Deputatul Liana Dumitrescu a incetat din viata, joi dimineata, la Spitalul de Urgenta "Elias" din Bucuresti, potrivit unor surse oficiale - informeaza Mediafax. Decesul a avut loc in jurul orei 9.30. Stopul cardiac s-a instalat la ora 8.45, s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 45 de minute, fara reluarea activitatii cardiace - se precizeaza intr-un comunicat semnat de purtatorul de cuvant al Spitalului Elias, medicul Valentin Calu.

Liana DumitrescuFoto: Camera Deputatilor

Liana Dumitrescu suferea de o boala cerebrala rara, cu evolutie fulminanta sub tratament, ceea ce a facut imposibil transferul in alta clinica. Functiile vitale au fost sustinute cu ajutorul aparatelor.

"Este vorba de o boala acuta mai rara. Am facut si facem un efort enorm pentru viata acestei tinere. A fost consultata de mai multe echipe de specialisti, iar analizele s-au facut atat in tara, cat si in strainatate", a spus managerul Spitalului Elias, profesorul Doina Dimulescu, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acesteia, deputatul Liana Dumitrescu a primit tratament imediat dupa internarea ei in Spitalul Elias, in 18 ianuarie, dar boala a avut o evolutie extrem de grava.

In cursul zilei de joi, familia acesteia a depus o plangere penala impotriva medicilor, acuzandu-i ca au refuzat externarea deputatei pentru a putea fi dusa la tratament in strainatate. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului General.

Ulterior, Spitalul Elias a anuntat ca: "In urma decesului doamnei deputat Liana Dumitrescu, conducerea Spitalului Universitar de Urgenta "Elias" a declarat cazul ca fiind medico-legal si a solicitat la Parchetul Sectorului I o expertiza medico-legala pentru verificarea corectitudinii diagnosticului si a tratamentelor efectuate".

Liana Dumitrescu, reprezentanta in Parlament a minoritatii macedonene din Romania, s-a nascut pe 20 ianuarie 1973. In 2008, a absolvit Institutul roman de diplomatie, iar in 1996 si-a obtinut licenta in drept, fiind absolventa a Universitatii Bucuresti; a detinut functia de deputat si in mandatul 2004-2008; in perioada 2001 - 2004 a fost consilier (sef birou) la Camera Deputatilor, intre 2000 - 2001 a fost consilier la Camera Deputatilor.

In perioada 2002 - 2003 a lucrat, in calitate de expert, la Comisia de revizuire a Constitutiei Romaniei, iar intre 2003-2004 a facut parte din Comisia comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea legilor electorale.