Regizorul Cristi Puiu, discutie online: Vreau sa cred ca regizorii tineri din Romania sint cu adevarat interesati de cinema si nu de premii

de Magda Barascu     HotNews.ro
Marţi, 8 martie 2011, 13:39


Cristi Puiu
Foto: HotNews.ro
Cristi Puiu a discutat online despre premiera filmului "Aurora".
Premii
 • 2010 Festivalul de Film de la Cannes Nominalizare Premiul Un Certain Regard
 • 2005 Festivalul de Film de la Cannes - Premiul "Un Certain Regard" pentru Moartea domnului Lazarescu
 • 2005 Festivalul de Film de la Chicago - Premiul Special al Juriului pentru Moartea domnului Lazarescu
 • 2005 Festivalul International de la Reykjavik - Premiul "Descoperirea Anului, acordat noilor talente" pentru Moartea domnului Lazarescu
 • 2004 Festivalul International de la Berlin
 • "Ursul de Aur pentru cel mai bun film de scurt-metraj" pentru Un cartus de Kent si un pachet de cafea
 • 2002 Festivalul de Film de la Trieste - Mentiune speciala a juriului pentru Marfa si banii
 • 2002 Festivalul European de la Angers - Premiul Procirep pentru Marfa si banii
 • 2002 Festivalul International de Film Buenos Aires - Premiul Abasto pentru Marfa si banii
 • 2001 Festivalul de Film de la Cottbus
 • Premiul "Findling" pentru Marfa si banii
 • Premiul special al juriului pentru Marfa si banii
 • 2001 Festivalul de Film de la Salonic - Premiul FIPRESCI pentru Marfa si banii


Citeste mai multe despre   

Întrebari puse de cititorii HotNews.ro:


 • Întrebarea nr. 1 Florin Oniga

  Buna ziua,

  din start vreau sa ma declar admirator al dumneavoastra ca artist si autor de filme. Atit cu laudele, acum chiar vreau sa va sicanez cu (cel putin) doua intrebari:
  1. cinstit, ce incasari credeti ca va avea "Aurora" in Romania in saptaminile care urmeaza? Ce impact credeti ca va avea filmul dvs. dupa doua saptamini in care media a fost plina de ecourile Oscar-urilor, la fel si cinematografele, in care s-au putut si se mai pot viziona citeva filme proaspat premiate? De fapt intrebarea s-ar putea reduce la o formulare mult mai simpla: de ce nu v-ati promovat filmul (asa cum merita, cred eu)? Acel "Buna! Ce faci?" la care nu vreau sa fac comentarii este in continuare promovat si asta se vede. Si aici vine intrebarea a doua:
  2. Cit de mult va convine faptul sa fiti apreciat doar de o mina de cunoscatori/initiati? Cit de mult va convine ca spectatorii, atiti citi vor veni la "Aurora", mai mult ca sigur ca dupa trei ore de limbaj cinematografic marca Cristi Puiu, majoritatea probabil isi vor pune o singura intrebare: "oare ce-o fi vrut asta sa zica?" Am amici care si acuma zic de "MDL" ca e un film care "critica sistemul sanitar romanesc". Va place cum suna? Parca n-au auzit ca sintem oameni si mai si murim. Cit de mult va convine sa stiti ca la filmele dvs, in afara de maxim 2% initiati, ceilalti vin din snobism, pentru ca au auzit de "Cristi Puiu, ala premiat la festivaluri" si ca din limbajul dvs. cinematografic nu inteleg o iota, ba mai mult, ii enerveaza (dar nu recunosc), pentru ca nu-l pricep? Cum vor iesi de la "Aurora", dupa 3 ore si dupa (cireasa de pe tort) ultima secventa de 10 minute in care nu miscati de loc camera? N-au auzit/vazut asa ceva la productiile marca Hollywood la care majoritatea sintem spectatori de obicei. N-au auzit de realism, n-au deschis o carte de teorie si n-o vor face veci. V-ati gindit vreodata la introducerea materiei "Cinema/Cinematografie" in licee?
  Eu am vazut "Aurora" la premiera si il iubesc. Respect!

