspuns Funeriu, din 13 in 14, numai la ce i-a convenit si numai atat cat l-au dus capul si neobrazarea
  • +3 (7 voturi)    
   pacat (Luni, 4 aprilie 2011, 22:34)

   imm [anonim] i-a raspuns lui sellerman

   ori esti 'gigi contra' ori chiar nu intelegi, in prima ipoteza probabil esti platit pentru a fi un 'gigi contra', in a doua esti tocmai bun de exemplu pentru ce ar trebuie schimbata scoala.
   • -1 (7 voturi)    
    prietene (Luni, 4 aprilie 2011, 23:36)

    sellerman [utilizator] i-a raspuns lui imm

    tu ai vazut emisiunea? sau te trezesti doar scriind comentarii aiurea ? oricum imi pierd timpul pe aici cu elemente ca tine
    hai pa
  • -5 (11 voturi)    
   a ajuns (Luni, 4 aprilie 2011, 22:44)

   dc [anonim] i-a raspuns lui sellerman

   ministru din acelasi motiv din care si boc e prim-ministru: e presul lui basescu
 • -3 (9 voturi)    
  ... (Luni, 4 aprilie 2011, 22:33)

  Mihai [anonim]

  Dumnezeule, ce ministru al educatiei avem!
 • -2 (10 voturi)    
  Salariu vs Vacante (Luni, 4 aprilie 2011, 22:34)

  Salariu [anonim]

  Care e perioada pe care profesorii o petrec in vacante? Cumva 5 luni/ an? De cate ori un profesor a stat peste 12 ore la scoala pentru a muncii? Cati dintre ai au olimpici? Vad ca ei doar cer.
  • +2 (8 voturi)    
   daca (Luni, 4 aprilie 2011, 23:39)

   sellerman [utilizator] i-a raspuns lui Salariu

   daca ai avea ceva cunostinte profesori, dar profesori care muncesc nu lichele angajate aiurea in invatamant, ai realiza ca un profesor bun pentru alea 4-5 ore pe zi petrecute la scoala isi pierde alte 4-5 ore acasa pentru a-si pregati materialele de lectie, pentru a nu fi prins sa zicem descoperit de elevi , intelegi asta?
   • +1 (5 voturi)    
    chiar? (Marţi, 5 aprilie 2011, 3:52)

    curios [anonim] i-a raspuns lui sellerman

    procentual cati profi sunt ca cei pe carre-i cunostii? sa nu spui ca majoritatea, ca te voi intreba de unde apar atatia analfabeti daca profii sunt excelenti?
    • +2 (2 voturi)    
     nu am spus majoritatea (Marţi, 5 aprilie 2011, 9:51)

     sellerman [utilizator] i-a raspuns lui curios

     nu am spus ca majoritatea sunt asa, dar eu am cunostinta care asa procedeaza, faptul ca foarte multi nu fac asa are alte cauza; de unde apar ana;fabeti? pai hai sa ne gandim un pic, intr-un sistem de invatamant in care profesorii sunt platiti mizerabil ( ma refer la cei tineri care ar putea sa faca si treaba), un sistem in care directorii de scoli cotizeaza lunar la inspectorate pentru a fi tinuti in functii, vrei sa ai rezultate? nu cred, nu au cum , si imi mentin opinia exprimata mai sus, sistemul de invatamant este oglinda ministrului, care din punctul meu de vedere estre un retardat, un om care nu e in stare sa spuna o fraza coerenta nu are ce cauta in asemenea functie.
     • 0 (2 voturi)    
      data? (Marţi, 5 aprilie 2011, 11:50)

