Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a fost nevoit, luni, sa cedeze in fata lui Victor Ponta si sa-i retraga sustinerea lui Adrian Severin, gasind formula demisiei europarlamentarului. Sursele din interiorul PSD au declarat pentru Hotnews.ro ca Vanghelie a negociat pana in ultimul moment mentinerea lui Severin in PSD, impotriva solicitarii lui Victor Ponta, insa fara rezultat. Pentru a evita un conflict direct cu Ponta si chiar excluderea sa din PSD, Vanghelie l-a sfatuit pe Severin sa demisioneze.

Excluderea lui Adrian Severin a starnit dezbateri intense in interiorul PSD. Sursele Hotnews.ro sustin ca Marian Vanghelie si conducerea PSD Bucuresti au negociat cu greii partidului Adrian Nastase si Ion Iliescu pana in ultimul moment sustinerea lui Severin, evident fara rezultat. Aceleasi surse sustin ca presiunile de la Bruxelles din partea socialistilor europeni si promisiunea facuta de Victor Ponta acestora i-au determinat pe Nastase si Iliescu sa evite sustinerea lui Severin, pasandu-i lui Vanghelie "cartoful fierbinte" .

Ramas fara sustinerea lui Iliescu si Nastase si, pentru a evita un conflict deschis cu Victor Ponta, presedintele PSD Bucuresti a fost fortat sa-l lase din brate pe Severin. De altfel, Vanghelie a declarat la inceputul conferintei de presa ca el crede in nevinovatia europarlamentarului si ca acesta este un tip incomod in partid.

  • "Cred ca este unul dintre cei mai pregatiti oameni si va spun un singur lucru am incredere in nevinovatia domnului Severin, am incredere ca in PE sunt oameni competenti si comisia care va ancheta acest caz cred ca se va dovedi nevinovatia dansului. Adrian Severin este un tip incomod,  a fost incomod si in Romania si in partid si la Bruxelles. (...) cred ca noi trebuie sa-i spunem ca ramanem solidari si ne despartim o perioada scurta. Am incredere ca va reusi sa-si  dovedeasca  nevinovatia si tot acest joc, o manipulare din care unii sau altii doresc sa scape de el.¬

De altfel, si in discursul de retragere, Adrian Severin a punctat presiunile si discutiile din interiorul PSD la adresa organizatiei de Bucuresti. "Nu va voi lasa sa fiti plutonul de executie al partidului. Nu va voi lasa sa intrati intr-o disputa interna care sa slabeasca unitatea partidului nostru intr-un moment in care de aceasta unitate este nevoie mai mare decat oricand. (...) Este motivul pentru care astazi (...) va rog sa acceptati sa ma retrag in mod oficial din Partidul Social Democrat", a declarat Severin.

Razboiul Ponta- Vanghelie

Relatia proasta pe care Marian Vanghelie o are cu presedintele PSD, Victor Ponta este deja cunoscuta. Vanghelie l-a criticat in neumarate randuri in interiorul partidului pe Ponta si chiar s-a opus cand acesta a dorit sa-l excluda pe Mircea Geoana din PSD. Conform surselor Hotnews.ro ,daca Vanghelie refuza sa-l excluda pe Adrian Severin, Ponta ar fi avut toate motivele sa scape de edilul de la sectorul 5.

Sursele citate sustin ca presedintele PSD, Victor Ponta, ar scapa bucuros de Marian Vanghelie, dar influenta pe care acesta o are in partid ii limiteaza intentiile. Pe de alta parte, liderul PSD Bucuresti beneficiaza de sustinerea lui Ion Iliescu , controleaza opt organizatii PSD si are si forta financiara.

Presedintele PSD Marian Vanghelie este in plina campanie de imagine si a declarat public ca tinta sa este castigarea primariei Bucuresti. Surse din interiorul PSD au declarat pentru Hotnews.ro ca, in ciuda lui Victor Ponta si Crin Antonescu care nu il vor candidat la Capitala, Vanghelie face tot posibilul sa-si atinga scopul iar noua prietenie cu Elena Udrea face parte din planurile acestuia.

Votul dat de catre consilierii PSD in favoarea propunerilor PDL la bugetul Capitalei, lansarea proiectului ANL impreuna cu ministerul dezvoltarii, care prevede construirea a 10.000 de apartamente pentru tineri si angajatii serviciilor speciale si armata, sunt doar doua exemple ale noii prietenii Vanghelie-Udrea, desi in protocolul USL este interzisa orice colaborare cu PDL. Aparitiile alaturi de Udrea sustin sursele social-democrate nu sunt deloc intamplatoare. Vanghelie a facut drumuri pe la ministerul Dezvoltarii Regionale inca de la sfarsitul anului trecut si a obtinut aprobarea lui Udrea pentru mega proiectul ANL din Soseaua Antiaeriana. In urma cu o spatamana, proiectul a fost lansat de presedintele PSD Bucuresti in prezenta Elenei Udrea si a ministrului Apararii Gabriel Oprea.

Sursele citate sustin ca Vanghelie ar fi facut o intelegere cu Elena Udrea si i-ar fi oferit, in schimbul proiectului ANL, sustinere pentru legea Capitalei si proiectul de lege care prevede alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin.

  • "Sustinere si vizibilitate pentru Elena Udrea in sectorul 5 si voturi pentru referendumul la legea Capitalei sunt conditiile cu care Vanghelie a fost de acord pentru a primi aprobarea proiectului ANL. Prin relatia cu Udrea, Vanghelie  joaca tare sa le arate lui Ponta si Antonescu ca se poate descurca si fara sprijinul lor ,dar in acelasi timp isi asigura spatele prin pastarea sectorului  5. Vanghelie e imprevizibil dar nu e prost sa plece de la PSD sau sa se lase exclus de Ponta" au declarat sursele Hotnews.ro  

Sursele citate sustin ca Vanghelie si-a concentrat toate eforturile pentru a castiga vizibilitate si pentru a obtine o crestere in sondaje care sa-l propulseze drept candidat eligibil la primaria Capitalei. Cum presedintele PSD, Victor Ponta a declarat in nenumarate randuri ca USL il doreste pe Sorin Oprescu, Vanghelie se reinventeaza.

Liderul PSD Bucuresti si-a inceput campania de rebrenduire la sfarsitului anului 2010, debutand cu crearea unor conturi in retelele de socializare Facebook si Twitter. Vanghelie a fost sfatuit de consilierii sai de imagine sa renunte la colectia de ceasuri si la masina Mercedes S500 si sa-si achizitioneze o Dacia Duster. Edilul sectorului 5 si-a continuat campania cu vizita sa in America