  • Cristi Puiu

   sint putin prea multe intrebari...
   1. foarte putine incasari. nu stiu ce impact va avea, noi am promovat filmul.
   2. all in all, imi convine.
   nu stiu cum vor iesi oamenii de la Aurora dupa 3 ore.
   da, m-am gandit la introducerea materiei in licee, dar din pacate nu cred ca exista profesori suficient de bine pregatiti pentru a-i initia pe elevii de liceu.

 • Întrebarea nr. 2 v

  Buna ziua dle Puiu,
  ce se va intampla cu filmul romanesc in momentul in care subiectele care ne aduc atentie acum (comunism, saracie, tranzitie etc) vor inceta sa mai fie exotice pentru cei care impart premiile in afara?
  Se va incerca abordarea unei directii spre mainstream? Daca da,a tunci cum va face fata filmelor din afara?

  Va multumesc

  • Cristi Puiu

   nu stiu ce inseamna cei care impart premiile in afara. nu stiu ce inseamna subiecte exotice si nu stiu ce inseamna abordarea unei directii spre mainstream.
   imi doresc sa cred ca regizorii tineri din romania sint cu adevarat interesati de cinema si nu de premii.

 • Întrebarea nr. 3 deepalaska

  Buna ziua,

  1. Sunt nu doar un inrait spectator de filme dar si un colectionar al acestora pe DVD-uri. Sunt cumva motiv de glume din partea colegilor pentru faptul ca dau bani pe filme cind as putea sa "le iau moka de pe torente". Problema mea este legata de pretul filmelor romanesti pe suport DVD. Va dau un singur exemplu. "Moartea domnului Lazarescu" - Romania: 90 de lei. Acelasi film pe Amazon (de unde o sa-l si cumpar in final) costa cam la jumatate (20 dolari pe .com si 12 lire pe co.uk - cu expediere si taxe incluse). Vi se pare normal? O initiativa excelenta a avut GSP oferind la 15 lei trei filme deosebite "A fost sau n-a fost", "Marti dupa Craciun" si "Concertul". De asemenea, sunt filme romanesti pe care nu le gasesc in Romania dar le gasesc pe Amazon. Un exemplu a fost mult timp Boogie care in Romania a aparut pe DVD intr-un box de curand, in timp ce pe Amazon se gaseste de 2 ani de zile.

  2. De ce nu se publica pe DVD-uri si scurtmetrajele realizate de regizorii romani care au devenit deja "celebri"? Mai ales ca este vorba despre scurtmetraje premiate. A existat o singura exceptie "5 Succese Mari Pentru 5 Filme Mici" un DVD cu 5 scurtmetraje realizate de Mitulescu (2), Jude, Negoescu si Sitaru. As vrea insa sa am si "Lampa cu caciula", "Visul lui Liviu", "Marilena de la P7" si multe altele pe care le-am uitat :-). Ce trebuie sa facem pentru a le avea la o calitate decenta (nu variantele care circula acum pe net, filmate cu camera de mina de pe ecranul din sala de cinema)?

  • Cristi Puiu

   1. costurile de productie sunt mari.
   2. pachetul cu "Moartea domnului Lazarescu" care a iesit la noi contine, in plus, un making of realizat de Andreea Paduraru, un documentar care s-a aflat cumva la originea filmului si pe care l-am realizat impreuna cu Andreea in 1998 si un album de fotografii facute de Silvana Bratu pe platoul de la "Moartea domnului Lazarescu". nu stiu ce contin dvd-urile de pe amazon.
   3. noi, Mandragora, n-am obtinut niciun beneficiu financiar de pe urma acestui dvd, toti banii ducandu-se in costurile de productie.

   De ce nu se publica pe DVD-uri si scurtmetrajele realizate de regizorii romani care au devenit deja "celebri"? Mai ales ca este vorba despre scurtmetraje premiate. A existat o singura exceptie "5 Succese Mari Pentru 5 Filme Mici" un DVD cu 5 scurtmetraje realizate de Mitulescu (2), Jude, Negoescu si Sitaru. As vrea insa sa am si "Lampa cu caciula", "Visul lui Liviu", "Marilena de la P7" si multe altele pe care le-am uitat :-). Ce trebuie sa facem pentru a le avea la o calitate decenta (nu variantele care circula acum pe net, filmate cu camera de mina de pe ecranul din sala de cinema)?
   pe scurt - pentru ca nu sunt bani

 • Întrebarea nr. 4 m. lazar

  Domnule Puiu,

  Cum credeti ca se raporteaza omul din anul 2011 fata de crima in comparatie cu cel de la inceputurile umanitatii?