      curios [anonim] i-a raspuns lui sellerman

      analfabetii de azi nu au fost instruiti de profii prost platiti de Boc. Suntem -macar pana aici- de acord? Profi analfabeti (PLUS cei cu nota 2 la titularizare) pot fabrica ne-analfabeti? DECI, daca sistemul e prost de 40 de ani (de cand coeficientul de promovare a devenit criteriu de salarizare si de cand am facut 10 clase obligatorii), de ce vina e numai a lui Funeriu? Iar daca e si a altora (Andronescu de vreo 5 ori ministru) de ce nu-i acordam incredere comsiei Miclea si lui Funeriu??? PS. La Senat e inca in dezbatere o lege (versiunea senatului) in care cel putin partea de pre-univeristar NU E radical diferita!
      • +1 (1 vot)    
       ma bucur (Marţi, 5 aprilie 2011, 13:15)

       sellerman [utilizator] i-a raspuns lui curios

       ca suntem de acord cel putin in parte. absolut de acord cu faptul ca sistemul este prost de multa vreme, ca sunt profesori care au luat 2 la titularizare ( desi aici ar fi de comentat, am vazut subiect ecare se dau la titularizare, si pe care in mod normal le poti face in 5 ore nu in 3 tocmai pentru a lua titularizarea cine trebuie, dar aici e alta poveste), nu zic ca e numai vina lui Funeriu, e un sistem care din pacate se perpetueaza; nu pot fi insa de acord ca Educatia sa fie condusa de un ministru care nu e in stare sa vorbeasca liber, care nu e in stare sa vorbeasca nici macar atunci cand i se sufla; daca ai vazut ieri emisiunea, ai vazut cum fiind intrebat de 5 ori daca profesorilor din Moldova care au castigat in instanta maririle de salarii le vor scadea aceste salarii, a batut campii de fiecare deta ocolind raspunsul care era simplu DA.... nu pot fi de acord , e chestie de principiu, ca Educatia din Romania sa fie condusa de un ministru fara studii echivalate in Romania, sau ai carui copii studiaza in Germania, nu am cum sa fiu de acord cu asa ceva ..... si evident cu minciunile pe care le-a tot insirat de-a lungul mandatului sau ....
  • +3 (3 voturi)    
   Vacante (Marţi, 5 aprilie 2011, 8:32)

   Pasca Dan [anonim] i-a raspuns lui Salariu

   Pentru stiinta ta, zilele de vacanta insumate ale profesorilor sunt 76 (incluzand si weekend-urile). Cam 45 de zile lucratoare, deci. E usor sa arunci cu vorbe, fara a face un efor minim de informare.
 • +2 (2 voturi)    
  ”justitia”romana (Marţi, 5 aprilie 2011, 7:45)

  gigi n [anonim]

  Sigur ca salariile profesorilor sunt mici.Sigur ca profesorii au tot dreptul sa negocieze cu guvernul,dar ar trebui sa o faca prin alti reprezentanti,nu prin jigodiile eronat numite”lideri de sindicat”la nivel national.Pe de alta parte,aceasta caricatura de justitie ar trebui sa nu se amestece in politicile salariale,ci sa-si vada de dosarele de coruptie,pe care le amana la infinit sau condamna cu...suspendare.
 • 0 (0 voturi)    
  aminte (Marţi, 5 aprilie 2011, 7:56)

  ovidiu [anonim]

  sa va aduceti aminte la alegeri cine va saracit PDL sper ,ca multi dintre voi o sa uitati ce rau a facu acestei tari pentru un litru de ulei si un zahar
 • +2 (2 voturi)    
  Decont naveta (Marţi, 5 aprilie 2011, 8:04)

  Ioana [anonim]

  Va rog sa spuneti ce faceti in cazul in care primaria nu deconteaza banii de naveta ai profesorilor? In peste 80% din cazuri nu se deconteaza naveta , stiati acest lucru ?
  • -2 (2 voturi)    
   Decont naveta (Marţi, 5 aprilie 2011, 11:07)

   terebent [anonim] i-a raspuns lui Ioana

   Pai acei profesori care nu isi primesc banii pe naveta pot sa acctioneze primaria in judecata. A zis is ministrul, primariile care nu dau banii de naveta sunt in afara legii. Sau sindicatul da numai guvernul si statul in judecata? Primariile nu sunt de nasul lor...
   • +2 (2 voturi)    
    Judecata fara sfarsit! (Marţi, 5 aprilie 2011, 18:37)

    dana [anonim] i-a raspuns lui terebent

    Dar ce sunt profesorii , pentru ca mereu sa se judece pentru lucruri clar legiferate in legile Romaniei? Sunt ei oare avocati ? Ei trebuie sa dea mereu primariile in judecata pentru drepturile lor , pentru ca primarii nu respecta legile tarii.
 • +1 (1 vot)    
  Sa invatam din 'cazuri ipotetice' (Marţi, 5 aprilie 2011, 8:20)

  hotnewsfil [utilizator]

  Iata unele cazuri ipotetice :
  1.Din necunoastere sau din oricare alt motiv, parlamentul emite o lege prin care este admisa folosirea unor droguri, inclusiv a substantelor etnobotanice, si constata ca urmarea aplicarii acestei legi este imbolnavirea grava si chiar decesul unei mari parti din populatiei,. Guvernul (puterea executiva) reactioneaza ferm, emitand o ordonanta de urgenta prin care interzice producerea, traficarea si consumul acestor produse extrem de nocive.
  Ca urmare a aceste ordonante de urgenta, consumatorii deveniti deja dependenti, revoltati, sustinuti frenetic si de catre sindicatul pe care l-au unfiintat (ca sa le apere interesul devenit inexorabil pentru ei), dau guvernul in judecata, judecatorii, obligati sa judece numai pe baza legilor, constata ca guvernul a incalcat o lege existenta, dau dreptate consumatorilor de droguri si obliga guvernul sa respecte legea.
  Politicienii din opozitie se aliaza cu 'drogatii' dependenti, cu sindicatele 'de ramura', condamna guvernul si declara ca acesta trebue sa fie obligat sa aplice intocmai legea existenta.
  'Drogatii' previn partidul aflat la putere ca nu il vor mai alege daca nu aplica legea. Sondajele de opinie arata ca partidul la putere pierde rapid votanti potentiali, pe masura ce creste numarul celor ce se drogheaza.
  Solutia, intr-un nu este o promisiune de felul : 'intreruperea legii este doar temporara, se va continua aplicarea acesteia dupa ceva timp'.
  Solutia cinstita, curajoasa, este 'abrogarea imediata a legii care macina sanatatea populatiei, cu riscul ca partidul care o emite pierde aderenta la 'drogati', deci se pune in situatia sa piarda alegerile viitoare.
  2.Intr-o situatie similara celei ipotetice prezentata mai sus, parlamentul legifereaza, printr-un act normativ, pedeapsa cu moartea, si printr-un alt act normativ, admite violurile care nu fac mai mult de doua victime.
  Dupa o peroada de aplicare a acestor acte normative, societatea constata consecintele negative.
  • +1 (1 vot)    
   de acord (Marţi, 5 aprilie 2011, 10:01)

   sellerman [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   cu tine, exemplul e un pic cam dur dar exemplifica un pic mersul lucrurilor. as vrea sa intreb altceva totusi, cei care au propus, cei care au aprobat si cei care au promulgat o asemenea lege, stiind clar ca nu are suport financiar, stiind clar ca este doar o minciuna pentru a prosti oamenii si a castiga voturi, de ce nu sunt sanctionati? eu cred ca si asta este o problema; degeaba vine domnul boc acum si imi spune ca a gresit cand a votat acea lege, nu ma incalzeste cu absolut nimic lucrul asta, eu lucrez la privat, si cand gresesc platesc, ei de ce nu platesc?
   • +1 (1 vot)    
    ok, si acum? (Marţi, 5 aprilie 2011, 11:52)

    naiv [anonim] i-a raspuns lui sellerman

    ii mazilim pe toti cei care au dat legea. Bun! si aplicam legea??
    • +1 (1 vot)    
     se cheama demisie (Marţi, 5 aprilie 2011, 13:16)

     sellerman [utilizator] i-a raspuns lui naiv

     demisie de bun simt, am spus eu daca gresesc platesc, nu accepta nimeni sa spun am gresit si doar atat, ei de ce sa nu plateasca?
 • +2 (2 voturi)    
  SA invatam din cazuri ipotetice! (Marţi, 5 aprilie 2011, 8:21)

  hotnewsfil [utilizator]

  CONTINUARE /
  Dupa o peroada de aplicare a acestor acte normative, societatea constata consecintele negative, un partid aflat la putere interzice sau amana aplicarea acestor legi ce se dovedesc a fi nocive. O parte din populatie nu este de acord cu interdictia si castiga procese intentate guvernului (puterea judecatoreasca isi face datoria de a-si baza deciziile pe legi existente).
  -------
  Avand in vedere ca legile (incusiv 'mama' acestora, constututia) sunt facute de oameni in folosul lor, pe baza experientei mereu in evolutie, este firesc, drept, ca tot oamenii sa poata modifica sau anula unele legi care deservesc interesele majore, generale, comune, ale populatie.
  Daca vrea sa isi dovedeasca cutezanta, Emil Boc trebue sa organizeze abrogarea rapida a legii inaplicabile, multi ani de-acum, care prevede cresterea salariilor in invatamant cu 50%.
  Avand in vedere influenta vitala a muncii invatatorilor (in special a acestora) si a profesorilor de toate gradele, in formarea viitorilor cetateni ai Romaniei, guvernul trebue sa favorizeze aceasta categorie de profesionisti, platiti din bugetul tarii (din banii nostri), corectand in mod corespunzator grilele din recent aprobata lege a salarizarii unitare.
 • +2 (2 voturi)    
  Nu instantele sunt de vina in acest caz (Marţi, 5 aprilie 2011, 8:43)

  Justin Puscasu [anonim]

  ci legile alea cu greseli de gramatica, facute pe genunchi de niste analfabeti.
 • 0 (0 voturi)    
  CONCURENTA (Marţi, 5 aprilie 2011, 9:40)

  GAVRILACHE [utilizator]

  Am observat o schimbare semnificativa de abordare la dl. Funeriu : concurenta intre profesori s-a dus pe apa sambetei! Ma asteptam ca noua lege sa promoveze puternic acest concept : cine e mai bun sa poata beneficia de un loc de munca mai bun si mai bine platit! De exemplu, as fi vrut ca profesorii sa poata candida pentru un loc de munca, adica sa se organizeze concursuri la nivelul unitatilor importante de invatamant, scolile sa fie finantate in functie de performante si, astfel, profesorii de valoare sa fie platiti corespunzator valorii lor! Daca, de exemplu, un profesor se considera indreptatit sa ocupe un post la Colegiul Sf. Sava sa poata concura cu titularul de acolo. Cel mai bun sa fie incadrat si, evident, vorbind de performanta, colegiul sa primeasca mai multi bani si profesorii sa aiba salarii mai mari! Acest principiu este esential pe piata muncii si nu vad de ce nu s-ar aplica si in invatamant! Daca un angajator doreste performanta este obligat sa angajeze oameni bine pregatiti, eficienti si sa-i plateasca in consecinta! De ce n-ar fi asa si in invatamant? Nu inteleg in nici un fel dorinta dlui ministru ca un profesor dintr-o scoala oarecare, cu performante nesemnificative, plictist, suparat pe viata, care a uitat sa scrie corect romaneste sa fie platit cu acelasi salariu ca un profesor de mare valoare, dintr-un liceu important din tara (de ex. Colegiul Mircea cel Batran din Constanta), cu rezultate excelente in pregatirea elevilor!
 • +1 (1 vot)    
  Da' ezista zustisie in Romania? (Marţi, 5 aprilie 2011, 10:02)

  IDT [utilizator]

  De cand? Parca era un pic pe vremea d-nei Macovei, dar a fost repede indepartata...


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri