Ochisori mici si jucausi in care se citeste emotia, manute transpirate si cate un suspin din cand in cand. Pot doar sa-mi imaginez ce este in sufletul micutilor care asteapta rezultatele juriului. Mai ales ca miza este una destul de mare, nu e asa simplu sa fii “elev de onoare” sau sa primesti o bursa.

Felix LucutarFoto: Little London

In fiecare an, Scoala Little London acorda celor mai buni elevi ai sai diplome de “elev de onoare”, precum si burse de merit. A fi bursier inseamna ca scoala acopera integral sau partial valoarea taxei de scolarizare. Ca si anul trecut, scoala acorda 4 burse: 2 care acopera integral taxa de scolarizare si doua ca acopera 50% din taxa. Anul acesta intrecerea a fost atat de acerba, incat 2 eleve au obtinut acelasi punctaj, astfel incat juriul a hotarat sa le premieze pe amadoua cu cate 25% din totatul taxei pentru scoala.

Bursele si diplomele de “elev de onoare” se acorda de o comisie formata din profesorii si coordonatorii Little London care ii cunosc personal pe toti elevii scolii. Criteriile de acordarea a burselor sunt complexe si reflecta viziunea scolii in ceea ce priveste modul in care copiii sunt

educati. Se tine ia in considerare un intreg ansamblu de factori, nu doar componenta academica, ci si cea sportiva, artistica, precum si comportamentul si atitudinea de care cei mici dau dovada.

Citeste articolul in intregime pe SmartWoman.ro