  • Cristi Puiu

   nu stiu. cred ca exista o diferenta, cred ca unele lucruri s-au schimbat, dar nu stiu care.

 • Întrebarea nr. 5 PaginaDeFilm.com

  Domnule Cristi Puiu,

  Cum evolueaza proiectele dumneavoastra de film: cum apare ideea, cum se tese scenariul, in ce moment incep sa se contureze personajele? De exemplu, cum a aparut Aurora?

  E ceva ce ati schimba la filmele pe care le-ati regizat? Ati fost in situatia in care scenariul a trebuit sa fie modificat pe parcursul filmarilor?

  Ar dori/ putea Cristi Puiu sa faca o comedie? Cum ar fi personajele unei comedii marca Cristi Puiu?
  Sunteti cinefil? Ce regizor nu v-a dezamagit (aproape) niciodata?

  Ce lungmetraj romanesc si care actori principali credeti ca ar trebui sa fie distinsi cu Premiul Gopo anul acesta?

  Ce v-ati dori de la social media din punctul de vedere al promovarii filmelor de astazi? Dumneavoastra ce ati face mai mult decit a fost facut pina acum in acest domeniu?

  Aurora de-abia intra in cinematografe insa, totusi, cind vom afla despre urmatorul dumneavoastra proiect?

  Va multumim,

  Pagina de Film

  • Cristi Puiu

   iarasi putin prea multe intrebari.
   1. a aparut ca un raspuns. ca un raspuns foarte greu de formulat.
   2. da, as schimba. si da, am schimbat.
   3. cred ca filmele mele sunt (si) comedii.
   4. nu. Cassavetes, Bresson, Ozu, Godard, Depardon, Hitchcock, Bunuel si inca foarte multi altii.
   5. nu ma intereseaza premiul gopo
   6. eu nu am cont pe facebook, twitter, linkedin si am permis de conducere doar de doi ani
   7. nu stiu. in orice caz, dupa ce aflu mai intai eu

 • Întrebarea nr. 6 Adrian

  Domnule Puiu,
  Cum a fost intampinat filmul afara de catre criticii de film straini?
  Cum ar trebui sa ne uitam la Aurora?
  multumesc

  • Cristi Puiu

   1. amestecat
   2. cu atentie. sau nu.

 • Întrebarea nr. 7 Ioana Tataru

  Va admir pentru ceea ce faceti si vreau sa va spun ca de la Before Breakfast incoace s-au schimbat multe.
  De ce ar trebui sa ma duc la Aurora?

  • Cristi Puiu

   nu trebuie sa va duceti. va duceti daca vreti, nu daca trebuie. si dumneavoastra stiti foarte bine asta.2836 vizualizari

 • Aurora de Cristi Puiu (Marţi, 8 martie 2011, 16:02)

  Florin Oniga [anonim]

  Buna ziua,

  din start vreau sa ma declar admirator al dumneavoastra ca artist si autor de filme. Atit cu laudele, acum chiar vreau sa va sicanez cu (cel putin) doua intrebari:
  1. cinstit, ce incasari credeti ca va avea "Aurora" in Romania in saptaminile care urmeaza? Ce impact credeti ca va avea filmul dvs. dupa doua saptamini in care media a fost plina de ecourile Oscar-urilor, la fel si cinematografele, in care s-au putut si se mai pot viziona citeva filme proaspat premiate? De fapt intrebarea s-ar putea reduce la o formulare mult mai simpla: de ce nu v-ati promovat filmul (asa cum merita, cred eu)? Acel "Buna! Ce faci?" la care nu vreau sa fac comentarii este in continuare promovat si asta se vede. Si aici vine intrebarea a doua:
  2. Cit de mult va convine faptul sa fiti apreciat doar de o mina de cunoscatori/initiati? Cit de mult va convine ca spectatorii, atiti citi vor veni la "Aurora", mai mult ca sigur ca dupa trei ore de limbaj cinematografic marca Cristi Puiu, majoritatea probabil isi vor pune o singura intrebare: "oare ce-o fi vrut asta sa zica?" Am amici care si acuma zic de "MDL" ca e un film care "critica sistemul sanitar romanesc". Va place cum suna? Parca n-au auzit ca sintem oameni si mai si murim. Cit de mult va convine sa stiti ca la filmele dvs, in afara de maxim 2% initiati, ceilalti vin din snobism, pentru ca au auzit de "Cristi Puiu, ala premiat la festivaluri" si ca din limbajul dvs. cinematografic nu inteleg o iota, ba mai mult, ii enerveaza (dar nu recunosc), pentru ca nu-l pricep? Cum vor iesi de la "Aurora", dupa 3 ore si dupa (cireasa de pe tort) ultima secventa de 10 minute in care nu miscati de loc camera? N-au auzit/vazut asa ceva la productiile marca Hollywood la care majoritatea sintem spectatori de obicei. N-au auzit de realism, n-au deschis o carte de teorie si n-o vor face veci. V-ati gindit vreodata la introducerea materiei "Cinema/Cinematografie" in licee?
  Eu am vazut "Aurora" la premiera si il iubesc. Respect!
  • r (Miercuri, 9 martie 2011, 11:00)

   Cristi Puiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Florin Oniga

   sint putin prea multe intrebari...
   1. foarte putine incasari. nu stiu ce impact va avea, noi am promovat filmul.
   2. all in all, imi convine.
   nu stiu cum vor iesi oamenii de la Aurora dupa 3 ore.
   da, m-am gandit la introducerea materiei in licee, dar din pacate nu cred ca exista profesori suficient de bine pregatiti pentru a-i initia pe elevii de liceu.
 • _ (Marţi, 8 martie 2011, 16:15)

  v [anonim]

  Buna ziua dle Puiu,
  ce se va intampla cu filmul romanesc in momentul in care subiectele care ne aduc atentie acum (comunism, saracie, tranzitie etc) vor inceta sa mai fie exotice pentru cei care impart premiile in afara?
  Se va incerca abordarea unei directii spre mainstream? Daca da,a tunci cum va face fata filmelor din afara?

  Va multumesc
  • r2 (Miercuri, 9 martie 2011, 11:04)

   Cristi Puiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui v

   nu stiu ce inseamna cei care impart premiile in afara. nu stiu ce inseamna subiecte exotice si nu stiu ce inseamna abordarea unei directii spre mainstream.
   imi doresc sa cred ca regizorii tineri din romania sint cu adevarat interesati de cinema si nu de premii.
 • filme de colectie (Marţi, 8 martie 2011, 17:56)

  deepalaska [anonim]

  Buna ziua,

  1. Sunt nu doar un inrait spectator de filme dar si un colectionar al acestora pe DVD-uri. Sunt cumva motiv de glume din partea colegilor pentru faptul ca dau bani pe filme cind as putea sa "le iau moka de pe torente". Problema mea este legata de pretul filmelor romanesti pe suport DVD. Va dau un singur exemplu. "Moartea domnului Lazarescu" - Romania: 90 de lei. Acelasi film pe Amazon (de unde o sa-l si cumpar in final) costa cam la jumatate (20 dolari pe .com si 12 lire pe co.uk - cu expediere si taxe incluse). Vi se pare normal? O initiativa excelenta a avut GSP oferind la 15 lei trei filme deosebite "A fost sau n-a fost", "Marti dupa Craciun" si "Concertul". De asemenea, sunt filme romanesti pe care nu le gasesc in Romania dar le gasesc pe Amazon. Un exemplu a fost mult timp Boogie care in Romania a aparut pe DVD intr-un box de curand, in timp ce pe Amazon se gaseste de 2 ani de zile.

  2. De ce nu se publica pe DVD-uri si scurtmetrajele realizate de regizorii romani care au devenit deja "celebri"? Mai ales ca este vorba despre scurtmetraje premiate. A existat o singura exceptie "5 Succese Mari Pentru 5 Filme Mici" un DVD cu 5 scurtmetraje realizate de Mitulescu (2), Jude, Negoescu si Sitaru. As vrea insa sa am si "Lampa cu caciula", "Visul lui Liviu", "Marilena de la P7" si multe altele pe care le-am uitat :-). Ce trebuie sa facem pentru a le avea la o calitate decenta (nu variantele care circula acum pe net, filmate cu camera de mina de pe ecranul din sala de cinema)?
  • r3 (Miercuri, 9 martie 2011, 11:13)

   Cristi Puiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui deepalaska

   1. costurile de productie sunt mari.
   2. pachetul cu "Moartea domnului Lazarescu" care a iesit la noi contine, in plus, un making of realizat de Andreea Paduraru, un documentar care s-a aflat cumva la originea filmului si pe care l-am realizat impreuna cu Andreea in 1998 si un album de fotografii facute de Silvana Bratu pe platoul de la "Moartea domnului Lazarescu". nu stiu ce contin dvd-urile de pe amazon.
   3. noi, Mandragora, n-am obtinut niciun beneficiu financiar de pe urma acestui dvd, toti banii ducandu-se in costurile de productie.

   De ce nu se publica pe DVD-uri si scurtmetrajele realizate de regizorii romani care au devenit deja "celebri"? Mai ales ca este vorba despre scurtmetraje premiate. A existat o singura exceptie "5 Succese Mari Pentru 5 Filme Mici" un DVD cu 5 scurtmetraje realizate de Mitulescu (2), Jude, Negoescu si Sitaru. As vrea insa sa am si "Lampa cu caciula", "Visul lui Liviu", "Marilena de la P7" si multe altele pe care le-am uitat :-). Ce trebuie sa facem pentru a le avea la o calitate decenta (nu variantele care circula acum pe net, filmate cu camera de mina de pe ecranul din sala de cinema)?
   pe scurt - pentru ca nu sunt bani
 • crima (Marţi, 8 martie 2011, 18:29)

  m. lazar [anonim]

  Domnule Puiu,

  Cum credeti ca se raporteaza omul din anul 2011 fata de crima in comparatie cu cel de la inceputurile umanitatii?
  • r4 (Miercuri, 9 martie 2011, 11:15)

   Cristi Puiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui m. lazar

   nu stiu. cred ca exista o diferenta, cred ca unele lucruri s-au schimbat, dar nu stiu care.
 • Cum a aparut Aurora? (Miercuri, 9 martie 2011, 2:34)

  PaginaDeFilm.com [utilizator]

  Domnule Cristi Puiu,

  Cum evolueaza proiectele dumneavoastra de film: cum apare ideea, cum se tese scenariul, in ce moment incep sa se contureze personajele? De exemplu, cum a aparut Aurora?

  E ceva ce ati schimba la filmele pe care le-ati regizat? Ati fost in situatia in care scenariul a trebuit sa fie modificat pe parcursul filmarilor?

  Ar dori/ putea Cristi Puiu sa faca o comedie? Cum ar fi personajele unei comedii marca Cristi Puiu?
  Sunteti cinefil? Ce regizor nu v-a dezamagit (aproape) niciodata?

  Ce lungmetraj romanesc si care actori principali credeti ca ar trebui sa fie distinsi cu Premiul Gopo anul acesta?

  Ce v-ati dori de la social media din punctul de vedere al promovarii filmelor de astazi? Dumneavoastra ce ati face mai mult decit a fost facut pina acum in acest domeniu?

  Aurora de-abia intra in cinematografe insa, totusi, cind vom afla despre urmatorul dumneavoastra proiect?

  Va multumim,

  Pagina de Film
  • r5 (Miercuri, 9 martie 2011, 11:27)

   Cristi Puiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui PaginaDeFilm.com

   iarasi putin prea multe intrebari.
   1. a aparut ca un raspuns. ca un raspuns foarte greu de formulat.
   2. da, as schimba. si da, am schimbat.
   3. cred ca filmele mele sunt (si) comedii.
   4. nu. Cassavetes, Bresson, Ozu, Godard, Depardon, Hitchcock, Bunuel si inca foarte multi altii.
   5. nu ma intereseaza premiul gopo
   6. eu nu am cont pe facebook, twitter, linkedin si am permis de conducere doar de doi ani
   7. nu stiu. in orice caz, dupa ce aflu mai intai eu
 • cateva intrebari (Miercuri, 9 martie 2011, 8:31)

  Adrian [anonim]

  Domnule Puiu,
  Cum a fost intampinat filmul afara de catre criticii de film straini?
  Cum ar trebui sa ne uitam la Aurora?
  multumesc
  • r6 (Miercuri, 9 martie 2011, 11:28)

   Cristi Puiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adrian

   1. amestecat
   2. cu atentie. sau nu.
 • :-) (Miercuri, 9 martie 2011, 8:35)

  Ioana Tataru [anonim]

  Va admir pentru ceea ce faceti si vreau sa va spun ca de la Before Breakfast incoace s-au schimbat multe.
  De ce ar trebui sa ma duc la Aurora?
  • r8 (Miercuri, 9 martie 2011, 11:33)

   Cristi Puiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ioana Tataru

   nu trebuie sa va duceti. va duceti daca vreti, nu daca trebuie. si dumneavoastra stiti foarte bine asta.
 • curiozitate (Miercuri, 9 martie 2011, 8:37)

  Andreea [anonim]

  Domnule Puiu,
  De ce ati luat o pauza de cinci ani intre Moartea domnului Lazarescu si Aurora?
  Multumesc
  • r7 (Miercuri, 9 martie 2011, 11:31)

   Cristi Puiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andreea

   munca la Aurora a inceput imediat dupa "Moartea domnului Lazarescu" si s-a incheiat (daca s-a incheiat...) acum cateva saptamani. deci n-a fost o pauza, ci am lucrat la Aurora.
 • intrebari (Miercuri, 9 martie 2011, 8:41)

  Andrei A [anonim]

  De cate ori credeti ca trebuie sa moara Domnul Lazarescu ca sa se schimbe ceva?
  O camera de filmat si o idee sunt de ajuns pentru a creea ceva pozitiv ?
  Spuneati ca nu vorbim destul despre imperfectiunile noastre. Cred ca vorbim prea mult si asta ne face sa stagnam. De ce sa vorbim mai mult despre imperfectiuni si nu despre reusite?
  va multumesc
  • r9 (Miercuri, 9 martie 2011, 11:48)

   Cristi Puiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andrei A

   1. nu inteleg la ce schimbare va referiti.
   2. ce inseamna "pozitiv"?
   3. nu cred ca exista "prea mult" si cred ca doar autosuficienta ne face sa stagnam. cred ca asumarea imperfectiunii poate duce la toleranta si cred ca trambitarea reusitelor poate duce la smintire. dar e greu sa raspund in doar cateva cuvinte si mi-e teama ca raspunsul asta va poate parea confuz.
 • 2 (Miercuri, 9 martie 2011, 8:46)

  Bogdan [anonim]

  1. O sa avem si noi vreodata bugete decente pentru filme in cinematografia romaneasca?
  2. Cat o sa mai castige filmele lui Nicolaescu finantare CNC?
 • ... (Miercuri, 9 martie 2011, 8:47)

  Codrin [anonim]

  Domnule Puiu, care sunt etapele prin care trece un regizor roman pana sa fie recunoscut pentru talentul sau?
  • r10 (Miercuri, 9 martie 2011, 11:58)

   Cristi Puiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Codrin

   sunt exact etapele prin care trebuie sa treaca un antricot de vitel pentru a ajunge Wiener Schnitzel. si aveti dreptate, antricotul trebuie sa fie fraged. :)
 • Virtutile romanismului (Miercuri, 9 martie 2011, 8:49)

  Zodia Berbecului si clarviziunea [anonim]

  Am si eu o intrebare, daca se poate, cu tot respectul:

  In clarviziunea dvstra : ,

  Cum apreciati contributia si impactul major de lunga durata asupra "constiintei europene " a modului in care prezentati niste aspecte ale "realitatii " ( ori poate este fictiune) la romani din perioada istorica "reflectata " in operele dvs cinematografice?
 • domnule Puiu (Miercuri, 9 martie 2011, 8:57)

  Mirabela [anonim]

  Daca regizorul Cristi Puiu dupa incheierea filmarilor "Marfa si banii" ar viziona "Aurora" s-ar regasi in el? Cat s-a pierdut si cat s-a "fundamentat" din credo-ul si stilul dumneavoastra intre timp?
  • r12 (Miercuri, 9 martie 2011, 12:02)

   Cristi Puiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mirabela

   ceva s-a pierdut, ceva s-a castigat, ceva s-a cimentat, dar nu cunosc procentele.
 • o intrebare (Miercuri, 9 martie 2011, 9:01)

  Mihai P [anonim]

  Credeti ca un artist (in contextul contemporaneitatii) ar trebui judecat exclusiv in raport cu creatiile sale sau si in functie de viata privata/parerile emise?
  • r12 (Miercuri, 9 martie 2011, 12:10)

   Cristi Puiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai P

   nu cred ca un artist trebuie judecat ci cred ca trebuie inteles. si daca vorbim de artist, atunci vorbim de opera. opera trebuie inteleasa, pentru ca opera este artistul. sau poate nu!
   cred ca viata privata si parerile emise pot colora intelesurile... nu stiu insa cat de lamuritoare pot fi.
 • Umbla cu capul spart, proverb romanesc (Miercuri, 9 martie 2011, 9:02)

  Cel ce spune adevarul [anonim]

  Cam ce procent din adevar se poate explicita intr-o opera cinematografica fara a suferi consecinte fatale?
 • Subconstient, crima, psihopatologie (Miercuri, 9 martie 2011, 11:07)

  Tiberiu Cazacioc [anonim]

  Salut,

  Poti pune intrebari despre filmul Aurora, daca ai vazut Aurora.

  A. Cat de mult credeti ca se pot identifica multi dintre noi cu personajul principal din filmul Aurora ? Un sondaj la terminarea filmului ar releva ca o parte dintre spectatori se identifica partial sau isi recunosc trairi si ganduri reprimate in barbatul care umbla aparent bezmetic, infiorator de rece in spatiu si timp.
  B. Ati centrat povestea din filmul Aurora pe personajul principal. Suntem mereu in preajma lui, mereu ii suflam in ceafa. Deconstructia unei crime, nu este astfel unilateral prezentata?
  C. Este personajul principal un asasin, este un psihopat ? Il condamna moral, regizorul si scenaristul ?

  Tiberiu
  • r15 (Miercuri, 9 martie 2011, 12:30)

   Cristi Puiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Tiberiu Cazacioc

   A. nu stiu cat de mult. iar premiza filmului este tocmai asta. si anume ca nu poti patrunde in mintea celuilalt si nu pentru ca celalalt se protejeaza, ci pentru ca tu nu-ti poti parasi propriul cap. "identificarea cu" este o pacaleala.

   B. nu stiu ce inseamna deconstructia unei crime. si da, povestea este centrata pe personajul principal iar cel care spune povestea sunt eu. si regizor si scenarist si actor principal. si am folosit doar un aparat de filmat si fiecare cadru din film este filmat dintr-un singur punct de statie (de vedere). nu stiu daca asta inseamna unilateral.

   C. nu stiu ce/cine este personajul principal. regizorul si scenaristul si actorul principal se afla acolo doar pentru a inlesni intalnirea cu personajul.
 • aurora (Miercuri, 9 martie 2011, 11:48)

  Ana [anonim]

  Adevarul e in tacere. Opera doar ajuta in drumul catre el. Multi reproseaza "Aurorei" ca-l ajuta pe domnul Puiu si atat. Cum comentati?
 • O intrabare de bun simt. (Joi, 10 martie 2011, 10:28)

  Ciprian [anonim]

  De ce se tem toti regizorii romani sa produca entertainment ? Realitatea este ca cinematografia romaneasca in momentul de fata se rezuma la o nisa. Puteti pretinde ca nu stiti la ce se refera anonimul de mai sus cand spune "mainstream" insa personal o consider doar aroganta. Filmul romanesc este in momentul de fata o drama continua (pe mai multe planuri daca imi permiteti). Trebuie sa luati in considerare ca cea mai mare parte a publicului doreste sa paraseasca o sala de cinema cu un sentiment placut. Imi pare rau insa filmul romanesc nu mai ofera asta de mult timp. Ceea ce numim comedie este in cel mai bun caz umor negru. Durerea, suferinta, grotescul va aduc momentan premii dar nu public. Sunteti dispus/i sa pierdeti putinul public ramas?


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri